Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Petra Nielsen, Grete Havnesköld en Emma Åberg
Gesproken taal: Engels, Fins, Duits en Zweeds
Plot Frostbiten
"Dawn is a month away."
Annika is met haar dochter Saga verhuisd naar een dorpje in Lapland, waar ze in het ziekenhuis zal gaan werken. Saga vindt het eerst allemaal maar niets, maar al gauw raakt ze bevriend met Vega. Dan blijkt dat er iets vreemds aan de hand is in het plaatsje...
Annika
Cissi
Cornelia
Sebastian
kungfuzombie
Leuke vampierfilm die af en toe ook best grappig is. Vooral voor de liefhebbers van moderne vampierfilms.
Hij is nu in NL op DVD te krijgen trouwens, zie www.mrhorror.nl
Biglia
Vlotte vampierenfilm, goede Zweedse productie. Wel behoorlijk veel gaten in het scenario, maar ach...
Halcyon
Erg mooie cover-art!
Frostbite is een beetje knip-en-plakwerk van andere films. Op zich doet dat er niet toe, maar ik had het gevoel dat het script louter bestond uit dat soort scènes en dat er voor de rest weinig tot geen samenhang was. Men poogde wel wat verhaallijnen aan te snijden, maar die werden te oppervlakkig uitgewerkt.
FX en creature design waren erg mooi, behalve dan de choreogragfie van de vampiers die er meestal te nep uit zag. Leuke setting verder, al is het maar omdat die onlosmakelijk verbonden wordt met de poolnachten die met hun 30 dagen van duisternis een paradijs zijn voor vampiers. Gelijkaardig aan 30 Days of Night, al scoort die op alle fronten beter.
Met hun ode aan de eighties wilden de makers enkele komische elementen aan het scenario toevoegen. Dat is ze in zekere zin wel gelukt, maar ze evenaren op geen enkel moment hun grote voorbeelden.
Een kleine teleurstelling toch, zeker als je pas 30 Days of Night hebt gezien die in dit genre toch wel een moderne klassieker mag genoemd worden. Deze zal helaas snel vergeten worden vrees ik zo.
Max en Joep
leuke film, leuk tussendoortje.
met een donker besneeuwd landschap zit de sfeer vaal al meteen goed.
voeg daar best goeie muziek aan toe plus een aantal vermakelijke ideeen
(zoals de pratende honden
) en je hebt een heerlijk horror niemandalletje.
Leuk ook dat de makers gelukkig beseffen dat de humor prima past in het genre.
geen topper maar een leuke avond heb je er zeker aan.
een ruime voldoende, een zeventje dus.
3.5 ster
sinterklaas
Was inderdaad een zeer leuke Zweedse vampierfilm dat zoals griezelig en huiveringwekkend als toch wel komisch en over de top is. Film doet inderdaad een beetje denken aan An American Werewolf in London maar dan met vampiers. Maar toch was ie niet extreem eng. En schrikken doe je ook niet. Maar inderdaad wel zeer vermakelijk en ook wel zeer bloederig.
Leuke scenes onderandere met die hallicunaties van Sebastian met die pratende honden en met dat konijntje (wel zielig trouwens) of met die oude vrouw die de politie waarschuwt vanwege de herie met dat jongerenfeestje (ze maken teveel herrie en.....ze klimmen op muren....en ze draaien keiharde hophip)
Grappig dialoog hahaha
Gewoon een zeer vermakelijk tussendoortje. Werd ook erg goed in geacteerd. Zowel best creepy als over de top. Het allerlaatste ogenblik in die ziekenauto was toch wel weer een creepy afsluitertje.
Al met al een heerlijk filmpje zeker goed gekozen door MR Horror en zeker de moeite waard om te kijken.
Schiedammer
Ik vond dit wel een filmpje die lekker wegkijkt. Verhaallijn is simpel en heel voorspelbaar maar aan de andere kant had dat ook wel wat. Ik vond het wel een horrorfilm zonder schrikmomenten maar ook dat mocht de pret niet drukken. De film heeft ook een apart sfeertje omdat alles in de sneeuw en in de poolnacht gefilmd is. De film bevatte ook nog enige humor waar ik normaal niet zo van houd maar ook was dat tijdens deze film niet storend. Beeldkwaliteit en het geluid op dvd 5.1 was ook prima. Kortom een film die leuk is om te kijken maar die zal niet lang in je hoofd blijven zitten. Voor mij is de film 3,5* waard.
Mac Hammer Fan
Ik ben eigenlijk geen zo'n fan van horrorkomedies - ik heb liever het bloedernstige genre - maar deze verzorgde Zweedse productie valt toch best mee. Het begin bracht me in de juiste stemming en de situering van het verhaal in het Hoge Noorden, waar het één maand nacht is vond ik geslaagd. De kineast plukt wel her en der van andere producties maar drukt er toch zijn originele stempel op.
Vermakelijke horrofilm, doorspekt met flink wat humor. Het uitgekauwde gegeven werkt vrij goed door de energieke aanpak, met fraai camerawerk en inventieve special effects. De winterse zweedse setting, compleet met een maand duisternis, draagt ook flink bij aan de sfeer. Er is niet genoeg budget om de grootschalige finale helemaal te laten overtuigen, maar de film is sympathiek genoeg om tot een ruime voldoende te komen.
Drs. DAJA
Zeer geslaagde vampierfilm met enkele memorabele scenes. Zo moet ik denken aan het schattige konijntje en het schitterende shot bij de lantaarnpaal (die schaduw doet het hem). Helaas heb ik het niet zo op vampiers die een weerwolfesque transformatie ondergaan (kies dan voor weerwolven) maar dit mag de pret niet drukken. Het einde was een sissertje maar de opener mag de Horrorgeschiedenisboeken in, al met al hoogst vermakelijk.
Lui (crew films)
Frostbiten. Nummer 4 van het Mr. Horror Presents label . Zeer zeker de beste die ik tot nu toe gezien heb. Frostbiten behoort zeker tot één van de origineelste horrorfilms die ik ooit gezien heb. Een prachtige Zweedse film, waarbij er sprekende honden en veel humor aanwezig is. Over de film valt weinig slechts te zeggen.
Het enige wat ik (soms) slecht vond was het acteerwerk wat op sommige stukken echt belabberd en onovertuigend was te noemen. Hierbij doel ik vooral op de groep jongeren in het midden van de film, het leek wel alsof ze geeneens zin hadden en ze gedwongen werden en er niet betaald voor kregen! Over de andere acteurs valt niets slechts te zeggen, de rest acteerde redelijk tot soms sterk.
Wat ik heel mooi vond aan de film was de sfeer, die wel heel erg veel weg heeft van 30 Days of Night (het lijkt net de Zweedse versie), maar zeker net zo goed is. Ook de opening met de vallende sneeuwvlokjes was briljant, geweldig gemaakt. Het vreemde is dat ik van de special-effects niet al te veel verwacht had, maar ik werd omver geblazen; het zag er allemaal prachtig uit, het is te zien dat ze er tenminste aandacht aan besteden. Bij de meeste horrorfilms van de laatste tijd zijn er nog maar weinig (goede) te zien. Vooral de stukjes waarbij gezichten van normale mensen veranderen naar het gezicht van een monster, zag er heel erg mooi uit. Wat Frostbiten nog veel origineler maakt is het feit dat er heel veel humor gebruikt wordt, zelfs meerdere malen een pratende hond, die trouwens perfect in de film paste. De humor deed mij trouwens wel denken aan die uit de film Zombie Honeymoon. Ook het moment waarop één van de jongens helemaal stuiptrekkingen lijkt te krijgen, is erg komisch, vooral omdat zijn vriendin en de rest van het groepje gewoon heel rustig blijven, en ook totaal niet in paniek raken. Het leek net alsof het haar helemaal niks uitmaakte.
Het duurt even voordat de film echt op gang komt, het gore komt pas echt aan het einde, maar is zeker het wachten waard, ook omdat de film op geen moment saai is en lekker wegkijkt. Bloed was zeker geen tekort aan, en het werd allemaal prima in beeld gebracht. Het moment waarop ik wel even rillingen kreeg was met de jongen die in een stoel heel rustig muziek zat te luisteren, maar een vampier bleek te zijn . Het zag er angstaanjagend uit. Wat de film nog enger maakt is de gave soundtrack die gebruikt wordt. Er zit niet veel muziek in, maar wel precies op de goede momenten.
De film is toch nog verkocht aan 45 landen, en is in 10 daarvan zelfs nog in de bioscoop geweest. Misschien geen hoog aantal, maar toch meer dan ik verwacht had. Mooie toevoeging aan het Mr. Horror Presents label, waarop nu al een titels verschenen zijn die zeker de moeite waard zijn om eens te kijken! Voor de echte horrorfan is dit zeker een verfrissing. Van mij krijgt hij 3,5, maar bij de volgende kijkbeurt wordt die vast verhoogt.
Boeikens
Niet slecht.
Vampierfilm met kenmerken van vele vorige vampierfilms en een goede dosis humor.
Het duurt wat vooraleer het verhaal loskomt, de gore is matig, de sfeer is best goed en maakt het kijken van deze film best de moeite waard.
mayhemblik
Leuke film met als het hoogtepunt het nummer tijdens de aftiteling, weet iemand van wie dat nummer was???
Verder vond ik de schmink matig gedaan en van die loze sprongen door de lucht was ik ook niet echt gecharmeerd.
Edoch heb ik mij geen seconde verveeld.
Nog een paar ''Mr. Horrors'' te gaan waaronder ''Satan's little helper'' maar daar zie ik als een berg tegen op, ik vrees namelijk dat ik die net als ''Lurking fear'' met moeite uit zal kunnen zitten.
Maar ja, ik wil de serie compleet hebben dus ik zal wel moeten.
Dat was van The Hyves.
mayhemblik
Heb ik 2 platen van in mijn kast staan, maar weer eens opzetten.
Weet je ook welk nummer??
Bedankt voor dit weetje.
voskat
Jezus, nu schrijf ik The Hives nog verkeerd ook.
Het nummer heet trouwens Diabolic Scheme.
mayhemblik
Twee Hives platen in de kast maar natuurlijk niet dit nummer verd*mme.
Heb net wel Vedi etcetc gedraaid maar ik hoor toch liever The Oblivians of The Lost sounds om maar een paar voorbeelden te noemen.
Gegroet en bedankt voor je moeite.
voskat
Geen probleem. Misschien praten we nog even verder op musicmeter.nl of zo.
Wat de film betreft: Ik vond die Emma Åberg trouwens wel een leuk dametje om aan te zien. Volgens IMDB was dit echter gelijk haar laatste acteerklusje. Hrmf.
Drs. DAJA
De Frostbiten is op nr. 22 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 22 | MovieSense - Online filmmagazine
DjFrankie
Leuke film met humor vooral met die honden .
Geamuseerd gekeken erg leuk maar niet eng
Corcicus
Geen al te beste horrorcomedy. Ik had 'm beter verwacht. Het oogt allemaal wat te goedkoop en ik had vaak het gevoel dat er geïmproviseerd werd en dat niemand van de personages goed wist wat zeggen en dan maar uit hun nek begonne te kletsen. Ik ben grote fan van horrorcomedy, maar je moest al echt je best doen om in deze film de comedy eruit te halen en dat is wel jammer. Het bevat wel enkele goeie scènes, maar niet genoeg om te vermaken.
SaBBeS
Mwah, op zich een interessant gegeven, niet zozeer de proloog maar het gewone verhaal. Zaten aantal leuke wendingen in, maar toch vind ik dat er niet het maximale is uitgehaald. Daarnaast weet de film soms niet wat ze wil zijn. Na veel serieuze stukken komt er opeens een poging om komedie te zijn en dat stoorde. Tevens waren sommige special effects om te huilen en dan denk ik: als je het niet goed kan, laat het dan weg. Maar zaten wel leuke scènes in. Leuk voor een keer. 2,5*
perceived
Redelijk.
Voor een horror comedy wat flauw en zuinig qua humor. Verder een aardige film, leuk tussendoortje. 5.5/10*
Jeroenymus
Hele sfeervolle film van Anders Banke opgenomen in het mooiste deel van Europa (of de wereld) het hoge noorden van Lapland. De film lijkt inderdaad qua sfeer een beetje op 30 Days of Night wat ook een goede film is. Maar welke van de twee er nu eerder was weet ik niet. In deze film zit wel meer zwartgallige humor verstopt waar 30 Days of night een stuk serieuzer is. Beide films leunen wel op het aloude vampeieren verhaal hetzij in een iets andere jas gehuld met aanvullende 'verassende' verhaal elementen toegevoegd.
Al met al een onderhoudende film die je vooral moet zien vanwege de fantastische film setting.
Bottleneck
Prima horrortje, beetje een luchtige mix van Let the Right One In en 30 Days of Night, het kijkt allemaal vlot weg. Vooral de intro mag er zijn, eigenlijk had de hele film van mij zo mogen blijven met die soldaten-in-de-sneeuw-sfeer... (over zombies in nazi-uniform zijn al wat films, maar over vampieren had ik nog niet eerder gezien). Mooi sfeertje en vrij spannend.
Daarna gaat het de lichtkomische toer op en dat werkt niet altijd even sterk: de vampieren zijn weinig indrukwekkend, zowel qua uitstraling als de matige CGI-sprongen die ze doen. Wat er wel goed bovenuit springt zijn een paar (komische) scenes zoals het etentje bij de schoonouders, de gevangeniscel en de bellende buurvrouw. De grote vampier mag er ook zijn, beetje oldschool-achtig, alleen jammer dat het einde nogal abrupt is en de vampier te makkelijk en te snel doodgaat.
3*-3,5*
DarkElement
Net weer 2 pareltjes gekocht van dit bijzondere filmlabel, waaronder deze film en The Unknown. Ik had Let The Right One in al en dat was een heel aardig prentje, ben heel benieuwd
FillumGek
Het begin van Frostbiten belooft veel goeds, maar uiteindelijk heeft de film niet echt een eigen smoel en doet het vooral denken aan Let the Right One In en 30 Days of Night. Deze film was er eerder, maar dan heb ik liever de actie van 30 Days of het overtuigende drama uit Right One. In plaats van deze leukdoenerij wat voor humor moet doorgaan.
Visueel is de film goed. Elke scene is in de nacht geschoten op een dikke laag sneeuw waarop diverse keren een mooi schaduwspel te zien is. De special effects vond ik ook beter dan verwacht, voor een debuut en tevens eerste Zweedse vampierfilm. Ik hou wel van die transformaties waarbij een vampier omturnt in een reusachtige vleermuis-zonder-vleugels-lookalike. Mooi gedaan ook hier. De make-up van de normale vampiers was ook goed, het moet ook geen overkill worden door ze op zombies te laten lijken. Een paar fangs, rode ogen en een licht gemuteerde schedel is voldoende.
De actie is niet echt overtuigend, zeker niet wanneer de confrontatie wordt opgezocht met de eindbaas. Die paar Ikea-kastjes die voor zijn neus worden omgegooid zijn een lachertje, en die eeuwig durende mega-jumps zien er niet uit. Verder vind ik het vreemd dat de nadruk zogenaamd op komedie ligt hier, want het was niet veel meer dan wat je in een standaard slasherfilmpje tegenkomt. Die buurvrouw die de politie belt is het hoogtepunt, en dat zegt heel wat. De jongeren in het midden van de film waren niet leuk, net als het voortdurende gezanik over drugs. Die Vega was helemaal een faalhaas.
Visueel aardig en soms lekker smerig, een goed sfeertje en aardige effects maken het nog de moeite. Maar sommige personages mochten ingeruild worden, net als de humor die plaats had mogen maken voor wat extra actie of voor mij part een drama-element.
Vascago
Vermakelijke film. Aardig sfeertje. Soms wat klungelige effecten, maar dat was niet zo erg. Lang niet zo goed als een 30 days of night, maar gewoon heel aardig.
mister blonde
Vind het niet veel. Flauwe humor, louter irritante personages, slecht acteerwerk en de horror was nogal doorsnee. Een vreemde mix van stijlen geeft hem nog wat eigen smoelwerk, maar het redt de film nauwelijks. Teleurstellend, 2 sterren.
RuudC
Vermakelijke prent met veel inhoud. Ik dacht trouwens wel even of ik de juiste dvd in de speler geduwd had. De oorlogsscenes had ik namelijk niet verwacht, maar wanneer de vampiers in beeld kwamen, wist ik wel genoeg. Gelukkig daarna snel door naar Zweeds Lapland voor de 30 days of night achtige setting. Toch deed het me verder weinig aan die film denken. Daarbij, deze film kwam eerder. Ik heb genoten van het eerste deel waarin de catastrofe zich langzaam ontvouwd over het donkere dorpje. De personages zijn goed, de sfeer zit er in en de humor zowaar geslaagd. Dat laatste is in enkele gevallen ook goed gevonden, zoals de vermeende lobotomie of dat schattige konijntje dat gruwelijk aan zijn eind komt. Het is een feest van herkenning voor vampierliefhebbers zonder dat je je er aan hoeft te storen omdat het te makkelijk zou zijn. Frostbiten is een leuke, vaak creatieve film. De climax heeft dat wel wat minder en ontaard zich in het bekende rennen en gillen, maar ik wil wel vooropstellen dat ook dat geen seconde slecht is. Het is een film voor de liefhebbers, al denk ik dat mensen die weinig of niks met horror hebben, sowieso niet snel op Frostbiten uitkomen. Bovendien, grote kans dat je slechter materiaal zult treffen.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Películas para No Dormir: La Habitación del Niño
Horror, 2006

The Living and the Dead
Thriller, 2006
zwedenkleine stadcoffinprofessorvampiertransformatiemotorrijderfeestjeend of the worldsneeuwziekenhuisweerwolftienervirusgarlicnazi occultism remote location