• 9.374.112 stemmen

Geregisseerd door: Julian Jarrold

Met onder meer: Joel Edgerton, Chiwetel Ejiofor en Sarah-Jane Potts

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Kinky Boots

"How Far Would You Go To Save The Family Business?"

Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega's en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Blaatje

Blaatje

Ik heb er erg om moeten lachen! Leuke film!

Van mij 3,5*

avatar van Mescalino

Mescalino

Goede film!!!

Goed acteer werk en regie. Af en toe een beetje voorspelbaar maar niet op een storende manier.

4.5 ster

avatar van Bert_ve

Bert_ve

Ik was heel sceptisch toon ik de titel las...

Maar het is een mooie film over een schoenfabriek..

Waar de werknemers als mensen gezien worden en niet als steentjes van het gebouw. Misschien voorspelbaar maar zeker de moeite waard!!!!!!!!!!!!

avatar van Moviestar

Moviestar

Erg mooie film met serieuze ondertoon, 4 verdiende sterren.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke aanrader.

Na de vele 13 in een dozijn aan de lopende band geproduceerde amerikaanse komedies nu weer eens een

originele frisse engelse tragi-komedie.

"Kinky Boots" is nichterig, sarcastisch, humoristisch en geeft een trap na richting de huidige kille maatschappij

waarin werknemers niet als niet mensen maar noodzakelijk kwaad worden gezien.

Chiwetel Ejiofor is briljant als nachtclub travestiet.

Engelse feel good movie, voor wie eens een ander avondje film kijken wil.

avatar van glenn2509

glenn2509

Mooie film met goed acteerwerk maar, leuke grappen en genoeg sentiment. Het verhaal is zeker voorspelbaar, maar daar gaat het hier niet om. Het is mooi te zien hoe het er in een ouderwets(schoen)fabriek aan toe gaat.

avatar van Flashbot

Flashbot

Erg mooie film, prima acteer werk en mooie beelden uit de fabriek.

Gewoon een lekkere feel good movie met een waar gebeurd verhaal.

4* voor deze film.

avatar van janhero

janhero

Heerlijke film. Krijg je een goed gevoel bij. Lekker engels. Je weet hoe het verhaal gaat lopen maar ondanks de voorspelbaarheid een mooi verhaal met een knipoog en een prachtig decor.

Voor mij een 4*

ps. Schoenen maken is echt een mooi ambachtelijk vak.

avatar van twistie

twistie

Bij alle positieve recenties sluit ik me aan.

Deze film is gewoon leuk

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Juweeltje. Nooit verwacht. Had zin in een comedie en enkel deze was snel voorhanden. Dacht nou ja vooruit dan maar een keertje ouwbollige Engelse kluchtenhumor kan wel.

Maar daar bleek geen sprake van.

Een geweldige verrassing.

Chiwetel Ejifor zet een fantastische rol neer. Een goed gemaakte film en de muziek vond ik ook niet verkeerd.

avatar van thomas82

thomas82

oke ook maar eens kijken dan.

avatar van Betamax

Betamax

Aaridge film.

Niet super speciaal.

Een beetje in de stijl van The Full Monty Brassed Off, enz.

avatar van gauke

gauke

In en in geestig; door en door Engels (op z'n best), met hun vertrouwde acteer-klasse. Iedere minuut genoten, ook van de (toepasselijke) muziek.

avatar van vwtune

vwtune

Leuk filmpje voor wanneer je niets anders hebt.

Niet dat het een slechte film is maar ik zie mezelf niet zeggen: Ow leuk! wat kijk ik er naar uit om vanavond deze film te gaan kijken.

Ik hou van Engelse humor maar ik kon dit niet echt als humor beschouwen eigenlijk. Meer een speelfilm.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Leuke film, maar is het niet iets te overdreven om naar Milan te gaan?

avatar van witboek

witboek

Lang heb ik deze film in de videotheek zien liggen en wilde hem nooit huren, nu dat hij op de bbc was moet ik eerlijk zeggen: leuke film!

De humor was wel bepalend in deze film, want zonder had ik hem allang naar een ander kanaal gezapt.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Leuke film, goed geacteerd en geregisseerd. Leuke humor en goede muziek. Feelgood movie maar absoluut niet storend.

avatar van Norma

Norma

De titel deed me een ontzettend flauwe puberkomedie vermoeden, maar de film blijkt een oprecht leuke, warme feelgood te zijn.

Verzorgd, prima geacteerd en een eenvoudig verhaal met wat humor, ontroering en eh...kinky laarzen!

avatar van bellaatje

bellaatje

komt vanavond op TV

avatar van nightbreed

nightbreed

Geinig filmpje maar wel zeer standaard, zelfs de hoogste laarzen van de drag queens kunnen dat niet verhullen. Ik had toch wel een klein beetje meer originaliteit verwacht, maar dit past perfect in een Hollywood-malletje. De meeste karakters waren wel ok, niet zo standaard Hollywood in ieder geval. 1 keer kijken, hier en daar glimlachen en snel weer vergeten.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Geen moment heb ik me verveeld met deze erg mooie film, die aan (bijna) alle kanten klopt. Het acteren is goed tot briljant (Ejiofor!), de locaties zijn perfect en de muziek doet ook zijn werk. Vooroordelen en maatschappelijke problemen worden aan de kaak gesteld zonder sentimenteel of moraliserend te worden - wat natuurlijk op de loer ligt als je zo'n verhaal vertelt. En als je je zo in weet te houden mag een film van mij feel good zijn. Een paar dingen waren helaas net iets te voorspelbaar (het armworstelen, bijvoorbeeld).

avatar van Bird_Mad_Girl

Bird_Mad_Girl

Een nogal saaie film Ik vond het verhaal niet boeiend en ik zat echt zo van wanneer is de film afgelopen. Transamerica is echt veel leuker om te zien.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Meteen bij de intro was het mij duidelijk, dit wordt een genot op visueel gebied. Heel veel aandacht voor detail en de functie en het effect ervan, met een grandioze belichting. Dikke pluim voor de art director!

De muziek was ook precies goed en verhoogde de grappigheid van situaties, een leuke, vrolijke soundtrack. De regie en edit vond ik eveneens heel strak.

Verder warme, menselijke (Engelse) typetjes, die overigens perfect in hun rol zaten en goed uitgewerkt werden. Het verhaal vond ik grappig en feelgood, de rise van een ultra muffe en saaie schoenfabriek (of all thngs! ), een origineel onderwerp. Best voorspelbaar, maar toch steeds verrassend in uitwerking.

Voor mij een toppertje, echt mijn cup-of-tea.

avatar van ILDIB

ILDIB

Vermakelijk en prettig om te kijken. Inhoudelijk wat simpeltjes en enigzins ongeloofwaardig maar ach.

avatar van 93.9

93.9

Leuke film, soms een beetje flauw. Desondanks een ruime voldoende.

avatar van Moemsie

Moemsie

Leuke film, met de standaard ingredienten voor een feelgoodmovie, maar heel effectief...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima komedie, leuk plot.

avatar van kurWA

kurWA

NiCE!

avatar van gauke

gauke

Kenmerkend voor het Britse filmgenre, deze kostelijke, onderhoudende en ondeugende mix van komedie, drama en romantiek over de schaamteloos zwierige en levendige werkende klasse (volgens de filmmakers) in Engeland, met als subingrediënten: botsing van culturen en verwachtingen van vaders. Een vaardig en bekwaam gemaakte, schaamteloze, maar ook geruststellend vertrouwde feelgood film: grappig, glad, korrelig, niet pietluttig, uitermate bescheiden en vooral niet zwaar op de hand (homofobie wordt teniet gedaan met een armdrukwedstrijd). De regisseur houdt de vaart er in en Chiwetel Ejiofor schittert als de vastbesloten en a-seksuele travestiet Lola.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Zeker een komische film met enkele morele statements. Enigszins voorspelbaar in verhaallijn maar niet vervelend. De rol van lola was overtuigend en met de nodige diepgang.

Aanrader voor een onschuldig avondje televisie.