• 9.372.307 stemmen

Geregisseerd door: Harold Ramis

Met onder meer: Chevy Chase, Rodney Dangerfield en Bill Murray

Releasedatum: 5 augustus 1982

Plot Caddyshack

"The snobs against the slobs!"

Baanonderhouder Carl Spackler staat op het punt om groot geschut in te zetten tegen een grondeekhoorn. De pompeuze Rechter Smails speelt om te winnen, maar zijn appetijtelijke nichtje Lacey Underall wil op haar eigen manier scoren. Playboy Ty Webb speelt alsof hij zelf de 'bal' is. En de schreeuwlelijk van de country club Al Czervik verhoogt de ene weddenschap met de ander.

Richter Elihu Smails

Lacey Underall

Dr. Beeper

avatar van narva77

narva77 (crew films)

dit is pas een VAGE film...

avatar van Jos2

Jos2

Ik snap je niet.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

alle sterren zijn voor de Gopher.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuke komedie, alleen een beetje standaardverhaal. Ach, om ff snel tussendoor te kijken is 'ie wel geinig. ***.

avatar van Jordy

Jordy

die gopher (en Murray) vond ik juist zwaar irritant... de rest was wel vermakelijk

avatar van GerwinF

GerwinF

En ik vind die Rodney Dangerfield irritant. Hij was alleen leuk in de Ski or die / Skate or die games.

avatar van Jordy

Jordy

avatar van tovenaar

tovenaar

*edit* nou ja meer een overduidelijk verwijzing naar hem, als ik het zo lees

hahah COOOOLLLL, het is hem man!!! Sprekend!

dat spel heeft echt mijn PC-speakers helemaal gemarteld

avatar van gimli f

gimli f

Ik vermaak me altijd wel met deze film...

avatar van empirekees

empirekees

Erg weinig gelachen met deze film, en Dangerfield die een beetje met z'n knieen loopt te schudden, alleen de grondeekhoorn was wel leuk.

ik kan er niet meer dan 2*(valt misschien nog mee)voor geven.

avatar van roda

roda

wat een verschrikkelijke film, dit produkt bevat totaal geen verhaal en over humor nog maar te zwijgen.

de hele film slaat nergens op. 0.5*

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

Verwijzing? Nee hoor tis hem echt. Zie link

avatar van Derkje

Derkje

Roda spreekt van een film zonder verhaal, en heeft Die Hard op 1 (of all places) staan, maar goed. Leuke 80's comedy met goede rollen van Chase, Murray, en Dangerfield. De gopher steelt inderdaad de show. Een dikke 3

avatar van roda

roda

Derkje schreef:

Die Hard geen verhaal , mag ik weten hoe je daar in godshemelsnaam bij komt ?

Caddyschack heeft toch duidelijk totaal geen verhaal, de hele film gaat over wat golfers en hun helpjes die wat onzin uitkramen.

er is geen fatsoenlijk verhaal in te ontdekken, laat staan humor.

in Die Hard, wat toch een aktiethriller is, is meer humor te vinden dan in Caddyshack, en die film zou toch echt een komedie moeten voorstellen.

avatar van Derkje

Derkje

Je hebt daar je eigen mening over, da's oke. Ik vind Die Hard wel aardig, en deze ook.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Goede cast maar evengoed een matige film, dat zie je helaas maar al te vaak. Gelukkig hebben we de showsteler "Gopher" om de boel te redden!

2,5

avatar van Diesel

Diesel

Hilarische film. Lekker sfeertje en veel geslaagde grappen. Geweldige rollen van Chevy Chase en Rodney Dangerfield maar vooral Bill Murray. Veel scènes zijn geïmproviseerd. 3,5*

You're a lot of woman, you know that? Yeah, wanna make 14 dollars the hard way?

[to his Asian companion]

I hear this place is restricted, Wang, so don't tell 'em you're Jewish, okay?

License to kill gophers by the government of the United Nations. Man, free to kill gophers at will.

I'm going to give you a little advice. There's a force in the universe that makes things happen. And all you have to do is get in touch with it, stop thinking, let things happen, and be the ball.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond deze echt saai en niet grappig, maar op het moment dat ik de film keek had ik er ook geen geduld voor. Maar als ik me weinig van een film herinner zegt dat meestal niet veel geds.

avatar van streeter

streeter

2,40 gemiddeld - blijkbaar geen klassieker in NL. Deze film stond op de lijst van de 100 beste Amerikaanse/Engelstalige komedies van de AFI.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

gewoon een leuke film..

avatar van FillumGek

FillumGek

Is dit de film waarbij zo'n vent opeens wordt geraakt door de bliksem als hij het laatste balletje mist?

avatar van Sabrewulf

Sabrewulf

Een erg grappige film. De laatste tijd nooit zo gelachen als met deze. Het verhaal is niet hoogstaand maar wel erg hilarisch. Een van de grappigste films aller tijden!

avatar van mikey

mikey

Van het potentieel is minimaal gebruik gemaakt, hetgeen jammer is ook gezien de regisseur. (niet eens zo)veel flauwe grappen. 2.5, die knul in de hoofdrol is werkelijk vreselijk.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

MM: 2,44

IMDb: 7,2

Groot verschil!

avatar van streeter

streeter

In de VS wordt dit als een van de beste komedies allertijden gezien. Blijkbaar vertaalt de humor niet zo goed naar Nederland.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

streeter schreef:

Dat geloof ik ook. Hier wordt meer de 'platte' humor gewaardeerd. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

3,5 sterren

avatar van Betamax

Betamax

Matige film.

Leuke acteurs maar het verhaal is niet best.

Bill Murray in zijn slechtste rol, erg overdreven.

Meer dan 2* kan ik er helaas niet aan kwijt

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Tijdloos is anders.. Ik vond er geen bal aan. Geen glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Gelukkig valt er over smaak niet te twisten.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mij lijkt Happy Gilmore veel leuker maar het kan dat deze vermakelijk is ... (zie IMDB).

avatar van Moviefreak95

Moviefreak95

tommykonijn schreef:

Gelijk heb je (dat HG veel leuker is dan deze golffilm), wat een klotefilm vind ik dit, geef mij maar Happy Gilmore inderdaad. Het kan natuurlijk zijn dat dit erg bij mensen in de smaak valt maar dus absoluut niet bij mij, zeer slechte humor ik heb niet een keer kunnen lachen, het verhaal is niet heel slecht maar dat is weer slecht uitgevoerd. Ik kan hier niet veel mee, absoluut niet mijn film.