• 9.369.485 stemmen

Adam and Eve (2005)

Komedie / Romantiek | 91 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: National Lampoon's Adam and Eve / Adam & Eve

Geregisseerd door: Jeff Kanew

Met onder meer: Cameron Douglas, Emmanuelle Chriqui en George Dzundza

Plot Adam and Eve

"She's got it all... and he's not getting any."

Adam is een student en veelbelovend singer/songwriter. Hij ontmoet de beeldschone studente Eve en ze beginnen een relatie. Al snel merkt Adam dat Eve, hoe onwaarschijnlijk hij dat ook vindt, nog maagd is. Dit is niets religieus of een kwestie van wachten tot ze getrouwd is, maar ze wil er gewoon 'klaar' voor zijn. Adam en zijn vrienden wachten ongeduldig af wanneer dit moment eens zal gaan aanbreken...

avatar van Mug

Mug

Een pak beter dan American Pie. In Adam and Eve wordt er puberaal gepraat over op welke manier je je kont afveegt, in een American Pie film gaan ze dat in de praktijk brengen dat zal leiden tot bruine spetters op het plafond en de muren waarna er giechelend doorgegaan wordt naar een scene van 'hoe trek je je af onder de douche en laten we dat ook in de praktijk gaan brengen waarna we de sperma op een hot dog doen en die aanbieden aan de buurman' - niveau.

Opmerkelijk is inderdaad de realistische video-sfeer die de film uitstraalt, de poster is geheel misleidend, alsof je een Police Academy film kunt verwachten.

Helaas zitten er irritante leuk bedoelde personages in, terwijl de personages Adam and Eve twee (redelijk) normale mensen zijn. En dat maakt de film kijkbaar. Maar of dit de juiste opstap is van jongeheer Douglas om in de voetsporen van opa en papa te treden, dat lijkt me niet (als hij dat al wil). 2*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Veel niveau valt er niet te bespeuren, maar in al z'n platheid vind ik Adam & Eve nog wel een kleine verrassing.

Dat Adam 100x op z'n kin moet kloppen kan tot frustraties leiden - uiteraard -, maar het nutteloze bestaan van Adam en co vind ik schitterend gebracht.

Cameron Douglas - die tegenwoordig z'n tijd verdoet in 't gevang, althans volgens de boekskes - is perfect inruilbaar. Eye candy van dienst Emmanuelle Chiriqui is dat minder, wat een lijf.

De vriendengroep is een beetje uiteenlopend.

Absoluut aan te raden, zeker op een nutteloze en niet geheel nuchtere zomeravond.