• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Diane Keaton en Dermot Mulroney

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot The Family Stone

"Feel The Love"

Meredith Morton (Sarah Jessica Parker), een nerveuze en overgeorganiseerde zakenvrouw uit Manhattan, gaat voor het eerst de familie van haar vriend Everett Stone (Dermot Mulroney) ontmoeten. De twee zijn uitgenodigd voor het kerstdiner, en Meredith ziet enorm tegen de ontmoeting op. Terecht, zal blijken, want Meredith valt door haar tegenstrijdige karakter volledig uit de toon en totaal niet in de smaak bij de uitbundige Stones. Moeder Stone (Diane Keaton) en hun kinderen Amy (Rachel McAdams), en Thad (Tyrone Giordano) doen er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met Meredith te trouwen.

Everett Stone

Sybil Stone

Julie Morton

Patrick Thomas

Susannah Stone Trousdale

avatar van illogical

illogical

Jaa heel leuk! vooral die laatste scene in de keuken

avatar van flyer

flyer

denhaag schreef:

ik vond het een heerlijke film, ik heb hem wel uit de videotheek, maar dat moet niet uitmaken. Nee het is inderdaad ook geen vrolijke film, meer een drama maar dan toch een leuke film om naar te kijken en het kijkt ook heerlijk weg. Deze film is voor mij een 4

helemaal mee eens 4 sterren voor mij

avatar van Julie

Julie

hij viel heel goed mee

en was af en toe wat grappig

maar soms stak het me allemaal een beetje tegen

avatar van greekboy

greekboy

Yup de laatste scene in de keuken is het leukste 3.5*

avatar van Moviestar

Moviestar

Leuk filmpje, niet veel bijzonders. Keaton en McAdams waren het meest op dreef. 3*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film voor een keertje. heb me wel vermaakt. krijgt een verdiende 3*** van mij

avatar van Shampoo

Shampoo

Redelijk acteerwerk en goede (dramatische) scenes worden abrupt onderbroken door te domme 'Sex in the city' humor. Tel daarbij op het volstrekt belachelijke einde en je komt uit op een krappe 2 sterren.

avatar van Sifra

Sifra

Naaah ik wil hem zien met rachel mcadams toch?

avatar van Hilarious

Hilarious

Leuke film.

Goed gedaan. Er was drama, romantiek en een vleugje humor.

Er werd ook heel goed geacteerd, vooral door Rachel McAdams. Er was een zeer goeie cast, ze waren allemaal zeer goed op dreef.

Het was goed dat ze er ook een dove jongen ingestoken hebben, want een groot gezin in films is ook niet altijd perfect, ze laten zien dat die dove jongen ook heel gelukkig kan zijn en dat hij een goed leven heeft. Je zag dat de familie er heel goed mee om kon. Enja het verhaal toont ook wat vele meemaken, de nieuwe vriendin wordt niet door iedereen in de familie geacepteerd.

Soms wat langdradig, maar dat viel nog mee.

Met de Kerst moet dit zeker een hele goeie feel good movie zijn. Maar nu zeker ook.

avatar van Sifra

Sifra

Geweldige komedie!! Ik kan weinig kritiek bedenken, behalve dat het soms iets minder langdradig had gemogen.

Voor de rest geweldig!! 4*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leuk mierzoet braaf tussendoortje. Het is allemaal erg simpel, voorspelbaar maar de film vermaakt wel. Een leuk tussendoortje. Vooral McAdams zet een leuk rolletje neer. 3*

avatar van otherfool

otherfool

Redelijk, zij het doorzichtig filmpje met een bovengemiddelde cast. McAdams en Wilson zijn leuk als bitchy zus en relaxte broer en de feel-good sfeer is over het algemeen goed getroffen (het deed me al met al soms aan Bed of Roses denken), maar het huil of ik schiet gehalte aan het eind was net even te veel. Al kon ik aan het snotterende vrouwelijke gezelschap afleiden dat het voor de weekhartiger kijker toch goed werkte...

2,5*.

avatar van Leno

Leno

De scriptschrijven kon blijkbaar niet kiezen tussen drama of komedie. Bij momenten is de film melodramatisch en andere momenten lijkt het wel slapstick. De balans klopt niet, bovendien speelt Parker een enorm irritante rol. Haar karakter is vervelend, maar ze acteerd ook nogal matig.

De overige cast levert wel goed werk, sommige scenes in het bijzonder.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een grappige, originele, onvoorspelbare film. Maar toch was het einde een beetje rommelig en ongeloofwaardig.

avatar van Lepi

Lepi

Goede film, leuk en ontroerend slot. Ik ben dol op Sarrah Jessica Parker en vond het vreemd haar eens in een andere rol dan Carrie van Sex and the city te zien, maar ze mocht er wezen

avatar van Hubertien

Hubertien

Ik (=liefhebber van romantische komedies) vond deze film een beetje flauw. Op zich is het verhaal wel goed, maar ik miste toch het ultieme happy end gevoel. Voor mij was de film perfect geweest als Meredith bij haar verloofde zou blijven en niet bij zijn broer. Verder wel goede cast, maar erg flauwe humor, bij voorbeeld wanneer de estrada over Meredith heen valt. 3 ***

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Een leuke film maar niet echt super.

Ik had er eerlijk gezegd wel meer van verwacht.

avatar van soom

soom

Waarschijnlijk, ga ik het nooit echt leren.. Op zijn tijd is een film als deze wel te pruimen, maar niet meer dan 100 films achter elkaar, want dat gaat wel vervelen...

The Family Stone is een beetje té. Té sentimenteel, té rommelig, té voorspelbaar. Ook vond ik het verhaal tenenkrommend Amerikaans.

Desondanks zijn de rollen van vooral Rachel Mcadams, Luke Wilson en Claire Danes erg goed, terwijl Diane Keaton, Dermot Mulroney en Sarah Jessica Parker op mijn zenuwen werkten. Ik weet dat de nervositeit een deel was van de rol van Sarah Jessica, maar ik ergerde me er kapot aan.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ja, een leuke film. Vond dat er weinig mis mee was. Al kan je misschien bestrijden of het wel een komedie is. Zo op momenten gaat het toch echt meer de drama kant op dan dat er erg veel komische scenes in zitten. Maar ondanks de overwegend drama momenten, vond ik het wel een zeer aangename film.

Een ieder acteert naar behoren, maar McAdams, Keaton, Wilson en ook Parker op momenten konden hun karakter net wat meer meegeven dan de rest.

Het verhaal is wat Kerstmis films betreft wel een beetje orgineler dan andere, al komt alles op het einde weer op zijn pootjes terecht, zoals altijd.

Is me totaal niet tegen gevallen, deze film. Heb me vermaakt!

3,5 ster

avatar van wal

wal

Een leuke komedie met wat drama erin verwerkt, maar juist op een goede manier, niet al te overdreven. Huilen en lachen ligt heel dicht bij elkaar en films die dit allebei bij je teweeg kunnen brengen in hetzelfde verhaal, vind ik altijd erg bijzonder. Aan het eind dacht ik even: dit wordt verschrikkelijk zoet en sentimenteel, nu gaan ze de mist in, maar dat viel gelukkig toch erg mee.

4 sterren!

avatar van Gish

Gish

Heerlijke [voorspelbare] feelgood movie.

Debuutfilm van de regisseur en deze man haalt het uiterste uit zijn cast. Rachel McAdams wordt steeds beter.

Claire Danes is oud geworden [that's life]

avatar van E V

E V

Dit is zó Amerikaans en zó voorspelbaar dat je er buikpijn van krijgt.

avatar van ylonaih

ylonaih

Leuk!!

Echt een heerlijke film voor als je zin hebt in een lekker simpel en romantisch verhaaltje!

Heb echt genoten, erg leuk geacteerd!

Aanradertje

avatar van Gehenna

Gehenna

Maak kennis met een dood "normaal" amerikaans gezin, feel good op en top. 3.5*

avatar van Norma

Norma

Leno schreef:
De scriptschrijven kon blijkbaar niet kiezen tussen drama of komedie. Bij momenten is de film melodramatisch en andere momenten lijkt het wel slapstick. .

Mee eens, heb dan ook gemengde gevoelens na het zien van deze film. Ik verwachte een romantische komedie. Nou staan die niet altijd bekend om de meest geniale humor, maar i.p.v. een grappig sfeervol kerstfilmpje valt dit drama eerder wat zwaar op de maag. Niet zozeer door de onderwerpen die opgediend worden als wel door de personages die zeer merkwaardig gekozen zijn. Neem nou het personage Meredith. Oke, ze is inderdaad nogal hyper en afstandelijk maar is dat meteen een reden om iemand letterlijk achter zijn rug om uit te lachen bij de eerste ontmoeting? Nogal onfatsoenlijk als je het mij vraagt, maar in de film wordt het voorgeschoteld alsof dat ook allemaal wel haar verdiende loon is. En moeders, die huichelt vrolijk met de rest mee. En dan de discussie die aan tafel ontstaat; Meredith wordt totaal afgebrand als ze een stelling neemt tov homo's , maar de zus die iedereen zo geweldig vindt komt prima weg met de vraag of de twee mannen nagedacht hebben over wat voor kleur kind ze willen. Al met al vind ik het concept van de film prima, maar de vorm waar het in gegoten is had van mij heel anders gemogen.

avatar van dj eye

dj eye

Echt een draak van een film. Zoals al vele van jullie schrijven kon de scenarist niet kiezen tussen komedie en drama. Meredith is helemaal geen slecht karakter, maar wordt wel door iedereen zo behandeld.
De film wil heel erg politiek correct zijn. Zo hebben ze een dove homo zoon en notabene een vriend heeft met een donkere huidskleur.
En de discussie over homosexuele kinderen tijdens het kerstdiner werd enorm op de spit gedreven. Terwijl ik als homosexuele medemens heel goed kan begrijpen dat je een stelling als die van Meredith inneemt. (niet dat 'aangeleerde en genetische' verhaal, want dat is nogal een ouderwetse gedachte, maar wel dat je je kinderen geen problemen gunt.)
Wat een tijdverspilling

avatar van lelici

lelici

Wat een flutfilm! Die gaat nou werkelijk nergens over! Dat iemand zo iets leuk kan vinden...

1,5

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Was een leuke film, had wel wat meer humor verwacht, maar ja maakt niet uit, heb me geamuseerd. Laatste scene is natuurlijk lachen

avatar van Barcel

Barcel

Wat een saaie film! Maar gaaf dat er in de film een dove is, want ik ben ook doof.. Cool! Daarom verdient de film een puntje bij!

avatar van danny61

danny61

Ik ben namelijk geen liefhebber van de romantiche film's,maar deze heeft mij toch wel kunnen boeien.

Comedie vond ik wel niet veel aanwezig in de film,ik vond het eerder iets naar het drama overhellen.

Misschien daarom dat ik hem toch leuk vond,dat veranderen van lief vond ik toch wel goed in de film.

Dus daarom 3/5