• 9.215.493 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Mervyn LeRoy

Met onder meer: James Cagney, Mary Brian en Allen Jenkins

Plot Hard to Handle

"Hey, Folks!... I'm back!"

Myron C. 'Lefty' Merrill (James Cagney) is een oplichter die een dansmarathonwedstrijd meeorganiseert. Het is allemaal zo opgezet dat zijn vriendin het prijzengeld zal winnen. Als zijn partner tijdens de wedstrijd met al het ingelegde prijzengeld verdwijnt, is Lefty genoodzaakt om door middel van een reeks oplichterijen genoeg geld bij elkaar te sprokkelen om het prijzengeld uit te betalen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Lefty Merrill

Ruth Waters

Radio announcer

Marlene Reeves

Charles Reeves

Federal Man #1 (onvermeld)

Sound Man (onvermeld)

Col. H.D.X. Wells (onvermeld)

Federal Man #2 (onvermeld)

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Leuke, maar hier en daar toch wel iets langdradige film met James Cagney.

Naast Cagney zien we een blonde Mary Brian en Ruth Donnelly als haar moeder. (In het echt scheelden de actrices maar 10 jaar).

Cagney krijgt het regelmatig aan de stok met schoonmoeder Donnelly, vooral als hij zijn geld weer eens kwijt is geraakt, ze zijn een leuk team.

Cagney is goed als een man die met bluf en een grote mond geld los weet te krijgenvan rijke geldschieters en zo carriere weet te maken, soms met veel succes, soms met helemaal geen succes.

Als de lastige rijke dame die reclame maakt voor Cagney zien we actrice Louise Mackintosh, die niet lang na deze film overleed.

Ook zien we actrice Claire Dodd, weer als verleidster.

Dodd was van Nederlandse afkomst en kort voor haar dood in 1973 ging haar grote wens nog in vervulling : Een bezoek aan Nederland!