• 9.369.514 stemmen

Les Héroïnes du Mal (1979)

Alternatieve titels: Immoral Women / Three Immoral Women / Heldinnen van het Kwaad

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Walerian Borowczyk

Met onder meer: Marina Pierro, Gaëlle Legrand en Pascale Christophe

Gesproken taal: Engels, Duits en Frans

Releasedatum: 12 juni 1980

Plot Les Héroïnes du Mal

In elk van de delen van dit drieluik worden twee heren door een dame vermoord. Deel 1 gaat over een renaissance-heldin versus de schilder Raphaël en een bankier. Deel 2 gaat een konijnenliefhebster versus de slager en haar ouders en het laatste deel gaat over een gijzelaarster versus de kidnapper en de echtgenoot die ze bedriegt met haar hond.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van wibro

wibro

Deze film vandaag maar eens bekeken. Ik vond het leuke erotische filmpjes, hoewel de verhaaltjes niet zo veel voorstelden. De erotiek en de jonge dames waren daarentegen erg mooi. De heren kwamen er in dit drieluik zeer slecht van af en met het Vaticaan en de paus werd er in het eerste verhaal - voor mij de beste uit het drieluik - flink de spot gedreven.

Het verbaast mij dat er maar 1 keer op deze film is gestemd, hoewel deze DVD toch al een tijdje uit is. Of zou dat komen omdat de MM users niet van bloot houden?

avatar van Boenga

Boenga

Het tweede en derde deel verliepen iets anders dan verwacht, met lichte trekjes van Roald Dahls Tales Of The Unexpected. Alleen daarom geef ik méér dan een halve ster.

Want verder stelt deze Heroines, tenzij na inname van een portie heroïne, gewoon niks voor. Zelfs de erotische scenes zijn het bekijken niet waard.

De naakte dames vond ik heel mooi, maar daar kun je toch geen punten voor geven ? Dat is sowieso een heel relatieve vaststelling - wat is mooi en wat niet - maar vooral: je geeft een film toch ook niet minder punten omdat je een acteur of actrice níét mooi vindt...?