Silent Hill (2006)
Geregisseerd door: Christophe Gans
Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden
Releasedatum: 25 mei 2006
Plot Silent Hill
"We've been expecting you."
Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.
Rose Da Silva
Christabella
Distressed Woman
Christabella's Aide
Torsten
Ik heb deze film een 1,5 gegeven.
Het hele geschiedenisverhaal is mooi bedacht, maar het is te langdradig.
AF en toe begon de film saai te worden, maar een schrikmoment maakte je dan weer wakker. Ik heb veel reacties van andere mensen gehoord, die mij vroegen wat er eigenlijk gebeurd was allemaal (ze vonden het maar een vaag verhaal). Dit vind ik wel jammer, want het verhaal was goed bedacht en de beelden waren niet slecht.
Unky
Had me er heel wat anders (meer) van voorgesteld. Vond het een grote teleurstelling.. Hou wel van dit genre maar kan deze niet aanraden.
red bull
er is niet echt heel veel aan, het is nagemaakt van een spel. spel is beter dan de film
Dat mag ik hopen voor het spel
Pastichio Rocker
De film is inderdaad niet echt spannend, maar de donkere sfeer (zoals ze het mijnstadje Silent Hill hebben vormgegeven, wow!), de gore (een Paul Anderson was waarschijnlijk voor een PG13 gegaan, zoals bij AvP) en de special effects maken veel goed bij mij. Ook vond ik het tof dat ze de originele spelmuziek hebben gebruikt in de film, en het vreemde einde zonder enige vorm van uitleg is ook iets wat je niet vaak ziet in Hollywoodproducties. Alleen Sean Bean was een beetje overbodig. Leuk weetje is dat ze Silent Hill hebben afgeleid van een bestaande spookstad, te weten Centralia.
red bull
hmm dat wist ik niet, wel leuk om te weten
zjandannybob
het ging
waarom geef je hem dan een 1, 1 is een film om van te kotsen of bij inslaap te vallen. als je zegt het ging dan lijkt me minimaal een 2.5 aan de nette kant.
White Trash
Beetje weirde film vond hem niet onaardig om naar te kijken. Vond dat er er best een naargeestig sfeertje hing in dat stadje waar ze dan blijkbaar door dat ongeluk in een soort van schermerwereld terecht kwamen. Paar Creepy scenes ook. Geen topper dat niet maar ook niet slecht
Minority_Check
had deze film nou wel of geen happy ending ?
het einde = wat betekende het nou dat ze terugkwamen naar huis en de man (sean penn) niet zagen ?, waren ze dood of wat ? of werd dit al eerder in een andere pagina uitgelegd ?
ik vond verder dat het een geweldige horror film was, goeie schrikmomenten en een best boeiend verhaal
Goldenskull
had deze film nou wel of geen happy ending ?
Schrikmomenten, waar? ik vond um echt saai.. en ik ben wél een horror fan. De film viel me dus tegen 2*
deLeeuw
- 1946 stemmen
Dat is zo doordat ze bij het auto ongeluk ergens in het begin van de film al zijn overleden! Ik vond de klap al zo groot en dan heeft de auto ook nog niet eens schade.
En waarom kunnen ze in de echte wereld hun lichamen dan niet vinden..? Want ze vonden alleen de auto.
Horror-Tijger
Die vrouw in donker, die man in licht maar toch in hetzelde huis.
Die vrouw zit op de bank voor de bank waar die man lag, MAAR ZE ZIEN ELKAAR NIET!
The Last
Vergezocht script, belabberd acteerwerk, lelijke cgi-effecten.. stelt niks voor dus. Dit soort films geven een slecht voorbeeld aan het 'horror' - genre. Toch nog 1,5* omdat er 1 mooi shot in de film zat waarbij Rose naar een deur rende en de camera heel snel achteruit ging.
darkjaap
matige horror thriller..
matig geacteerd door zowel de hele cast.. Als je het spel gespeelt het waarop deze film gebasseerd is weet je wel wat er gebeurt maar al met al geen geslaagde film... waar ik veel van verwacht had
modinator
Uitgaande dat dit een verfilming van een game is, is dit er een die wel geslaagd is.Ook al ben je geen gamer en ook niet wetende dat dit een game verfilming is.Is dit voor mij een prima horror film met originele monsters die niet nep lijken door slechte special effects.Daar ik wel deel een heb gespeeld.Vind ik het zeker leuk om sommige herkenpunten te zien die in de game ook zitten.Daarom volgens mij zeker een 4.
BoordAppel
Silent Hill weet de sfeer van de games goed te treffen, de meeste designs komen er volgens mij ook letterlijk vandaan en dat is een goede keuze want de spellen zien er erg goed uit. De film dus ook, fraaie aankleding en camerawerk. Helaas is het allemaal net wat te clean en hebben de monsters niet echt veel screentime. Echt spannend of eng wil het dan ook niet worden.
Het verhaaltje volgt de game volgens mij een stuk minder (heb alleen deel één niet gespeeld en daar is het toch grotendeels op gebaseerd) en is dan ook niet zo erg sterk, vooral de rol van Sean Bean is helemaal nutteloos en er zitten een aantal onlogische wendingen in (waarom rijdt Rose plotseling weg van de agente?). Zo'n uitlegscène is ook altijd een beetje jammer en duidt op een slecht geschreven script. Acteerwerk is ook niet zo best, vooral Radha Mitchell weet totaal niet te overtuigen, ook niet als ze bang hoort te zijn.
Gelukkig komt er, zeker op het eind, flink wat fraaie gore bij kijken. Dat, samen met de designs en algehele look van de film, maakt het nog net een voldoende.
Mary_Shaw
nog maal: ze zijn dood! en ze vinden hun lichamen niet omdat ze niet in de normale wereld zitten zeg maar dat ze in een soort droomwereld zitten. Al vind ik idd dat ze dat beter hadden kunnen uitleggen. dus voor de laatste keer: vanals ze silent hill betreden waren ze al morsdood. en ze bleven morsdood op het laatste
BoordAppel
Het zou nergens op slaan als ze dood waren. Alessa heeft een levende host nodig om de kerk binnen te komen.
horrorjp
leuk om gister weer eens gezien te hebben
Maar dat deze film op tv kwam vond ik raar. Hij is helemaal niet oud??
White Trash
En daarom zijn ze dood? Dan hadden ze wel de lichamen gevonden..ze kwamen idd in een andere dimensie.
Als ze dood waren kwamen ze wel in de hemel toch..
breadfan
Uit de officiële FAQ op IMDB :
Having the characters, especially Rose, die at the beginning of the film negates the purpose of bringing her to Silent Hill in the first place: Alessa appears to need a living host to gain access to the Church. With reference to the end of the film, it's safe to say Cybil is dead, and that Sharon has ceased to exist in a manner of speaking, but the question remains with regards to Rose.
To this question, in talking about possibly using her in a sequel, director Christophe Gans seems to be giving an affirmative 'no': "There is a very interesting phenomenon in "Silent Hill" : You don't die. It's a zone between life and the death. One does not die, but one is subjected to a metamorphosis. If one day I make a Silent Hill 2 following on this one, I will address this metamorphosis.*" Given that he qualified his statement by saying "You don't die", it is probably safe to assume that he did not intend it to be taken as traditional a transformation as death into a typical afterlife (Heaven, Hell, etc).
*Source: http://forums.cgsociety.org...
Mary_Shaw
nou goed dan zijn ze half dood half levend et komt ongeveer op hetzelfde neer
Pastichio Rocker
Gare beschrijving bij de film trouwens; klopt geen zak van.
Edit: nu wel.
Horror-Tijger
KAN IEMAND MIJ HET UITLEGGEN??
Lees het topic eens door ofzo. Het staat nota bene een paar posts boven die van jou.
deLeeuw
- 1946 stemmen
KAN IEMAND MIJ HET UITLEGGEN??
Dan denk ik dat 'Mullholland dr.' wel een leuke film voor je is..

Leuk ook trouwens dat je het einde (gedeeltelijk) verklapt

Oh ja, over dat einde. Er zijn twee mogelijkheden:
- Iedereen die bewusteloos raakt in Silent Hill wordt automatish getransformeerd naar een andere dimensie.
Of
- De lichamen zijn heel erg ver door de voorruit gevlogen waardoor ze onvindbaar zijn (maar wél dood, en in de geestewereld)

Return to Silent Hill
2026

Silent Hill: Revelation 3D
2012

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Nieuwe horrorfilm 'Return to Silent Hill' in de maak, met terugkeer regisseur Christophe Gans

Regisseur bevestigt vervolg op horrorklassieker 'Silent Hill'

The Others
Horror / Thriller, 2001

Nashan Naren Nagou
Drama, 1999
verpleegsterkindermishandelinghotelnonmonsterchild murderclassroomsymbolismpedofiliemother rolewitch burningfogsufferingdarknesssadismebovennatuurlijkweeshuisbezitwraaksurrealismebloedvergietenoverlevinggoed tegen kwaadschoolreligieheroismbloedbarbed wiremoral ambiguityziekenhuisanother dimensionmartelenschepselbloedbadpedophilewreedheidgewelddemonreligious fundamentalismchild molestergothicconsciencemolestation gebaseerd op videogamemissing childdismembermentpersecutionreligious fanaticismreligious cultchild molestation child murderghost townmistimmolation sleepwalkingnightmare becomes realitylimbo body horrorbugspolice woman sexual predatormoeder dochter relatiethroat cutbiopunksilent hillskinning supernatural powersupernatural horrorpsychotronic filmextreme violencechild sexual abusereligious fanaticism condescending