• 9.381.114 stemmen

Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips

Releasedatum: 28 september 2006

Plot Snakes on a Plane

"Sit back. Relax. Enjoy the fright."

Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

Hectometerpaal schreef:

Noem mij 3 films waarvan je zeker weet dat de maker geen logische film wilde maken.

het is een fictive film beun, deze film is hard

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

5 sterren voor deze film en je noemt mij een beun???? Wat betekent een beun eigenlijk?

AGE-411

Mensen die iets anders wouden zien dan jaren 90 pulp zoals Anaconda (0,5*) of Deep Blue Sea (0,5*) die dachten misschien hier hun heil in te vinden.

Al was dat slechts hopen. Het idee is niets waard. Zwijgen nog maar van de clichés waarmee deze film volgestouwd is. Nog wat 3de rangs acteurs en special effects: en hupla, het nieuwe wanproduct van Hollywood is klaar.

De films verandere niet. Enige verschil met Anaconda en Deep Blue sea is dat die eerste in het amazone was, de 2de in een labo op de zee, en deze in de lucht.

Nu enkel nog een vuur- en grondfilm en we hebben de oerelementen gehad.

Heb je er 1 gezien, heb je ze allemaal gezien.

sommige scenaristen zouden beter WEL staken!

O,5*

Hectometerpaal schreef:

In het plaatselijke dialect hier in de streek van Merelbeke (O-VL) is een "beun" of een "beune" een BOON.

Maar dat bedoeld ie wellicht niet

Tis hoe dan ook niet echt vriendelijk.

martinovitch schreef:

Haha, dan heb jij nogal is een slecht smaak van films !!!

Ik denk het niet mister !

K@i schreef:

nog slechter dan deep blue sea

even slecht. Kregen allebei dezelfde score

M.Goodkat schreef:

vermakelijke film, niet een film om erover bij na te denken...

ik kijk nog liever 105 minuten naar dat stilleven op de keukenmuur. Even vermakelijk

BlueJudaskiss schreef:

Kreun...daar draaide die film juist om. Al dat soort geinige, ongeloofwaardige pulpmomenten.

In de film zit spijtiggenoeg meer pulp dan in dat wat achter blijft in een persmachien nadat er enkele appelsienen zijn door gegaan.

Het enige wat deze film met pulp te maken heeft is de drang om de DVD waar het op staat tot pulp te slaan.

nightbreed schreef:

Mijn gok zou zijn, iets op een schip (omdat je daar ook niet zomaar ff kunt uitstappen), en dan denk ik aan

- Lions on a Ship

of

- Crocs on a Ship

Storyline: Schip vervoert naast de cliche-passagiers (jonge mooie meiden in topjes en hippe jonge mannen) ook illegaal (ja er moet een schuldige zijn) kratten met leeuwen of crocodillen voor een rijke gevoelloze man die daar ruim voor betaald.

Door een storm raken de kratten los en botsen ze tegen elkaar aan waardoor ze opengaan.....de rest laat zich raden.

Ik hoop dat onze tekst geen inspiratiebron zal zijn voor Hollywood.

Gewoon in het script van deze film PLANE vervangen door SHIP en SNAKES door LIONS.

En voila.

nightbreed schreef:

Dit cult? Wie zal jou nog serieus nemen?

Idd. Als ik Cultfilms wil zien kijk ik wel naar die OVER THE TOP splatterfilms uit de 80 en 90iger jaren:

CANNIBAL HOLOCAUST (Trailer)

BRAINDEAD (trailer)

magnifor schreef:

Je moet van dit soort films niet te veel verwachten. Gewoon lekker voor zitten, verstand op 0 zetten, lekker iets te eten bij pakken, biertje erbij en lekker genieten van de film.

Zo heb ik die film gekeken en heb er van genoten. Ook al zitten er neppe stukjes in. 3.5*

deze scene uit bovenstaande film is pas echt genieten met bier en iets lekkers.

Theatertje schreef:

ondanks de grote cultwaarde die de film nu reeds verworven heeft. Slangen op een vliegtuig... I've had it with these *** snakes on this *** plane!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Wat kan jij zeiken zeg

Tuurlijk is dit pulp, maar wel erg vermakelijke. Topmomenten:
- Bodyguard wordt gebeten door een slang in het zitvlak, en is vervolgens erg kieskeurig wie het gif uit z'n reet mag zuigen;
- Slang in wc (2x);
- Kerel die een vliegtuig landt met alleen playstationervaring;
- I've had it, with these motherfucking... waarna hij het raam aan stukken schiet en het hele zootje naar buiten vliegt

JoeCabot schreef:
Wat kan jij zeiken zeg

Tuurlijk is dit pulp, maar wel erg vermakelijke. Topmomenten:
- Slang in wc (2x);
- Kerel die een vliegtuig landt met alleen playstationervaring;

avatar van Erwinner

Erwinner

ik heb me ook goed vermaakt en geef Braindead 5*

Snap jou inzicht niet zo. So be it.

Erwinner schreef:

ik heb me ook goed vermaakt en geef Braindead 5*

Snap jou inzicht niet zo. So be it.

Braindead ga ik steeds op het puntje van mijn stoel zitten. Leef ik steeds vollop mee met Lionel.

Maar dit is echt .

mijn bericht bij DEEP BLUE SEA:

AGE-411 schreef:

Scene

- Haai die uit een playstation spel lijkt te komen? "chek"

- Slecht script? "chek"

- Slechte tekst? "chek"

- Neger doet iets cools/slim? "chek"

- Stoer wijf met ballen, en tuttemie die sentimenteel wordt? "chek"

- Macho man en wacho man? "chek"

Prachtfilm? Mijn gat

Kan e rniet over zien. Heb deze film precies al 1000 keer gezien. De acteurs kan ik totaal niet op kijken. Spelen precies mee in elke hedendaagse film.

avatar van Erwinner

Erwinner

Nooit van knipogen gehoord zeker

avatar van eltorro

eltorro

Vond het wel een lolige film natuurlijk niet de beste

maar had wel zijn momenten

avatar van erkin17

erkin17

verlaagt naar een 4 na herzien

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Goed dat Samuel erin zit. En 2 leuke andere acteurtjes:D

Leuke film, met echt een horror/komedie/actie look:D

Alleen wat hebben ze in Amerika toch met films tegen de FBI/CIA enzo? Altijd gebeurt er wat ergs als iemand van de wet in zo'n vliegtuig zit...Willen ze soms angst inwerken of zo?

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Kon helaas niet echt in de film komen, de slangen zagen er te nep voor uit.. wel is er een MASTERSE scene in deze film:

Enough is enough.. I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!

avatar van The Goss

The Goss

Ben geen thriller neigend naar horror fan, maar door de (onbedoelde) humor zeer kijkbaar. Je ziet de snake-acties op kilometers aankomen, prachtig! Alle clichés worden uit de kast getrokken. Heerlijk popcorn kijkvoer.

4* vanwege een geslaagde kijkavond.

avatar van K@i

K@i

Moet zeggen dat ik in de eerste instantie iets te fel ben geweest over deze Film hijs niet zo Bizar slecht als ik dacht

Deep Blue Sea verliest het van deze !

avatar van maerk

maerk

Haha, wat een pulp!

Snakes on a Plane valt me niet eens zo erg tegen, het is gewoon een vermakelijk filmpje. Samuel L. Jackson speelt leuk en de CGI is ook niet zo slecht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vermakelijke film?, jawel..het is opzich niet slecht, maar het doet gewoon iets overnieuw op een andere lokatie.

De special effects zijn matig, acteer prestaties matig, verhaal slecht, typisch einde en dan de matige gore en slechte humor.

Precies wat ik van zo'n film verwacht, en daarom keek ik hem ook

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

wat kan die jackson schreeuwen zeg,, praat normaal man!XD

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een film!

Bij vlagen zeer spannend en verder een onheilspellend sfeertje, prachtig geschoten intro, goede soundtrack, film schuwt geen bloed, special effects zijn goed en het het einde met de 'ervaren' piloot vond ik geniaal.

Enough is enough!

I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane.

Everybody strap in, I'm about to open some fucking windows!

lachtte me kapot.

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

Iron Maiden schreef:

....en het het einde met de 'ervaren' piloot vond ik geniaal.

Ja idd,dat was wel een lollig stukje hahha

avatar van Vascago

Vascago

AGE-411 schreef:

Nu enkel nog een vuur- en grondfilm en we hebben de oerelementen gehad.

Heb je er 1 gezien, heb je ze allemaal gezien.

sommige scenaristen zouden beter WEL staken!

O,5*

Sommige mensen die hier recensies neertypen zouden misschien beter moeten staken. Alledrie zijn gewoon leuke films. Deze is wel de beste van de 3 maar alledrie zijn ze leuk.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Niet echt een briljante film. Vooral Samuel L. Jackson begint nogal te irriteren met zijn 'motherfucking snakes'.

Het hele verhaal is een beetje saai en er gebeurd ook redelijk weinig.

Het einde is trouwens ook echt slecht. Net een Disneyfilm.

avatar van doodah

doodah

de film kwam realistisch over, ondanks het ietwat rare en vergezochte concept. Duim omhoog voor het acteerwerk en de special effects dus.

Ondanks dat het toch een thriller/ misschien een beetje horror is en er een onheilspellende, angstige sfeer hing, waren de "grappen" die er hier en daar tussen staken best wel lachen.

Een zeer geslaagde film dus en daarom ook 4****.

avatar van Vascago

Vascago

doodah schreef:

de film kwam realistisch over, ondanks het ietwat rare en vergezochte concept

whahahha meen je dat nu serieus? Realistisch me neus

Maar het doet niets af aan het feit dat het gewoon een superleuke film is.

avatar van doodah

doodah

Met realistisch bedoel ik dat het niet belachelijk overkwam met al die slangen die vol overtuiging iedereen aan het bijten,... waren.

Maar misschien had ik inderdaad een ander woord moeten kiezen of het anders moeten uitleggen.

En inderdaad het is een geweldige film.

avatar van funland

funland

deze film is spannend.. en terwijl je kijkt zou je eens moeten voorstellen dat jij daar in dat vliegtuig zit.. dat maakt de film nog spannender

avatar van Fingquality

Fingquality

Filmpje dat zo slecht en clichématig is dat het een wat komisch effect krijgt. Toch een film die je zonder teveel moeite uitkijkt en voor een avondje wel te doen is, maar absoluut niet meer dan dat.

avatar van Zinema

Redelijk vermaak in B-filmstijl.

De film krijgt een klein randje door de aanwezigheid van Jackson, maar veel heeft het allemaal niet om het lijf. Wel geschikt als popcorn-vermaak en enigszins onderhoudend. Maar echt heel grappig of eng, nou nee...

avatar van Spetie

Erg vermakelijke onzin!

Bij het horen van de titel Snakes on a plane denk je meteen aan één of andere goedkope B-horrorfilm. Laat dat nou net de bedoeling van de makers geweest zijn. Voeg daar als hoofdrolspeler Samuel L. Jackson bij, die enkele fraaie oneliners tentoonspreid en een cultfilm is geboren. Het verhaal en plot is natuurlijk vrij simpel, maar door de goed in beeld gebrachte slangen en de totale paniek aan boord van het vliegtuig en het feit dat de film zichzelf totaal niet serieus neemt, krijg je een behoorlijk vermakelijke film, die weer voorbij is voordat je het door hebt. De mooiste uitspraak van Samuel L. Jackson is natuurlijk : "I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!" Kortom prima popcorn vermaak en een lekker pulp filmpje zoals deze is op zijn tijd nooit weg.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

voor een b-film vond ik hem zeker niet slecht. Het was wel een simpel verhaaltje, maar daar heb ik me niet aan gestoord.