• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Barbra Streisand

Met onder meer: Barbra Streisand, Mandy Patinkin en Amy Irving

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Yentl

"In a time when the world of study belonged only to men, there lived a girl who dared to ask why?"

Een jonge vrouw (Barbra Streisand) in het Oost-Europa van rond 1900 overtreedt ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren. Ze wordt echter verliefd op haar studiepartner die verliefd is op een ander.

avatar van hugohei

hugohei

Ze zingt en ze zingt en ze zingt.

En ze zingt.

avatar van EmDee

EmDee

En ze loopt constant met die grote neus door het beeld.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

En ze loopt constant met die grote neus door het beeld.

LOL !!

avatar van Macmanus

Macmanus

Als er iets erg is, is het een grote neus wel.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Als er iets erg is, is het een grote neus wel.

en vooral die van Barbra Spreidstand !!

avatar van Armin

Armin

Had verwacht dat de waardering voor deze film hoger zou zijn. Gelukkig niet. *1/2

chica

mensen waar gaat dit over. Ik heb me even speciaal aangeneld om hierop te kunnen reageren.

Yentl is een van de beste films die ik ooit heb gezien. Babra streisand zingt de beste liedjes ever, ik heb gelijk de cd gekocht.

het verhaal is makkelijk te volgen en zo interessant!

avatar van GerwinF

GerwinF

Niet echt mijn film nee..."Oh, you're not so bad yourself, Conkface. Where are you two from? Nose City?"

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Bah Barbra Streisand

chica

wat is er mis met barbra!?!/ behalve haar neus dan? weet je hoe mooi ze zingt

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Tsja, er zijn gewoon mensen waar ik misselijk van word. En Barbra is dr 1 van.

avatar van Macmanus

Macmanus

HAhah mooi zingt dat vind je zeker ook van Celine Dion

En brood ik heb dat ook is volgens mij erg normaal

avatar van yosemite44

yosemite44

BoordAppel schreef:

Tsja, er zijn gewoon mensen waar ik misselijk van word. En Barbra is dr 1 van.

de makers van southpark zijn het in ieder geval met je eens

chica schreef:

het verhaal is makkelijk te volgen en zo interessant!

Je bent echt helemaal van God los! Weet je wel hoeveel filmmakers je beledigt door te zeggen dat Yentl (jach!) en van de beste films ooit zou zijn?

avatar van Wouter

hugohei schreef:

Ze zingt en ze zingt en ze zingt.

En ze zingt.

Toch waren veel ferministen boos destijds dat de film bij de oscars links bleef liggen. Ze vonden Hollywood maar sexistisch....

chica

van God los?! nou ja.. Ik vind yentl geweldig, en barbra streisand ook. Ik snap echt niet waarom er zo laag op gestemd wordt. De liedjes zijn zo mooi! en dan de hele sfeer van de film.. interessant toch?

trouwens, wouter.. ferministen?

Mischa

Allerliefste Chica, voor de laatste keer: Yentl Strooizand is de Koningin der Harpijen!!!!

Oh ja, en ze heeft een grote neus

avatar van titan

titan

Mmm, laat MFEO al die beledigingen aan het adres van Mevrouw Streisand maar niet lezen

avatar van Jordy

Jordy

Gezeur (van vooral MFEO) verwijderd. Als het je niet bevalt hier, raad ik je aan een andere site op te zoeken.

avatar van MFEO

MFEO

Jordy schreef:

Het is duidelijk. Je meet met 2 maten. Zegt genoeg over jou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Ramon K

Ramon K

Waarom toch zo agressief en vijandig MFEO? Jezus zeg!

Het ging hier inderdaad niet over het eventueel off-topic zijn van berichten, maar over de opgefoktheid en agressieve toon van je berichten.

avatar van cornelis

cornelis

Jordy schreef:

Gezeur (van vooral MFEO) verwijderd.

[zeikmodus]Jordy, je hebt de edit-functie beperkt omwille van de leesbaarheid van de fora. Maar dat je deze discussie nu hebt weggehaald, maakt dit forum voor mij ook nogal onleesbaar.

Nou wil ik ook weten wat er gebeurd is ook, zeker omdat ik nu alleen nog maar kan lezen dat het allemaal MFEO's schuld zou zijn, terwijl ik dat niet kan controleren.[/zeikmodus]

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Mischa schreef:

Oh ja, en ze heeft een grote neus

En dan wel wekelijks de LP Woman in love grijs draaien he? En wat het formaat van haar edele voorgevel betreft kunnen jij en ik een aardig woordje meespreken. Oh ja, ik snapte overigens niks van Don Johnson destijds hoor, dat moet ik jou, en alle andere haters toch ook wel nageven.

PartyMarty schreef:

En dan wel wekelijks de LP Woman in love grijs draaien he?

Wahaha

Busted!

Mischa

Eerlijk is eerlijk, Guilty staat hier wel eens op. Barry Gibb maakt veel goed. Goed, prinses der harpijen dan (dat maakt Celine Dion de nummer één: dekoningin is dood, leve de....)

avatar van cornelis

cornelis

Waarom is dit plaatje zo vervormd? (van de poster)

avatar van Stephan

Stephan

[knuppel erin]Ik moet bekennen dat met name het einde één van de technisch begaafste zangpartijen bevat die ik ooit gehoord heb...[/knuppel eruit]

avatar van FisherKing

FisherKing

LOL

avatar van MFEO

MFEO

En nog steeds doorgaan met deze onzin?

Doet me denken aan personen die opschool altijd het pispaaltje waren en voor alles uitgemaakt werden als bijvoorbeeld Kale bowlingbal, brille jood, dikkie dik, puistekop, bos kabouter, .......

En nu denken van lekker via een forum (zodat niemand me rechtstreeks kan terug pakken) lekker mensen op uiterlijk gaan aanvallen. Uit frustratie van vroeger.

Kan me voorstellen dat je dan geneigd ben dat dan te doen. Maar dat praat het dan nog steeds niet goed

Maar zulke dingen doe je als je op lagere en middelbare school zit mischien maar niet meer als je volwassen en zo ben.

1x een geintje maken kan altijd. Maar zoals men hier bezig is is eigenlijk gewoon te zielig voor woorden.

Tja en dan kan je verwachten dat je een reactie van een ander uitroept. En je terug gepakt word. Aangezien dat Barbra Streisand zich niet kan verweren. Doe ik het maar voor haar.

Verander Barbra Streisand eens in Will Smith en dan grapjes en zo maken over zijn huidskleur. Dat is precies hetzelfde alleen valt dan iedereen over dat dat racisme is. Nou dat is precies hetzelfde.