• 9.215.978 stemmen

Geregisseerd door: Edward Sedgwick

Met onder meer: Buster Keaton, Dorothy Sebastian en Edward Earle

Gesproken taal:

Plot Spite Marriage

"The Scream of the Screen-Buster in a Matrimonial Maelstrom – Buster's Adventure in Married Bliss."

Elmer (Buster Keaton) is werkzaam als schoonmaker in een theater. Daar wordt hij hopeloos verliefd op superster Trilby Drew (Dorothy Sebastian). Voor elk van haar 35 optredens trekt hij een ander pak aan. Zij trouwt met hem omdat ze denkt dat hij erg rijk is. Als ze eenmaal achter de waarheid komt zijn de rapen gaar.

Lionel Benmore

Ethyl Norcrosse

The Bellboy

Man in Ship's Engine Room

Ship Captain

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Typisch Keaton filmpje. Scènes op de boot waren erg leuk.

avatar van scorsese

Redelijke film over een man die de kans krijgt om te trouwen met zijn favoriete actrice. De fysieke humor van Buster Keaton is altijd wel geslaagd. Desalniettemin minder spectaculair dan de twee andere films die ik van de man heb gezien. Het tempo ligt hoog genoeg en uiteraard vanuit filmhistorisch oogpunt altijd interessant om een film als deze te zien.

avatar van mister blonde

mister blonde

Leuke film toch wel weer hoor. Niet veel minder dan andere meer gerenommeerde films van hem. En het blijft een doorn in mijn oog dat Keaton weer niet genoemd wordt (ten onrechte) als regisseur...

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1974 stemmen

Gemaakt in de overgang van silent naar talkies, is Spite Marriage technisch gezien een soundfilm maar qua sfeer toch helemaal een silent. De dialoog in Spite Marriage verloopt volledig via tussentitels, soundeffecten blijven beperkt tot omgevingsgeluiden, komisch bedoelde begeleiding van bepaalde situaties en sporadisch gelach (als enige geluid van menselijke origine). Soms komen die soundeffecten knullig over maar daar kan ik me bij deze verder voortreffelijke comedy makkelijk overzetten. Buster Keaton is in vorm en schudt een reeks gags uit de mouw, waarbij traditiegetrouw in de tweede helft van de film de acrobaat in hem naar boven komt. Een film met een degelijke verhaallijn en een razendsnel tempo, waarbij de finale aan boord van het schip herinneringen oproept aan The Navigator (1924) . Alweer lachen geblazen met deze Buster Keaton.