• 9.370.316 stemmen

Geregisseerd door: Zola Maseko

Met onder meer: Taye Diggs, Gabriel Mann en Jason Flemyng

Gesproken taal: Engels, Afrikaans en Duits

Plot Drum

"The truth shall set you free"

Johannesburg, Zuid-Afrika. Jim Bailey is de erfgenaam van een zeer welgestelde Britse familie, die hun fortuin in de mijnindustrie heeft gemaakt. Hij lanceert het magazine Drum een weekblad met een stevige portie misdaad, sport, roddels, muziek en seksschandalen. Een succesvolle mix want Drum bereikt al snel de grote massa. Maar wanneer Henry Nxumalo, een jonge Zuid-Afrikaan en Jurgen Schadeberg, een Duitse fotograaf, een overheidscomplot op het spoor komen, wagen ze alles om genoeg bewijs te verzamelen om het verhaal te kunnen publiceren. Terwijl Drum steeds populairder wordt bij de bevolking doet de regering er alles aan om Jurgen en Henry het zwijgen op te leggen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Nxumalo

Jürgen Schadeberg

Florence Nxumalo

Dara Macala

Carol Shand

avatar van eduard

eduard

Echt een shit film en ik kon er niets van een thrille in vinden. Slaapverwekkend!

avatar van 37peter

37peter

wel een redelijke film .. alleen de apartheid mocht om mij nog wel wat benadrukt worden.. zoals dat in 'cry freedom' wel gebeurt. een thriller hoeft het om mij niet te zijn. gewoon een normale film.. 3 sterren

avatar van Bignose

Bignose

Echt een zeer realistische film. Goed gespeeld, knap verhaal van het begin tot het eind met een zeer verrassend en bevrijdend einde. 4,5 ster.

avatar van Crook

Crook

Tof verhaal, had alleen op vele momenten een stuk spannender verteld kunnen worden.

Verhaal 4,5*

Uitwerking 2*

avatar van stinissen

WDR Fernsehen (Drum, zaterdag 28 januari, 23:15 uur)

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Toch wel redelijk abominabel acteerwerk van Taye Diggs. Op zich jammer want met een goede eerste man was hier nog best een voldoende te halen. Nu in de verste verten niet.