Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Joshua Michael Stern
Met onder meer: Aaron Eckhart, Ian McKellen en William Hurt
Gesproken taal: Hongaars en Engels
Plot Neverwas
"Every fairy tale needs its hero."
Zach Riley is zojuist afgestudeerd in de psychiatrie en hij heeft al meteen zijn eerste baan te pakken. Hij komt te werken in een psychiatrische instelling, dezelfde instelling waar zijn vader, een schrijver, zijn laatste jaren doorbrengt. Zach krijgt te maken met een schizofrene patiënt die een vreemde connectie blijkt te hebben met één van de boeken van zijn vader.
Gabriel Finch
Martin Sands
Jake
Eleanna
Dick
Aardige cast met verder o.a. Nick Nolte, Alan Cumming, Jessica Lange en Brittany Murphy.
johnrambo
Mooie film.
Net zitten kijken met 5 mensen.
Iedereen was geboeid door de film.
Om te beginnen was het camerawerk van een hoge kwaliteit.
De muziek past perfect in de sfeer van de film.
De hoofdrolspelers Aaron Eckhart ,Ian McKellen en William Hurt spelen alle een sterke rol.
Na een kwartiertje kijken word je meegezogen in de sfeer van de film.
De spanning neemt gaandeweg het verhaal toe, en laat je niet meer los tot de laatste minuut.
Over het verhaal vertel ik niets, omdat het uniek en verrassend te noemen is.
Kortom: Een film die je zeker gezien moet hebben.
Sterren: 4
Mooi gemaakt en goed gespeeld drama, een beetje in de stijl van One Flew Over The Cuckoo's Nest en K-Pax. Het niveau daarvan wordt niet gehaald, mede door het wat gekunstelde verhaal en de bombastische vertelwijze, maar de film is zeker de moeite waard. Meer inleving in de personages, iets minder gestileerde vormgeving en wat minder overheersende muziek (al is deze best mooi) hadden de film net dat beetje meer kunnen geven. Prima cast, al is Brittany Murphy duidelijk te jong als love-interest voor hoofdrolspeler Eckhart.
kimmetje194
Heel erg mooi. In het begin denk je dat het een sprookjes-film is, maar het verhaal krijgt een totaal andere wending en dat is zo verrassend aan deze film. Prachtig geacteerd en een heerlijke sfeer. Mooi verhaal. Geen film waar er al duizenden van zijn.
sydney
Het verhaal begon zeer intrigerend en de opbouw zorgde voor de nodige spanning. Derhalve was het einde van de film een behoorlijke teleurstelling. Deze film kijken is hetzelfde als het beklimmen van een berg, om 1 meter vóór de top weer af te dalen. Jammer, want er had meer in gezeten. 3,0*
NightWish_NL
Zojuist deze film gezien en was schitterend. De opbouw van het verhaal, de clou als de afwerking waren van hoge kwaliteit.
Overigens zijn er wel enorme Tolkien-achtige elementen te vinden (schrijver van fantasieboeken en dan ook nog eens "good ol' Gandalf" vragen voor een enorme bijrol).
Daarbij deed het me ook erg denken aan de Neverland film van Depp. Maar desondanks toch aardig origineel
4,5* voor mij.
SPRINGBRUCESTEEN
Teleurgesteld ben ik gisteren naar mijn bedje gegaan na het zien van deze film. Erg voorspelbaar en je voelt dat de filmmakers het idee hebben dat ze een geweldig verhaal vertellen. Maar dat vond ik als kijker dus nogal tegenvallen. Niets bijzonders dus. Hoewel het verhaal op zichzelf wel goed klinkt en de verfilming een groot gedeelte nog niet eens zo slecht is. Hier had veel meer in gezeten. Het liefst met een beter plot...
Rooseveld
Met recht een fantasie film. (Wel één waar je voor in de stemming moet zijn.) Heel sfeervol en een goede kast.
Af en toe wat voorspelbaar, altijd weer verassend, en onschuldig.
Ian zet een gewelige rol neer.
Voor iemand die van 'fantasie' films houd een absolute aanraader.
Een 4,5* voor mij
Voodoo
Ik vond hem maar saai, wel goed geacteerd. En het einde viel me dik tegen.
Skilgannon
Mooie film, wel wat voorspelbaar (deed me wat aan neverland denken). Maar goed geacteerd, de film had me in z'n greep en zo hoort dat
4 voor mij
flyer
Leuke film maar niet echt bijzonder. Gewoon gezien en weer vergeten geen topper
argus
Mooi afgewerkte film en prima sfeer. Je wordt echt opgezogen in het prachtige sprookjesverhaal met ludiek einde. 4*
bakkerijtje
Een mooie film met een dijk van een cast die stuk voor stuk overtuigen in hun rol.De vergelijking met neverland kan ik volgen maar ik dacht toch ook een beetje big fish in het verhaal te bespeuren.Gelukkig weer is een film die ik kocht niet kende en zonder spijt bij mijn collectie zet.
Rianneke_Dan
Echt een geweldige mooie film.
Ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest verwachten, maar deze film was meer dan dat ik had durven hopen.
Ontzettende mooie rakende fantasyfilm.
Het verhaal deed mij inderdaad ook denken aan Finding Neverland, maar deze was zeker niet minder mooi en ook niet minder rakend.
Iedereen zat goed in zijn rol en vooral Ian McKellen is een favoriet in deze film, die man straalt zoveel emotie uit dat is ongelooflijk.
Het liefdesgeheel tussen Aaron en Britanny vond ik een beetje makkelijk overkomen maar dat was niet storend en ook niet echt een minpunt voor de film.
Ik vond vooral het goede van de film dat ze er getekende beelden bij gevoegt hebben en dus totaal geen special effects hebben gebruikt want dat maakt het dan gewoon weer téveel, en dat kan een film zoals deze echt niet hebben, en is ook niet nodig.
Ook een pluspunt vond ik persoonlijk dat ze het in de realiteit lieten afspelen, want in het begin twijfel je daar toch sterk aan, en kan het verhaal meerdere kanten opgaan
Hier en daar was het ook een beetje voorspelbaar maar terwijl dat normaal eigenlijk heel storend is, had ik er hier geen last van.
Einde is ook mooi, en je leeft gewoon vanaf het begin al helemaal mee met de personages.
Ik vond het persoonlijk een toppertje en Neverwas krijgt van mij de volle 5*
nightbreed
Ik heb de gave om goede films aan de hoes, de titel en het verhaal te herkennen.
Toen ik deze film (een paar weken geleden) in handen kreeg wist ik meteen, voordat ik het verhaal had gelezen, dat ik deze moest hebben.
De film vertelt een mooi en origineel verhaal en heeft goede acteurs en een goed script, de opbouw is ook erg goed.
Het is een soort van 'feel-good movie' die ook voor kinderen geschikt is.
Het einde viel me in de eerste instantie een beetje tegen omdat ik een totaal ander einde had verwacht maar toen de film weer in de hoes zat vond ik het toch wel weer erg origineel, en daar hou ik van.
Ik heb me in ieder geval geen seconde verveeld en kan deze film aan mensen aanraden die ook van originele films houden.
Cijfer: 4
Yvetje
Indrukwekkend verhaal. Mooie acteerprestatie van Ian McKellan, maar had ook niet anders van hem verwacht. De sfeer van het verhaal geeft je een fantasierijk gevoel waardoor je graag blijft kijken. Het einde is onverwacht, maar erg mooi.
AardeWerk
Sterke cast, een prachtig verhaal, voor je het weet ga je ook in Neverwas geloven. (4,5*)
Günther
Schitterend opgebouwd, een schitterende Ian McKellen en een heel eenvoudig te volgen verhaal. Ideaal voor een gezellige tv-avond. Ik heb echt genoten van deze film.
koiboy
Grappige film. had een k-pax achtige film verwacht maar dat werd het niet helemaal. leuke film met een mooi einde wat je wel verwacht maar toch niet op hoopt.
raza1
Een echte 4* film. Verveelt geen moment en rollen zijn goed gespeeld. Echt een film waar je in je gedachten volop kunt meedenken. Vrij uniek moet ik zeggen, deze film.
ags50
Je blijft geboeid kijken en wachten om te weten te komen wat waar is en wat verzonnen. Nee, het wordt geen "Bridge to Terabithia" maar komt op het eind wel dicht in de buurt. Ian McKellen toont weer eens aan dat hij een rasacteur is.
timmem
Fraaie film met een leuk einde en goede acteer prestaties. Er hangt een leuke sfeer in de film en os voorbij voor je er erg in hebt. Je moet natuurlijk wel van dit soort films houden, en dat doe ik zeker. 4,0*
Dridge
Kon me totaal niet boeien deze film , wel een fijne sfeer inderdaad.
Evaatje31
Ik heb de film eergisteren gezien, maar ik vond niet dat het de achterkant van de dvd-hoes eer aan deed.
De achterkant beloofde nog spanning en sensatie, m.b.t. de dood van vaders (Nick Nolte), maar ik vond niet dat dat in de film echt uit de verf kwam.
Ik kon nergens iets ontdekken van fantasy. Fantasy vind ik meer zoiets als LOTR, maar dit was een drama.
Het was wel goed geacteerd, daar wil ik niets over zeggen. Maar het verhaal kon mij totaal niet boeien.
Geen aanrader dus wat mij betreft.
dulcinea
De film begint heel sfeervol maar loopt dan een beetje vast vond ik, het middenstuk is nogal saai en té traag. Naar het einde toe krijgt het verhaal eindelijk weer wat vaart, het laatste half uur is dan ook uitstekend. Over de acteerprestaties geen slecht woord, Ian McKellen is gewoon schitterend!
Al bij al 3*, goed genoeg maar verliest punten door het hele saaie stuk.
Jan W
Goed gespeeld, mooi verhaal maar op de één of andere manier vond ik de uitwerking toch wat tegenvallen. Dat zat 'm vooral in de verhaallijn waarin toch wel wat zwakke momenten zaten.
RRT
Mooie sfeervolle film, waarin alles goed zat. Mooie beelden, verhaal, en acteerprestaties. Van het genre moet je houden, maar dat is bij alle films zo, En als je van dit genre houdt, is dit zeker een aanrader!
Castor Troy
Een duidelijke net niet film die een soort finding neverland wil uitstralen.
Boenga
Zoals ik al enkele keren zag vermeld staan: er had toch wel iets meer ingezeten. Iets meer humor; óf iets meer drama; óf (een) meer verrassende wending(en)...
Nu kreeg ik een paar keer het gevoel dat ik naar een jeugdfilm zat te kijken.
Jammer, want met dat verhaal, met die sfeer, met Ian McKellen en met William Hurt... (Eckhart kan het daar niet bij halen!)
Een gemiste kans...

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'