• 9.376.411 stemmen

Geregisseerd door: John Curran

Met onder meer: Edward Norton, Naomi Watts en Toby Jones

Gesproken taal: Frans, Mandarijn en Engels

Plot The Painted Veil

"Sometimes the greatest journey is the distance between two people."

1922, Shanghai. Als bacterioloog Walter ontdekt dat zijn vrouw Kitty hem bedriegt, besluit hij uit wraak een positie te accepteren in een afgelegen gebied in China, waar cholera heerst. Kitty heeft geen andere keus dan hem te volgen. Gaandeweg komt Kitty er achter dat haar man een minder harde kant heeft dan ze dacht. Dan slaat het noodlot toe....

Dr. Walter Fane

Geoffrey Denison

Te-Ming

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Het viel allemaal wel mee, maar het verhaal ging gewoon te snel.
Voordat je het weet, zijn ze al getrouwd en op weg naar een land met een ziekte...

avatar van Koos

Koos

Hoewel het verhaal natuurlijk enigsinds voorspelbaar is heb ik mij toch erg vermaakt. Norton, Jones en vooral Watts leveren goede acteerprestaties. Ze krijgen hier alle gelegenheid toe van de regisseur die samen met de crew hele mooie locaties heeft gevonden, goede muziek uit heeft gekozen en mooi (rustig) camerawerk hebben afgeleverd.

Daarnaast vind ik het gewoon een erg interessant verhaal en geef ik gewoon een 4.5, ruim boven het gemiddelde, maar ik denk toch wel dat hier een publiek voor te vinden is dat de film toch beter vindt dan deze matige score.

avatar van gmx

gmx

Tegenvaller zeg. Ik vind Naomi watts momenteel 1 van de beste actrices, maar vond haar hier erg tam. Norton speelt naar zijn kunnen (ik vind hem een gemiddeld acteur). Het verhaal kende geen enkele verrassing, vond het nogal voorspelbaar en het kon me maar weinig boeien allemaal. Ik denk dat het kwam doordat het nogal oppervlakkig bleef en de personen niet goed werden uitgediept. Bovendien vond ik de wendingen nogal ongeloofwaardig.

Visueel af en toe echter prachtig en daardoor kom ik dan toch uit op een zeer kleine 2.5*

avatar van SubbiE

SubbiE

Verrassend goed!

avatar van Mar10e

Mar10e

Blij verrast door deze film! Had hem al tijden liggen, maar nu pas gekeken omdat ik niet zo goed wist wat ik ervan moest verwachten. En dan gaan andere films voor

De sfeer, het acteerwerk, het camerawerk ... alles klopt gewoon. Enige minpunt: iets te veel aandacht voor de relatie tussen de hoofdrolspelers en iets te weinig voor wat er in het land gaande was.

Absoluut het (2 uur) kijken waard, hele mooie film die ik zeker in m'n collectie houd!

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Na deze film gezien te hebben heb ik het boek besteld en ben ik tot de conclusie gekomen dat de film 150 procent uit het boek heeft gehaald, zelfs dat het einde afwijkt van het orgineel verhaal past goed. Ook de onderliggende ontwikkelingen in China geven een hele nieuwe diepte aan de film die in het boek er gewoon niet is.

Heel mooi geacteerd, prachtige omgeving en de muziek van Erik Satie doet het goed bij mij. De ontwikkelingen in de relatie van de twee hoofdpersonen vond ik heel ontroerend.

Hij gaat de top tien in..

avatar van cubedude

cubedude

Ik had de film vooral gekeken omdat ik leuke natuurscene's zag van China, en dat is ook zeer goed in de film verwerkt moet ik zeggen. Eerst gaat de film nogal traag op gang voor de gemiddelde kijker, maar erna merk je dat er toch best wel genoeg diepgang is, en dat de film een kwaliteitstitel is, vooral door Norton die weer deftig speelt. Watts moet eerder de rol van de bedriegster spelen wat haar ook wel goed afgaat, maar toch iets minder goed speelt dan in de andere films.

avatar van Koos

Koos

getyourchucks schreef:

hoezo 150 procent uit het boek halen, een letterlijke verfilming is 100 procent, meer kan niet. of bedoel je dat de film 1.5 x beter is dan het boek? hoe dan ook het is een goede film

Zowel Norton als Watts acteren zeer goed en zijn nu twee van mijn favoieten. Ook het verhaal (en dan vooral het einde) pakte me.

De soundtrack en vooral de beelden droegen bij aan de dromerige en onheilspellende sfeer.

Voor mij toch wel de beste film van het jaar (die ik gezien heb). Ik kan niet wachten tot ik de dvd heb om hem opnieuw te zien.

avatar van mate

mate

Hoewel er misschien meer verhaal in had kunnen zitten, heb ik erg genoten van deze film. Mede dankzij de goede acteerprestaties van de acteurs, Edward Norton, Naomi Watts en Tobey Jones.

De film heeft mij echt geraakt, daarom boven gemiddelde: 3,5

avatar van Hando

Hando

Goede acteerprestaties van Norton en Watts. Zonder hen had deze film absoluut niet gewerkt. De film had verder namelijk niet heel veel te bieden. Het begon visueel erg mooi, maar dat was van korte duur. Daarna wordt er in hoog tempo een verhaaltje afgewerkt, wat niet altijd weet te boeien. Verder wat standaard natuurregistraties en iets te aanwezige muziek.

Drie sterren.

Hectometersnor

Opzich een mooie film maar totaal niet mijn genre, daar was ik al op voorbereid maar ben een grote fan van Norton en ook beetje van Watts dus heb ik het geprobeerd.

De film was wel mooi maar kon mij gewoon niet boeien en zelfs voorspelbaar. Wel goed geacteerd...

2 en halve ster

avatar van danuz

danuz

Lees hier (en andere bronnen) toch vooral veel lof voor het acteerwerk van Watts en Norton. Vond dat echter enigszins tegenvallen. Nu ben ik altijd al niet zo een groot liefhebber van Watts, zie haar charme nooit zo eigenlijk. Norton doet het bij mij beter, maar ook hem vond ik hier geen grootste rol neerzetten.

De film heeft volgens mij vooral te buigen onder het onsubtiele gebruik van muziek en zijn onsubtiele aanpak van het drama. Had hier toch vooral het gevoel dat overdaad schadelijk is. Liever had ik een meer ingetogen spel gezien en een dito muziek gebruik. Hierdoor voelde het allemaal wat te veel cliché. Jammer, want de locaties en het verhaal waren nochtans boeiend.

avatar van Hando

Hando

Heb jij wel eens een slechte film gezien met goed acteerwerk?

Hando schreef:

Heb jij wel eens een slechte film gezien met goed acteerwerk?

Ik heb het ook niet over een slechte film...

Het is niet mijn genre gewoon maar dan kan ik nog wel de acteer prestaties heel solide vinden, dat is totaal iets anders.

En om je vraag toch te beantwoorden...

Insomnia met Al Pacino, hij speelt goed, film vind ik niets aan

avatar van Respekked

Respekked

Scent of a woman ook.

Respekked schreef:

Scent of a woman ook.

Ja die film vind ik nog wel goed opzich, maar Al Pacino draagt die film wel gewoon geweldig, hij speelt iedereen weg en zonder hem heb je dan eigenlijk een standaard film over.

avatar van Onslaught

Onslaught

Allereerst vind ik het wel een slechte omschrijving dat op moviemeter is gegeven. Iemand een betere?

Deze film bevat een origineel verhaal en een mooie omgeving. Het acteervermogen van bijde is wel goed, alleen is het vertolken van zo’n rol best lastig over te brengen. Men moet ook realiseren dat Edward Norton een personage speelt die kwa dialoog analyse niet interessant is. Hij is teveel inzichzelf gekeerd in zijn onderzoek en daaromheen spelen zich ook nog eens wat dingen af.

Al met al had ik graag een iets betere productie willen zien die een mooi beeld gaf van wat een vreselijke ziekte het is. We hebben hier dan ook niet temaken met een film met een hoog budget en ben verder ombekend met het werk van John Curran.

3.5

Onslaught schreef:

3.5

Ja, gewoon de omschrijving gebruiken die achter op de dvd hoes wordt gebruikt:

"NAAR DE GELIJKNAMIGE BESTSELLER.

1922, Shanghai. Als bacterioloog Walter ontdekt dat zijn vrouw Kitty hem bedriegt, besluit hij uit wraak een positie te accepteren in een afgelegen gebied in China, waar cholera heerst. Kitty heeft geen andere keus dan hem te volgen. Gaandeweg komt Kitty er achter dat haar man een minder harde kant heeft dan ze dacht. Dan slaat het noodlot toe…. "

Dat is toch wel de beste omschrijving, vind ik

Buitengewoon goed verhaal, met bijzonder goede acteerprestatie van zowel Norton als Watts.

Die hebben beiden volgens mij een voorkeur gehad voor het boek, aangezien zij tevens ook de producenten zijn van deze meesterlijke film.

4,5 * krijgt hij dan ook van mij.

avatar van Onslaught

Onslaught

@MuchTheSame

Heb je die beschrijving al gecorigeerd toevallig?

Onslaught schreef:

@MuchTheSame

Heb je die beschrijving al gecorigeerd toevallig?

Ik heb de correctie verstuurd naar de crew , als deze geaccepteerd is zal het vanzelf wel veranderen in de info

avatar van james_cameron

Zorgvuldig uitgewerkt, mooi tragisch liefdesverhaal. Watts en Norton zijn uitstekend, het camerawerk is voortreffelijk en gelukkig wordt melodrama grotendeels vermeden. Echt zo'n film waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt maar die achteraf toch de moeite waard blijkt te zijn.

james_cameron schreef:

Precies , daar had ik ook last van totdat ik hem had gekeken.....

Mooie film, rustig om naar te kijken en rustig van te worden. Prachtige natuur, mooie muziek, en het verhaal: inderdaad jammer dat er niet iets meer van de geschiedenis werd uitgediept.

Voor mij een 3.5

avatar van spuit11

spuit11

Mooi geacteerde film en zeer fraaie beelden van de omgeving. Het eerste uur vergt wat moeite om te blijven kijken, maar na het eerste uur wirdt het alleen maar beter.

avatar van ordeith

ordeith

mooie maar erg rustige film

avatar van N811

N811

zat te twijfelen deze te huren, maar aan de cijfers hier te zien een goede keus om dat niet te doen.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Koos schreef:

haha ja dat bedoel ik toch:D het is beter dan het boek:) vind ik..

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Standaard verhaaltje, maar wel mooi in beeld gebracht. Een paar prachtige shots, mooie sfeer en goede acteerprestaties. Ik deed hem met tegenzin aan, maar het bleek een redelijk goede film te zijn. Zo een film waar je even aan moet wennen. Erg vermakelijk ook. Genoten, dus 7.

avatar van JJ_D

JJ_D

Wat velen hier al aangeven: 'The Painted Veil' vertelt een typisch liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een China dat op het punt staat "uit zijn voegen te barsten".
Zowel esthetisch als inhoudelijk is dat een interessant kader, maar John Curran legt de nadruk voortdurend bij de personages. Deze zijn charmant (Watts heeft inderdaad wat moeite om te overtuigen), doch niet ontzettend diepgaand - maar dat wordt ook niet verwacht. Goede zaak is tevens dat de plot alsnog verrassend uit de hoek komt, op het einde, al had het stuk achteraf (Miss Fane in Londen) net iets meer mogen vertellen, in plaats van enkel en alleen een cliché te bevestigen.
Dat de cineast ook nog eens voor de 1e Gnossienne van Satie kiest mag niemand verbazen: 'The Painted Veil' is uitgebalanceerde cinema; vakkundig opgebouwd en nauwgezet in beeld gebracht. Maar de emoties worden nooit te heftig. (De vergelijking met Satie is duidelijk, denk ik. ) Spijtig.