Genre: Drama / Komedie
Releasedatum: 24 augustus 2006
Bekijk via CineMember
Plot Volver
"Return."
Als de partner van Raimunda op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Ze probeert dit geheim te houden voor haar omgeving, maar dat levert alleen maar verwarring en misverstanden op. Toch probeert Raimunda uit alle macht haar gewone leven vol te houden. Haar verleden laat haar echter niet met rust, bovendien gaat het gerucht de ronde dat haar overleden moeder aan verscheidene mensen verschenen is. Een verhaal van drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, hun leugens en hun grenzeloze levendigheid.
Raimunda
Paco
Emilio
Regina
Inés
Ik denk dat dit MEER een vrouwenfilm is dan een mannenfilm. Maar de mannen die deze film goed vinden zullen dat vast bestrijden.
Ik vind de humor in de film tuttig. De dames hebben allemaal hun eigenaardigheden, maar echt sympathieke of aansprekende karakters zitten er niet bij voor mij.
De moeder die de hele film verstoppertje mag spelen. Ik vind dat meer iets voor een klucht of een plattelandstoneelstuk.
Maar enfin. Puik acteerwerk van La Cruz. Dat moet gezegd. En ik heb me wel vermaakt hoor.
Todo en Hable blijven vooralsnog mijn Almo favorieten.
olivier
Vind dat kappeuter een aantal bijster zwakke schakels van de film aankaart. 'Volver' lijkt dan ook bijzonder hard op een klucht, zeg maar een boerenklucht. Verlangen we dan allemaal naar bittere ernst en een tranendal? God moge het weten, maar emotioneel raakt 'hable con ella' veel dieper dan deze. Daar komt bij dat het 'Volver' evenzeer de humor ontbreekt om een komedie te zijn in de oude burleske Almodovar-stijl. En dan de 1001 verwijzingen naar Hitchcock, vreemde bedoening allemaal, maar één ding lijkt me zeker: bijzonder onevenwichtig filmpje.
jherb
de tering. wat is die cruz een ontiegelijk lekker wijf. en nog een goede actrice ook.
vette film. 4
Paøsk Inaüke
(...)
Helaas weet de film je niet emotioneel aan de karakters te binden. De eerste tragische gebeurtenis valt zo snel in de film dat je nog niet met de personages mee kan voelen.
(...)
Helaas zitten er ook een aantal TOTAAL nutteloze scene's
in zoals het bovenaanzicht van Cruz haar imposante boezem tijdens het afwassen...mooi maar geen enkel nut!
Ben 't helemaal eens met dat bovenste; de karakters zijn interessant, maar ècht meevoelen deed ik ook niet.
Misschien lette je te veel op die imposante boezem.. want ze was het mes waarmee de moord gepleegd wordt aan het afwassen(vooruitwijzing) en later kreeg je nog een vergelijkbaar shot waarin je dat bebloede mes in cluse-up ziet worden schoongemaakt(herhaling) Stillistische waarde en dus geen nutteloos shot. Daarbij is die boezem zelf ook shots waard

Ik geef trouwes 3,5*
Yuppie_Scum
hahaha tja ik ben bang dat ik dan inderdaad te erg afgeleid was.
(goh wat slecht....)
feanaro surion
Mijn tweede Almodóvar en mijn 2e 4.5*. Een erg fijne, grappige en vermakelijke film met een aantal erg goede rollen die makkelijk 2 uur lang blijft boeien. Zo mooi als Hable Con Ella wordt het niet maar ik heb weinig vermakelijkere films gezien de laatste tijd. De plotwending is net als de rest van het script erg goed en dat de sfeer van de film steeds minder luchtig wordt werkt ook erg goed. Van de week staan ook La Mala Education en Carne Trémula op het programma en heb er al zin in
fuetylomo
Gewoon een goede film.Niets op aan te merken.Perfecte acteurs en schitterend gefilmd. Echt een almodovar film voor de liefhebber van zijn genre.
herman78
Heb pas twee eerdere films van Almodovar gezien, maar deze vond ik toch wel mooi. Desalniettemin voelde ik me emotioneel ook niet helemaal betrokken bij de karakters, het is meer zo'n film die nog een tijdje doorgaat in je hoofd en dan aan waarde wint. Voor nu toch een 4*.
Na een hele reeks van zwaar tegenvallende, zeg maar rond uit vervelende films van Almodovar, laat ik deze maar ongezien voorbijgaan. Wel jammer dat ik daardoor het ongetwijfeld veel te hoge gemiddelde niet kan drukken.
Na Hable con ella weer eens een goede Almodovar ik heb zeer genoten van deze mooie film.
Ritt~15
Ik vond Volver een leuke film, maar leefde inderdaad niet heel erg mee. Vooral prachtig om naar de kijken en leuke personage's. Vriendinnen van me snapten niet alles, maar ik vond het verhaal wel duidelijk.
Hable con Ella raakte me inderdaad wel, maar toch vind ik dit geen 'slechtere' film, het is gewoon een hele andere film.
Spil
Wat een schitterende film zeg... Had nog nooit iets van Almodovar gezien maar veel goede dingen over gehoord... Heb werkelijk genoten van de ingetogenheid waarmee het verhaal verteld wordt. Uitermate tragische geschiedenis natuurlijk maar zo breekbaar verteld... Een welverdiende 4*
tevelenco
Aparte film waarvan het verhaal me wel aansprak.
Maar de uitwerking hiervan niet.
Vooral in het begin vond ik de film lastig te volgen en werd er pas heel laat in de film duidelijk hoe de vork in de steel zat.
En ondanks dat Penolope Cruz een overtuigende rol neer zet kon het geheel me maar zeer matig boeien.
En voelde ik me niet betrokken bij de personages.
En dat was toch wel een tegenvaller gezien het hoge gemiddelde hier.
JJ_D
Pedro Almodóvar is blijkbaar gewoon een filmmaker die mij niet ligt. De kitsch, het voorspelbare verhaal, de pijnlijk ongrappige humor... Zelfs Penélope Cruz (en haar rijkelijk gevulde boezem) konden dit nefaste boeltje niet meer goed maken...
Niks voor mij dus, deze "vrouwenfilm".
likeahurricane
Prachtige film, met ook wat meer humor dan zijn vorige films. Sommige hier kunnen dat blijkbaar minder waarderen.
4.5 *
Freud
met ook wat meer humor dan zijn vorige films.
Ik denk dat je eens op zoek moet gaan naar zijn vroege werk, dat zal je zeker bevallen
BenicioDelToro
Lijkt me niet echt een leuke film als je direct al weet hoe de vork in de steel zit...
BenicioDelToro
Grappig dat deze film zoveel uiteenlopende meningen teweegbrengt. Persoonlijk vond ik dit een heerlijke film. En dat terwijl ik een soort afkeer tegen Penelope Cruz heb! In deze film komt ze - net als in Todo Sobre Mi Madre trouwens - erg goed uit de verf. Dat is vast de invloed van Almodovar. Het verhaal is eigenlijk heel heftig, maar wordt op een luchtige, haast komische wijze gebracht. Ik voelde oprecht mee met de personages, vooral met Augustina die wel heel veel narigheid meemaakt. En natuurlijk is ook de stijl en de fotografie van deze film uitstekend. De beelden, de kleuren, de hele sfeer. Alles klopt!
Koos
Dit is geen vrouwenfilm, maar wel een film over vrouwen, dat terzijde. Alle dames spelen erg stek! Dit is prachtige Spaanse cinema, eentje om zeker een keer te kijken! Zeker doen,
FisherKing
Vrij zelden viel een Aldomovaro me tegen, zou ook kunnen dat ik bij herziening dit beter zou kunnen gaan vinden, maar de regisseur kiest teveel voor die Penelope Cruz. En daar gaat alles mis.Ze kan wel een moeder spelen, maar die moordzaak is shit gedaan.
Wacht de herziening wel af.
neo
Vond dit een nietszeggende soap van Almodovar. Niet geheel een verrassing kijkend naar eerder films van hem, en ook niet echt goed. Todo sobre Mi Madre is een soortgelijke zemerig drama. Voordeel van Volver is nog wel de zachte, komische klucht die ervan gemaakt is. Dat werkt nog tenminste wat meer in het voordeel van de film. Cruz is oogverblindend mooi en krachtig in haar rol. Een kruising tussen Sophia Loren en Anna Magnani (er komt echt heel toevallig een scene uit Bellisisma met haar voorbij). Wonderschone muziek van Alberto Iglesias, dat ook. Ik reageer verschillend op zijn films heb ik gemerkt, want La Mala Educacion en Carne tremula kunnen mij wel bekoren. 2 sterren
maxcomthrilla
Luchtige film,
Nog nooit heb ik een dochter en een moeder zo laconiek zien reageren op een moord als in deze film. Onvoorwaardelijk kiest moeder gelijk voor haar kind.
Deze film bevat handvaten vol met komische elementen. Neem nou, het 1ste bezoek van de zusters en de dochter aan Augustina. Een goed en ruimdenkend mens, letterlijk en figuurlijk. Maar ook moeder die constant verstoppertje speelt is grappig. Maar het meest heb ik nog gelachen als de Spanjaarden elkaar zoenden, wat een decibellen kwamen daarbij vrij zeg en dan ook nog eens 3x.
Ik had nog niks van het plot gelezen vandaar dat ik uiteindelijk verrast werd door de ontknoping. Natuurlijk had ik al iets in mijn achterhoofd van: zou ze zelf misbruikt zijn omdat ze zo adequaat handelt? . De uitwerking wist mij toch te verrassen, met name omdat ook Augustina er nauw betrokken bij was .
Penelopè Cruz speelt een fantastische rol, maar doet dat niet, door alleen maar oogverblindend mooi te zijn. Af en toe komt ze venijnig uit de hoek, waaruit maar weer blijkt dat ook zij een gewoon mens is. Vooral haar afstandelijkheid jegens Augustina vond ik soms ijzingwekkend kil. Augustina is ook een belangrijke schakel in deze film als pacifistische hippie. Ik had soms echt met haar te doen.
Deze film bevat gewoon een fijn, Spaans sfeertje. Met heerlijke kenmerkende muziek erbij. Een thriller achtig gegeven wordt constant met een lekker komisch sausje overgoten. 4*
Hannibal
Bij deze, want normaal gesproken hou ik niet van 'vrouwenfilms', maar deze is geweldig.
Penélope Cruz acteert mooi en overtuigend, en weet te ontroeren.
Het lied dat ze zong tijdens het afscheidsfeest van de filmcrew is prachtig. Kippenvel!
Het is natuurlijk een raar verhaal, en de gebeurtenissen zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Ten eerste lijkt het mij niet de juiste keuze van Raimunda om het lijk van haar man in een deken over straat te slepen, met het risico om gezien te worden, om vervolgens het lichaam in te vriezen en uiteindelijk met vriezer en al te begraven.
Als ze meteen naar de politie was gegaan had ze een goed verhaal gehad, en was ze waarschijnlijk op een veel simpeler manier vrijuit gegaan.
Ten tweede was het verstoppertje spelen van moeder totaal overbodig: Waarom mocht Raimunda haar eerst niet zien? Ze moest eerst ruzie met haar zusje krijgen voordat mamma tevoorschijn durfde te komen.
Deze dingen heb ik mij wel even afgevraagd, maar ik heb me er geen moment aan gestoord, daar was de film te leuk voor. Leuk, maar ook dramatisch en ontroerend. Heerlijk.
Matthis
Sluit me helemaal bij Hannibal aan..!
Het lied dat Penelope Cruz zingt is trouwens van Estrella Morente. Het is ook haar stem die je hoort wanner Cruz zingt. Maar dan nog: Kippenvel.. want Cruz zorgt voor een hele mooie extra emotie door haar acteren.
Dustyfan
En waarom vonden jullie de film slecht?
kimmetje194
Heel erg mooi en kleurrijk. Een film met veel sfeer en emoties. Super geacteerd. Voor de filmhuisliefhebbers.
TruCoLu
Plus: Ik hou van Spaanse film. Lied van Penelope erg gevoelig. Mooie draai aan de terugkeer uit de dood. Bijzondere kijkpunten vanuit de lucht. Een murder/ misdaad/familie-mysterie.
Min: mannen 1-zijdig als schoften afgeschilderd. Iets teveel Penolope's voorgevels.

Mar Adentro
Drama, 2004