• 9.234.720 stemmen

Releasedatum: 24 juli 1975

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Funny Lady

"How Lucky Can You Get!"

Fanny Brice (Barbra Streisand) is een groot zangeres, showgirl en musicalster. Ze is getrouwd met de charmante Nicky Arnstein (Omar Sharif). Helaas neemt haar leven een drastische wending als Nicky een echtscheiding aanvraagt. Samen met haar goede vriend Bobby (Roddy McDowall) gaan ze op zoek naar nieuw materiaal in diverse clubs, daar maakt ze kennis met club-eigenaar Billy Rose (James Caan), ze is onder de indruk van deze man, die prachtige liedjes schrijft. Billy heeft een eigen willetje en dit botst regelmatig met het willetje van Fanny. Toch laat ze zich overhalen om een grote rol te spelen in de eerst geproduceerde musical van Billy Rose. Dit wordt een grote fiasco, alles wat er mis kan gaan, gaat mis. Gelukkig is er Fanny, met haar jarenlange ervaring weet ze van de musical een succesvolle show te maken en Billy leert veel van haar.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van vic

vic

vervolg op Funny girl

avatar van Ewing Oil

Ewing Oil

Deze film is samen met "Yentl" een van mijn favoriete Barbra Streisand films, de muziek uit deze film is geweldig, en de soundtrack van "Funny Lady" draai ik ook erg vaak, jammer dat er niet meer van dit soort musicals worden gemaakt.

Top film

avatar van H.eleentje

H.eleentje

Ik vindt haar echt tegek he Ms Streisand,

en haar films zijn ook echt mooi ....

een 3 half *

avatar van scorsese

Aardige film waarin de carrière van artiest Fanny Brice in een slop zit, totdat ze Billy Rose leert kennen. Deze vervolgfilm op Funny Girl is net wat minder. Het verhaal is wat aan de saaie en soms zelfs wat aan de rommelige kant en daarvoor duurt de film dan ook te lang. De nummers zijn op zich prima, maar Barbra Streisand is toch de grootste troef van de film. Een kleine 3.0 sterren.