• 8.760.331 stemmen

• YouTube Bekijk via YouTube
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Penny Serenade

""Remember the tune they were singing the night we fell in love?...""

Ze werkt in een platenzaak en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze van alle gelukkige momenten in haar leven een speciaal nummer heeft. Bij de Penny Serenade heeft ze hem leren kennen, het was in 1932 toe ze nog niet wist dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen.

logo tmdbimage

Julie Gardiner Adams

Roger Adams

Miss Oliver

Applejack Carney

Dotty 'Dot'

Trina (at the Age of 6 Years)

Doctor Hartley

Trina (at the Age of 1 Year)

mister blonde

Schitterende film, die met 'romantische' toppers als Casablanca en it's a Wonderful Life kan meekomen. George Stevens bewees zijn kwaliteit later met Shane, maar deed dat in 1941 al met deze film. Een van de eerste films die zich afspeelt in flashback, meen ik.

Grant en Dunne (die laatste zag ik nog veel te weinig van), vormen een droomkoppel. De hoogtepunten uit een interessante relatie lopen uiteen van erg grappig tot diep ontroerend. Vooral veel kippenvel momenten.

Kreeg de film gratis bij Charade (ook met Grant). Wereld deal. 4 sterren voor deze film, die veel te weinig mensen hebben gezien. Snap eigenlijk niet dat dit niet als grote klassieker geldt in de filmwereld.

J.S.

Helemaal akkoord met mister blonde, deze film zou veel bekender moeten zijn.

mister blonde

Hey J.S., of iemand anders die de film zag; dat muzieknummer in de film, in welke film komt dat nou nog meer voor? Een grote klassieker volgens mij.

J.S.

Welk nummer bedoel je precies?

mister blonde

Bij het nummer op het begin; the Penny Serenade.

J.S.

Nou mister blonde, ik heb wat opgezocht maar niets gevonden, als ik die grote klassieker ooit bekijk zal ik het hier posten .

avatar van The One Ring

The One Ring

Waar hebben jullie deze film vandaan? Als een vergelijking met Casablanca en It's a Wonderful Life gemaakt wordt ben ik zeker geïnteresseerd.

J.S.

Ik heb hem gekocht samen met The Amazing Adventure (1936) en Charade (1963) in een Cary Grant box voor slechts 4.90 euro in de Media Markt in Antwerpen.

En het feit dat Casablanca wel een grote bekende klassieker is en deze niet is inderdaad vreemd en onterecht.

mister blonde

o.a Bol.com als onderdeel van de Cary Grant Box. 6,99. Charade, Penny Serenade en The Amazing Adventure (laatste zag ik nog niet). Eerste twee zijn geweldige films. Beeldkwaliteit is niet al te best (maar wel te doen), maar voor dat geld zeur ik daar niet om.

J.S. schreef:

Nou, zover wil ik niet gaan . Casablanca is wel een stukje beter (It's a Wonderful Life ook trouwens). Deze film benadert dat niveau en dat is al heel wat.

mister blonde schreef:

Ik wil natuurlijk absoluut niet zeggen dat Casablanca slecht is ( It's a Wonderful Life heb ik jammer genoeg nog niet gezien dus die vergelijking kan ik niet maken) maar ik bedoel maar dat deze film al de ingredienten heeft die Casablanca naar mijn mening ook heeft en daarom toch iets meer bekendheid verdient.

mister blonde

Heb nog even op google gezocht. Had snel het jazz nummer Penny Serenade gevonden, maar dat is dus niet het nummer uit deze film. Kan het nummer niet achterhalen. Word er gek van. Jammer dat er in de meeste oude films ook geen fatsoenlijke aftiteling is.

Volgens mij is dit het:

Title: Penny serenade: fox-trot / by Hal Hallifax and Melle Weersma; arr. by Jack Mason.

P/P/D: London : World Wide Music Co., 1938.

Location: SPC, KIRK 1938 L-Y

Het gaat zo ongeveer; 'you were ment for me, and I was ment for you' Paar keer herhalen..... 'the Angels must have Sent' Etc.

Kan alleen nergens een sample vinden.

avatar van heinonlein

heinonlein

de eerste helft vond ik geweldig, met die flash-backs enzo, maar op gegeven moment begon dat te vervelen en dacht ik telkens: niet weer!!

bovendien kijk ik films ter ontspanning, dus alle acteurs tussen de 0 en 6 jaar zijn mij compleet on-welkom.

3 sterren voor cary, 4 voor de eerste helft van de film, 1 voor applejack, -1 voor de te jonge actrice en -1 voor de tweede helft.

avatar van Sutherland

Sutherland

Viel mij ietwat tegen helaas. Het begint allemaal leuk, maar later wordt ie een stuk minder.

avatar van heinonlein

heinonlein

heinonlein schreef:

en een 1 voor rekenen

avatar van Fikret8

Fikret8

The One Ring schreef:

Popcorn Time. Staan niet veel film-noirs op, deze toevallig wel.

mister blonde

Dit is geen film noir, hoor.

avatar van Fikret8

Fikret8

mister blonde schreef:

Dit is geen film noir, hoor.

Zelf vind ik het overigens ook niet een echte noir.

Op imDb, Yify movie en Popcorn Time wordt aangegeven van wel.

mister blonde

Ik zie het, klopt natuurlijk niets van.

avatar van The One Ring

The One Ring

Fikret8 schreef:

Popcorn Time. Staan niet veel film-noirs op, deze toevallig wel.

Popcorn Time bestond niet in 2006 toen ik het vroeg. Al heb ik hem nog steeds niet gezien. En ik gebruik Popcorn Time niet, overigens. Hoe dan ook, bedankt voor de reminder. Was deze wat uit het oog verloren.

avatar van scorsese

Aardige film over een vrouw die moet terugdenken aan een aantal momenten uit haar leven. Fragmentarisch van opzet, maar dat is niet storend hier. De herinneringen zijn bitterzoet en dat is dan ook de sfeer van de film. Irene Dunne en Cary Grand doen het opnieuw goed samen, maar vanwege het tempo heeft de film de tand des tijds niet helemaal doorstaan en is het ook wat langdradig.

avatar van clubsport

clubsport

Grant is een dromer en levensgenieter , Dunne vind stabiliteit veel belangrijker dat is eigenlijk het hoofdplot van het eerste deel van de film.

Dat veranderd echter wanneer het adoptie verhaal zijn intrede doet.
de flashback manier van het verhaal vertellen maakt dat ook vrij makkelijk (origineel gedaan overigens ) .

Het tempo is rustig maar niet storend , en zowel Dunne als Grant en niet te vergeten de leuke sidekick die af en toe de show steelt (Edgar buchanon als applejack) zijn goed op dreef .
Een goed drama verhaal met af en toe wat komische momenten en een happy end die goed past bij de film .