Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Menno Meyjes
Met onder meer: John Cusack, Bobby Coleman en Amanda Peet
Plot Martian Child
"Doesn't matter where you come from, as long as you find where you belong!"
Nadat zijn verloofde komt te overlijden, adopteert een droevige science-fiction schrijver een 6-jarig jongetje, in de hoop toch een familie te stichten. Het jongetje blijkt echter ietwat vreemd te zijn; hij is er van overtuigd dat hij van de planeet Mars komt.
David
Lefkowitz
Esther
Andy
Nicholas
Leuk! Een nieuwe van Meyjes. Ben benieuwd. Wellicht de derde Nederlander die écht gaat doorbreken als regisseur in Hollywood.
Phoenix
Zoja, dan is hij zonder Spacey en met irritant kindsterretje gedoemd te mislukken.
Lijkt me idd een kids-K-Pax.
Het verhaaltje schijnt echter immens populair te zijn onder wat jeugdiger sf-publiek.
Prima film met een steen goede John Cusack.
Zuzuu
Ik ben het eens met samtari, de film is meer een drama dan komedie. Een film met een knap verhaal die mooi is uitgewerkt tot een uitstekend concept. Een aanrader!
roy7477
Een topfilm met heel veel emotie. Absoluut genoten. Ontzettend knap gespeeld door de beide mannen.
Een ontroerende aanrader!
cavia
zeker een leuke film om te zien.
het einde is wel een beetje cliché happy ending.
naar mijn mening geschikt vanaf +\- 12 jaar
drama en komedie zijn beide in mindere mate aanwezig.
Hoe heeft deze het eigenlijk gedaan in de VS?
DVD is inmiddels besteld...
Ché Cliché
Af en toe um zu kotsen zo zoet is deze film. Ik kan best wel wat cliché's en tranentrekkers in een film waarderen of negeren, maar hier werd het echt wel teveel van het goede. Lijkt een beetje op K-pax met een jongetje. Al vind ik deze minder. 2 sterren. Het is echt mierzoet, niet helemaal mijn ding.
blitze810
Ik geef hem toch een 3,0 omdat ik Dennis(Bobby Coleman)wel aandoenlijk vind spelen,John en Joan zijn twee ras acteurs die al menig film hebben gemaakt, en dan ook nog tig keer beter dan deze film.....maar Some one has to do the job zullen beide gedacht hebben dus waarom wij niet,niet hun aller sterkste rollen in deze film....
buick
Mooie film en ook goed gespeeld. Alleen einde had m.i. iets beter uitgewerkt kunnen worden.
Verder een mooi verhaal.
Met name het stuk waarin Dennis wegloopt en gered wordt eindigt erg snel daarna en had best nog iets meer op de uiteindelijke Dennis kunnen doorgaan
samder
ontroerende film,
erg goed gespeeld zowel door John Cusack als Bobby Coleman
Bee_Angel
Zeer goed gespeeld. Film is zeker een aanrader. Beiden mannen (John Cusack en Bobby Coleman) spelen het erg goed. De US DVD bevat lekker veel extra's waardoor je er achter komt waarom John en Bobby het zo goed doen op het scherm. Jammer dat de film in the US het maar twee weken heeft volgehouden en het in Europa voor zover ik weet alleen in Duitsland heeft gedraaid.
alec
Prachtige film, de vorige 2 reacties geven het goed weer. Enkele scenes zijn echte parels, de muziek (o.a. van E.L.O.) paste perfect. Klein minpunt is de vreemde twist aan het eind (rol van Anjelica Huston en scene op het dak).
Vreemd dat het hier in NL niet is opgepakt.
Een *4.0
Sutherland
Mooie en ontroerende film. Heb echt genoten. Het spel van de beide Cusacks en van het jongetje deden de film ook erg goed. Mooi gedaan.
BS
Mooie film.
Idd makkelijk vergeleken is het K-pax maar dan met een jochie in de hoofdrol, maar er zijn nog best een aantal verschillen hoor
Mooi gedaan, goed gespeeld en op wat verspelbare dingen na gewoon een hele goede film.
een makkelijke 3,5 *
greatest
een 3.5 .
De einde kon meer uitgebreid worden uitegewerkt.
Maar toch een mooie film, echt waar.
Laat de liefde zien tussen een allenstaand vader en een geadopteerde kind.
nogmaals een 3.5
Waku
De vergelijking met K Pax begrijp ik wel maar gaat niet helemaal op. Hier wordt al snel duidelijk dat het gaat om de relatie tussen een
twee "gekwetste"personen die beiden zijn verlaten op verschillende
manieren..
De warme band die Cusac met veel geduld tracht op te bouwen is vertederend om te zien...
Is het zoetzappig??
Ja...best wel..
Maar storend allerminst..
Feel good movie...niks mis mee!
flyer
Leuke film en inderdaad een feel good movie. Maar prijs het eindeloze geduld wat de hoofdrol spelers met elkaar hebben. Wat ik niet had verwacht is die rol die Joan Cusac speelt. Had nog nooit van haar gehoord.
SiNNeD
Heerlijke film en inderdaad, zoals al een paar keer gezegd, een feel good movie. Maar wat is daar nou mis mee zo op z'n tijd? John Cusack speelt goed en dat jochie ook.
Moviemax Almelo
Mooie Film
Goede Acteurs en mooi verhaal.
Film voor het hele gezin.
MovieMax Almelo,
grid8400
twee "gekwetste"personen die beiden zijn verlaten op verschillende
manieren..
Is het zoetzappig??
Ja...best wel..
Maar storend allerminst..
Feel good movie...niks mis mee!
Hier sluit ik mij geheel bij aan.
Ardinho
Gewoon een leuke film...Het liedje van ELO 'Mr Blue Sky' bleef nog wel dagenlang in mijn hoofd nadreunen...Supervrolijk liedje!
vph1272qm
heerlijke film, ik heb genoten.
wat speelt dat ventje goed zeg, ongelofelijk.
john is ook weer op zijn best, ben wel fan van die man.
en ook nog heerlijke shots, leuke muziek, beetje zelfde als in american beauty, ik word daar wel vrolijk van...
nachtvlinder
prachtfilm, op waarheid gebaseerd (!), vooral een superrol van Bobby Coleman, wauw die speelt echt (bijna zichzelf) ELO is zeer passende muziek en tekst en gelukkig eindelijk weer eens de muziek ondertiteld, iets wat zelden voorkomt helaas. Ja ik kan wel Engels, maar bijna altijd is de muziek en de tekst ervan bijdragend aan de film dus waarom die wel ondertitelen en de muziekteksten niet ? Hier dus wel gelukkig. Juist de natuurlijkheid van het spel van iedereen en de weirdheid en triestheid van het jongetje zijn zo goed en misschien daarom wel niet aansprekend, het is gewoon rustig en mooi !!!

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Freedom Writers