• 9.381.279 stemmen

Gesproken taal: Tsjechisch, Spaans en Engels

Releasedatum: 23 augustus 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Alpha Dog

"One crime. 38 witnesses. No way back."

Film over het levensverhaal van Jesse James Hollywood, een drugsdealer die beschuldigd werd van moord en kidnapping en de jongste man ooit werd die op de FBI-'most wanted' lijst kwam te staan.

Johnny Truelove

Interviewer

Tiko 'TKO' Martinez

avatar van eduard

eduard

Een beetje langdradige film, maar daarom is die dan ook gebaseerd op ware gebeurtenissen. Toch 3 sterren

avatar van gotti

eduard schreef:

Huh? Die link moet je me even uitleggen?

avatar van FKNer

FKNer

Mjah wat kan ik zeggen,
Vond de film eigenlijk de hele tijd maar nergens over gaan.
Justin Timberlake acteerde niet slecht, de rest was ook redelijk.
Behalve dan de 15 jarige, die speelde naar mijn mening echt geweldig
Pas toen het einde naderde begon de film eigenlijk pas interessant te worden. Zoals iemand al zei, ik ben ook al wat gewend.Maar toen die jongen werd doodgeschoten raakte het me wel.
Maar het was dus eigenlijk gewoon heel de tijd kijken naar rijke blanke jongens, die de gangster en drugsdealer willen uithangen.
Maar dankzij het einde vind ik dit toch een 3*

avatar van Poes

Poes

4* gegeven

Vond het een mooie film.
De rol van Ben Foster vind ik werelds neergezet! Top geacteerd!
Justin Timberlake viel me niks tegen. Zag daar een beetje tegenop, maar hij acteerde netjes.
De dikke Sharon Stone aan het eind vond ik wat over the top.

Verder vond ik het érg jammer dat het eind wat afgeraffeld werd (wat meer geld en energie in steken en de film had een half uur langer geduurd en "mooier" tot een eind gekomen).
(beetje raar gezegd omdat het eind puur drama is....maar qua opzet)

De spitscenes vond ik wat overbodig, maar toch wel geinig (gelukkig zaten er niet téveel in).

De scene dat Zack doorzeefd wordt raakte me ook...
Had (zoals meerdere) wel verwacht dat hij misschien in de aanval zou gaan of dat ze hem bewusteloos zouden laten liggen.
Erg triest.

Persoonlijk kon ik het verhaal van Jesse James niet, maar nou ik Alpha Dog heb gezien en dus weet wat er ongeveer heeft afgespeeld in real life..........dan kan ik alleen maar zeggen dat het een stelletje losers zijn geweest.

avatar van JerryL

JerryL

Verbaas me erover waarom er zoveel mensen zijn die deze film hoog beoordelen :s ?!

Elke minuut van deze film is er 1 te veel.

Pure tijd verspilling dit te bekijken....... mooi voorbeeld van iets wat in de flop 100 thuis hoort!

avatar van helleke

helleke

Geen slechte film die tot de laatste 15' (dan ging t wat bergaf)geen moment verveelde.

Wel wat bij het haar gegrepen dat ze geen andere uitweg meer hadden.

Waarom gebeurt mij dat niet dat ze me kidnappen om dan feestjes te bouwen met het vrouwelijk schoon in het zwembad.

Het was ook de omgekeerde wereld dat degenen die geld tegoed hadden benauwd waren van de degene die schulden had.

Toch 3 sterren.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Ik vond het een erg mooie film en Justin speelde erg goed, wat me erg mee viel...ik vind het een echte aanrader!

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Was wel goed te kijken maar vond het geen topfilm. 2,5 tot 3 sterren.

Timberlake vond ik teleurstellend, de 'alpha dog' niet echt een serieus te nemen boef.

Heb ze beter gezien, dat zoewiezo...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niet veel verwacht, wel veel gekregen...

Voor het zien van deze film dacht ik even een leuk tussendoortje tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Alpha Dog heb ik ervaren als een prachtige, erg sterke en verschrikkelijk boeiende film. Waarom de score hier zo laag is snap ik dan ook niet. Maar goed, voor mij was deze film zeker een erg grote verassing.

Ten eerste vond ik dat alle acteurs prima in hun rol zaten en het was voor mij duidelijk dat ze er allemaal plezier in hadden. Emile Hirsch speelt niet zo goed als in Into The Wild, maar hij zet zeker een leuke rol neer. Justin Timberlake was voor mij de grote verassing. Een erg goede rol van hem wat mij betreft. Naar mijn mening moet je wel goed uitkijken wanneer wel en waneer je de acteurs niet al te serieus moet nemen in hun rol. Ze zijn constant bezopen of onder invloed, hebben het domste praat en halen de gekste dingen uit. Gewoon lekker achterover zitten en genieten van de vele verassende wendingen die de film te bieden heeft. Want dat was zeker een sterk punt. De scene dat die kale nazi in gevecht komt met een aantal mensen is briljant. Hij schopt die Chinezen inelkaar en ramt tegelijkertijd een paar meiden naar de grond. Hilarisch gewoon! Nou jah, dat vond ik dan.

Het verhaal is erg goed. De film weet dit verhaal op een prima manier op te bouwen en op een geweldige manier te vertellen. De feesten zijn ongelovelijk en de onderlingen conversaties tussen de hoofdpersonen erg goed. Er word gefilmd op prachtige locaties. Zo worden de feesten gehouden achter in een tuin van een prachtig huis met een mooi zwembad. Dat spreekt me wel aan, maar het zijn de acteurs die het natuurlijk helemaal goed maken. Natuurlijk kan de film niet alleen maar uit mooie en vermakelijke elementen bestaan. Ook in deze film gaat het op een gegeven moment mis, wat misschien voorspelbaar was. Ondanks dat heb ik naar een geweldige film zitten kijken die ik zo snel mogelijk aan ga schaffen op dvd, want deze mag niet in mijn collectie ontbreken. Alpha Dog krijgt een hoge, maar verdiende score van mij!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

'Zack Mazursky' is btw een Russisch acteur.

avatar van Tarkus

Tarkus

Van deze film had ik wel wat meer verwacht, zeker met zulk een cast.

Hoewel er op de acteerprestaties niets op aan te merken valt, en iedereen het best aardig doet, is er van het verhaal, dat waar gebeurt is, toch maar een rommeltje gemaakt, zo erg zelfs dat het ongeloofwaardig overkomt.

Het eerste uur is traag en vervelend, het is pas in het tweede uur dat de film op dreef komt en het eigenlijke verhaal naar boven komt, en de film dan pas ook wat spanning krijgt.

Het had dus best een half uur korter gekund en ook het scenario had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

Zonde, want er zat veel meer in dit gegeven.

Wel een zeer goede soundtrack trouwens !!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten en na het zien van deze film was ik een beetje in dubio. Timberlake speelt inderdaad niet onaardig, maar het probleem wat ik hiermee heb, is dat hij nu niet bepaald een voorbeeldfunctie tentoonstelt als popartiest zijnde. Maar goed, dit gegeven bagateliseren en je hebt best een aardige film over het goed en kwaad in het leven. Ik vond het soms een beetje over de top, maar het bleef me wel boeien. Vooral Stone op het einde vond ik indrukwekkend. 3 *

avatar van felix89

felix89

stone vond ik nou net echt hilarisch slecht, ik bedoel hoe men deze scene in de film heeft kunnen steken, ik begrijp het nog altijd niet.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Goeie film. Zelfs Timberlake kan acteren. Ik vind het als zanger een kwalletje maar deze rol gaat hem goed af. Ik voelde de tweede helft tot het eind een bepaalde spanning van: Ja jongen, je gaat eraan, iedereen weet het behalve jijzelf. Ik kreeg gewoon medelijden met dat mannetje. Realistisch gefilmd en geacteerd. Goed voor 4 sterren.

avatar van Legan

Legan

Een film die zich groter en stoerder voordoet dan dat het is en net zo lang is als het pretentieus is. Hetzelfde geldt voor de cast en hun personages. Toch was het wel grappig, deze voor de helft uit Fuck bestaande dialogenfilm.

avatar van jorkie

jorkie

goed verhaal, weinig actie maarja, is ook een waargebeurd verhaal he...

avatar van vwtune

vwtune

Legan schreef:

je neemt de woorden uit mijn mond.

avatar van Kraay

Kraay

Poes schreef:
4* gegeven

Vond het een mooie film.
De rol van Ben Foster vind ik werelds neergezet! Top geacteerd!
De dikke Sharon Stone aan het eind vond ik wat over the top.

(beetje raar gezegd omdat het eind puur drama is....maar qua opzet)

De scene dat Zack doorzeefd wordt raakte me ook...
Erg triest.

Wil ik net een recensie schrijven, zie ik deze staan, helemaal mee eens, niets aan toe te voegen

avatar van witboek

witboek

Na één minuut wist ik al wat voor nen film het was. Justin erin??

avatar van Kraay

Kraay

Justin Timberlake speelde zo slecht nog niet

avatar van Jackson07

Jackson07

Zeer vermakelijke film, heb mij wederom zeker niet gestoord aan het acteerwerk van JT zoals ik ook al zei bij 'Edison' Heb de film 2x gezien en is mij ook na de 2e keer niet tegengevallen.

avatar van toxauron

toxauron

Geen slechte film maar zoals iemand hier al zei: het is constant kijken naar een paar verhiphopte rijke blanke gasten die beetje gangsters willen spelen en iets stoms uithalen.

avatar van Dridge

Dridge

Bijna alles in deze film is vreselijk "over the top" Er wordt exceptioneel veel Geblowt,gezopen,geknokt en gescholden maar mede hierdoor ook wel weer vermakelijk.

De scene dat Jake Mazursky in de discotheek navraag doet over de verblijfplaats van Johnny Truelove en vervolgens een stuk of acht gasten in elkaar beukt op een manier zoals alleen Chuck Norris dat mag doen is echt te slecht voor woorden.

Trouwens iedere scene waar die driftkikker met ADHD inzit is "too much"

avatar van RodneyS

RodneyS

Drugs, mooie vrouwen, geld. Goeiejongens film. Gewoonlijk hoeft dat niet echt voor mij, maar deze wist me toch heel erg te boeien. Er werd goed geacteerd en ik vond het verhaal erg intressant. Soms idd erg over the top.

Al met al mooie film.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film!

Van de maker van een van de meest romantische films ("The Notebook") komt nu deze film! Wel even wat anders dacht ik zo! Maar hij weet het er goed vanaf te brengen.

De film wordt omschreven als het levensverhaal van Johnny Truelove, maar in feite is gaat de film alleen over de gijzeling van het broertje van een maat van Johnny die hem nog geld verschuldigd is. Wel een belangrijk deel van Johnny Truelove's leven, zo blijkt, want na deze gijzeling zou hij na 5 jaar op de vlucht te zijn geweest in 2005 in Paraguay worden opgepakt.

Johnny Truelove wordt gespeeld door Emile Hirsch ("Girl Next Door" en "Into the Wild" (nog niet gezien, wel erg benieuwd naar!)) en weet dit best overtuigend te brengen. Toch is hij niet de man die mij het meest opviel. Dat waren voor mij toch Timberlake in de rol van 'Frankie' en Anton Yelchin als het 'broertje van' 'Zack'.

Willis en Stone deden ook mee, maar eerlijk gezegd weet ik niet precies waarom. Als je er andere (onbekende) personen voor in de plaats had gezet was het resultaat hetzelfde, denk ik.

Maar ja, het zij zo.

Het einde, waar 'Zack' uiteindelijk tóch vermoord wordt door kontenkruiper Elvis, kwam bij mij gedurende de film niet als een verrassing, maar toch deed het me wat. Dat joch was notabene bevriend geraakt met het merendeel van de mensen en dan toch... Doodzonde ook dat 'Frankie' niet meer voor 'Zack' kon of wilde doen!

Nou las ik hierboven ergens dat iemand zei dat de wat mollige vrouw op de bank op het einde van de film óók Sharon Stone is. Nou kan dit best, want ik zat zelf ook al hevig te twijfelen of ze het nou was of niet, maar het is echt haast niet te zien of ze het daadwerkelijk is! Goede make-up dan!

Afijn, de film zelf is me alles behalve tegen gevallen! Eerder 100 % mee gevallen, dus wil er graag een goed aantal sterren voor geven.

3,5 ster

avatar van maiklyd

maiklyd

Ik vond het een zeer vermakelijke film, erg verrassend en realistisch neergezet.

Wat ik wel erg jammer vond, was dat we de afloop van Jake (broertje Zack) niet meer kregen te zien en ik had ook wat meer actie verwacht van Jake ten op zichte van Truelove, je wordt dan min of meer een beetje 'verbouwereerd achtergelaten' als de film is geëindigd. .

avatar van Quaest

Quaest

Het verhaal vond ik niks aan. Maar wel leuk om alle junkies te zien spelen. En die jongetje 15 jarige oud Zack kan niet eens acteren.

avatar van Kevin13

Kevin13

hoe kun je nu niks aan het verhaal vinden? en het is dan ook nog eens waargebeurd.

avatar van gotti

Kevin13 schreef:

Alsof daar de film beter van wordt. En daarbij, lang niet al het waargebeurde is dramatisch even interessant...

avatar van Jackson07

Jackson07

Quaest schreef:

En jij kan geen nederlands. En die jongetje??? haha Maar goed, die jongen acteerde gewoon goed hoor, maar nu neem ik jou reactie toch al niet zo serieus