Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: John Curran
Met onder meer: Edward Norton, Naomi Watts en Toby Jones
Gesproken taal: Frans, Mandarijn en Engels
Plot The Painted Veil
"Sometimes the greatest journey is the distance between two people."
1922, Shanghai. Als bacterioloog Walter ontdekt dat zijn vrouw Kitty hem bedriegt, besluit hij uit wraak een positie te accepteren in een afgelegen gebied in China, waar cholera heerst. Kitty heeft geen andere keus dan hem te volgen. Gaandeweg komt Kitty er achter dat haar man een minder harde kant heeft dan ze dacht. Dan slaat het noodlot toe....
Dr. Walter Fane
Geoffrey Denison
Te-Ming
Leona
soom
Dit lijkt me wel een leuke film. Edward Norton staat wel garant voor een paar aardige films, dus ben ik wel benieuwd wat hij ervan heeft weten te maken.
Naomi Watts
De droom van Naomi; een hoofdrol spelen in een film spelen met een hoog spiritueel gehalte. Ik kijk hier erg naar uit en gelukkig gaat Curran deze regisseren, dat gaf voor Naomi de doorslag aangezien ze rollen aanneemt op basis van de director. De twee hebben eerder al prettig samengewerkt tijdens Curran's debuut We Don't Live Here Anymore en waren beiden heel erg blij dat ze weer samen konden werken.
stan
Lijkt me ook een goede film
Geweldige acteurs
Het verhaal lijkt me ook wel vet! Is is iets anders
Hi-Tek
Erg goede acteurs die Edward Norton en Naomi Watts, ik vindt trouwens Naomi Watts één van de beter vrouwlijke acteurs tegenwoordig.
Dit lijkt me wel een interssante film en zeker als Naomi Watts zich hier erg goed kan identificeren.
En als zowel Curran als Naomi in We Don't Live Here Anymore de samenwerking erg prettig verliep dan zal het wel goed komen met deze film, als tenminste klopt wat je zegt.
Alhoewel jij haar natuurlijk beter zult kennen dan mij
Halcyon
In de acteurs heb ik alvast vertrouwen, het verhaal zal zich nog moeten bewijzen. In ieder geval een film die ik niet wil missen!
The Bluesman
Die Norton Kan goed acteren en
is naar mijn weten steeds beter gaan spelen
net als als alle anderen
ik ben benieuwd...
ga hem zeker kijken.
beavis
Elementofone
ik weet niet of ik dezelfde trailer heb gezien (youtube) maar ik vond het persoonlijk een nogal slappe trailer, ik hoop dat de film een hoop goedmaakt, anders word het zeker neit meer als drie sterren, dat zou jammer zijn want norton en watts zijn een paar van mijn favo acteurs
-fal
- 2028 berichten
Ook zonder de kennis dat het een remake is: zo'n beetje iedere minuut van de film voelt aan als remake van een remake van een remake. Het acteren - hoewel in orde - verandert daar ook niet veel aan, laat staan dat het het onbenullige verhaaltje boven zichzelf uittilt. De soundtrack heeft een paar aardige momenten, m.n de mix van Chinese couleur locale, Hollywood "romantiek" en Phillip Glass. Visueel wordt er veel pracht geboden, maar een grootse film? Nou nee.
Tweaker02
Edward Norton wordt steeds beter en beter
Heb deze film nog niet gezien, maar z'n vorige films zijn erg nice.
Hando
Ach, ik ken het orgineel toch niet, dus het maakt mij niet zoveel uit dat het om een remake gaat.
Slevin
Prachtige film. Goed geacteerd en heel mooi gefilmd. De prachtige omgeving waarin de film afspeelt, draagtdaar zeker aan bij. Het verhaal is dat van een echte tear-jerker. Behoorlijk zoet soms maar geeft toch wel een behoorlijk goed tijdsbeeld. Dit alles bij elkaar maakt dat ik er een dikke 4* voor over heb. Een aanrader dus.
Knisper
Krijgen we nog een release hier? Het is akelig stil rond de film, terwijil hij rond deze tijd toch in de meeste Europese landen al in premiere is gegaan. Volgens mij wordt het wachten op de dvd.
nairobi
Misschien kwam het omdat ik moe was, maar deze film heeft mij geen moment kunnen boeien. Normaal hou ik wel van dit soort films.
Helaas,
2,5** voor de mooie filmbeelden.
missl
Mm ik vond deze film heel erg saai, het wist me gewoon echt niet te boeien. De relatie tussen die 2 mensen is toch waar de hele film om draait maar is naar mijn mening veel te weinig uitgewerkt om boeiend te kunnen zijn.
2 want het is wel een plaatje van een film.
streeter
Ik ben dol op dit soort films... ****
Naar het boek van W. Somerset Maugham (een van m'n lievelings schrijvers).
Grample
Mooie beelden, goede acteerweerk van zowel Watts als Edward Norton en mooie muziek. Verhaal was voor mij nieuw en vond best goed. Ik vond 2 uur kijken wel waard.
3,5 *
Morning-after-pi
Zeer meeslepend verhaal. Je blijft tot op het einde met verdrongen gevoelens en een krop in de keel zitten.
tevelenco
Sfeervol romantisch drama.
Met een mooi verhaal wat wel wat langzaam op gang komt .
Maar erg mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht.
En natuurlijk overtuigend geakteerd van zowel Norton als Watts.
Al met al een prima romantisch drama en een aanrader in zijn genre.
RenaLin
Staat bij mij op 1. Een vijf.
En Edward is ook m'n favoriete acteur. Hij is gewoon geweldig. En nog steeds geen Oscar...:(
NKyou
Tegen alle clichés in.
Zoals dit drama werd opgebouwd en verteld heb ik er nog geen gezien. De relatie tussen de hoofdpersonen ontwikkelt op een wel heel originele manier. Voor diegene die het boek niet kennen en de film nog niet hebben gezien raad ik dan ook sterk af om de synopsis hierboven te lezen. Het verraad simpelweg te veel.
De komische, maar pijnlijke gebeurtenissen om de relatie te typeren zijn erg goed. Zo is de reis die de hoofdpersonen ondernemen op de helft van de film niet geheel zonder bijbedoelingen.
Regie en camerawerk zijn vrij braaf, maar laten wel de acteurs vrij in hun spel. Tenminste zo voelde het voor mij. Het acteerwerk is dan ook waar deze film in grote mate op steunt. En met een Norton en Watts is dat geen probleem. Het Engelse accent klinkt af en toe wat onwennig, maar het werkt aardig. Ook even een pluimpje voor Toby Jones, gekke man maar zet een prima karakter neer.
Jammer dat het reilen en zeilen van het koppel een iets te grote plaats inneemt. Ik had graag gezien dat er meer aandacht werd besteed aan de situatie in China toen. Nu krijg je er half wat van mee en zijn sommige scènes die daar op inhaken wat vreemd.
Verrassend relatiedrama die mij op een hoop momenten even heel hard op het andere been deed zetten. Het spirituele gehalte valt echter vies tegen. Aanrader, 4*
soj
De vaak prachtige beelden maken veel goed in deze film maar helaas is het geheel soms te langdradig en het verhaal vrij voorspelbaar.
Wel (weer) degelijk acteerwerk van Norton en ook Watts zit lekker in haar rol.
Geen grootse film maar zeker ook niet slecht 3*.
Norma
Mooie film, die het niet moet hebben van een ijzersterk verhaal, maar des te meer van goed acteerwerk en schitterende plaatjes. Als romantisch drama zeer geslaagd wat mij betreft!
Gizzmann
Tegenvaller! Vreselijk mooie openingtitels, met erg mooie beelden en prachtige muziek wat veel goeds beloofde. Helaas had ik daarmee het beste al gezien, erg saaie nietszeggende en vooral ook lege scenes kwamen er voorbij. Allemaal redelijk mooi gefilmd, maar wel met een enorme saaiheid die eraan kleeft waardoor de hele film erg sloom werd. Ook lijk ik een van de enige hier die Norton nogal zouteloos vond acteren, had echt beter verwacht ven hem. Dan speelde Watts absoluut beter.
Soundtrack kakte ook een beetje in, hier en daar nog wel mooi, maar bleef vooral saai op de achtergrond doorpingelen.
Kleine 2,5*. Had veel meer ingezeten. Interessant gegeven, maar echt een heel sterk verhaal is het niet en vooral het eerste gedeelte kwam niet goed genoeg over. Een deel van die schuld schuif ik graag op Norton af.
MStreeter
deze viel me erg tegen. Saai langdradig verhaal. Zeker geen twee uur kijken waard. Laatste half uur was niet nodig geweest.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Mulholland Dr.

Oorlog / Drama, 1976
1 reactie

Remember
Drama / Thriller, 2015
chinanongebaseerd op boekontrouwshanghai, chinacholeraforeign aid dokterepidemicconvent (nunnery)loveless marriagejaren 20bacteriologist