• 9.233.109 stemmen

An American Tail: Fievel Goes West (1991)

Animatie / Komedie | 75 minuten

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 13 december 1991

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot An American Tail: Fievel Goes West

"Look out pardners, there's a new mouse in town!"

Een tijdje nadat de Mousekewitz's familie zich heeft gevestigd in Amerika, vinden ze dat ze nog steeds problemen hebben met katten. Daardoor beslissen ze om naar het Westen te gaan, waar hen beloofd wordt dat katten en muizen daar vredelievend samen leven. Maar het blijkt dat een gladde artiest, R. Waul, sinistere plannen heeft voor de muizen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Fievel Mousekewitz (stemrol)

Chula (stemrol)

Frenchy (stemrol)

avatar van neo

neo

ik vond vooral die kat erg grappig.

avatar van Wouter

De hond heeft de stem van James Stewart!

avatar van Eva

Eva

Minstens zo leuk als deel 1.

avatar van Armin

Armin

Leuker dan deel 1. ***1/2

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Wat is deel 1 en waarom staat die niet op deze site?

avatar van Wouter

Die heet An American Tail (Een Avontuur met een Staartje)

Deze was echt vet grappig in het begin!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ongelooflijk lang geleden dit , goede herringeringen : ****

avatar van l0n

l0n

Fievel is zoooo superschattig! (L)

Echt wel 5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuk vervolg. Dat het liedje onderuit word gehaald is echt zó grappig, ik kwam niet bij voor zo'n vijf minuten. Toen ik het terugspoelde om te herzien was ik weer vijf minuten bezig .

avatar van Frank V

Frank V

Op 22 september komen beide American Tail-films uit op DVD!

avatar van Hilarious

Hilarious

Oh deze keek ik veel toen ik kleiner was. Hier heb ik veel goeie herinneringen aan. Ik zou hem graag nog eens opnieuw zien.

avatar van Flipman

Flipman (redacteur)

Meeeeemories !!!

avatar van film_kaza

film_kaza

Bestond deze ook nog? Deze tekenfilms heb ik altijd al mee vonden vallen. Veel te kinderachtig, te weinig humor. Erg weinig woorden voor.

1 ster

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'Fievel Goes West' blijft na al die jaren nog steeds een bron voor een klein uurtje aangename nostalgie. Alleen is dit avontuur met een staartje op elk vlak inferieur aan zijn voorganger.

Het gemis van een Don Bluth laat zich blijken in een minder duistere animatie, al doen de makers naar analogie met het westerngenre best enkele leuke dingen.

Ook ditmaal krijgen we weer een resem aan kleurrijke personages (geweldige voice-acting van John Cleese en James Stewart), maar halen ze net niet het niveau van die in de voorganger.

Muzikaal is het echter wederom genieten geblazen. James Horner borduurt voor op hetzelfde elan, terwijl de muzikale intermezzo's de schwung erin houden.

avatar van Kaltag

Kaltag

Heb deze film in mijn jonge kleuterjaren gezien, ik was 4 en kon amper lezen, laat staan Engels verstaan en ik zapte wat op de Tv en zag deze tekenfilm. Ik was desondanks ik niet kon lezen en Engels verstaan totaal onder de indruk van deze film. Ik weet het nog als de dag van gisteren

Geweldig

5* ook al weet ik niet precies waar dit verhaal over gaat, de beelden waren al goud om te zien voor een kleuter van 4 jaartjes

avatar van Thomas83

Thomas83

Deel 1 vond ik destijds geweldig, en dit is best een leuk vervolg maar toch van een wat minder niveau.

Op zich best mooi getekend en wel een leuk verhaal voor alle leeftijden. De voice-acting is vrij goed en er zitten ook genoeg leuke grapjes in de film en ook wat aardige verwijzingen en metaforen. De liedjes zijn vrij leuk.

Vermakelijk tekenfilmpje, maar een echte topper is het ook weer niet. Een dikke 3*.

avatar van The Oceanic Six

Jeugdsentimentje, was best vermakelijk en geinig maar niet meer dan dat. Het zag er wel mooi uit maar het was kwa verhaal en humor geen topper.

the lazy eye!

avatar van deTuinman

deTuinman

film_kaza schreef:

1 ster

je wat nog lang niet geboren toen deze tekenfilm uit kwam, laat staan deel 1

in die tijd konden er weinig disney's aan tippen

avatar van AGE-411

AGE-411

Howhow.

Het is vast 10 jaar geleden dat ik deze nog zag.

avatar van erwku

erwku

allemachtig, ik kom er net achter dat James Stewart hier een stem in doet. De enige reden om dit jeugd sentimentele tekenfilmpje nog eens te zien

is dat een recensie?

avatar van erwku

erwku

Iron Maiden schreef:

is dat een recensie?

Ja en ook nog eens mijn mening, goed he

niet echt.

avatar van blow

blow

Waarom zo'n lage normering! Hij is misschien minder bekend maar ik vind hem nog beter dan mening disney film! De tekeningen zijn prachtig gedaan en ook al vind ik hem wat aan de korte kant, er zit genoeg humor vreugd maar ook verdriet in om dit tot een mooi en ontroerend geheel te maken

avatar van matthijs_013

matthijs_013

blow schreef:

Helemaal met je eens. Dit is gewoon hoe tekenfilms horen te zijn. Ik kon er zelfs als 18-jarige nog van genieten.

avatar van Mug

Mug

Teleurstellend vervolg op An American Tail van Don Bluth, die deze keer niet aan het roer staat. Zijn Disney-stijl is terug te vinden in de reeds bestaande figuren, maar qua uitwerking + grappen is de invloed van 'oude cartoons' zeer aanwezig. De meeste liedjes zijn ook nog eens vreselijk. Je zou bijna denken dat dit vervolg 10 jaar ouder is dan de voorganger.

Gelukkig valt er veel te genieten met de vele verwijzingen naar klassieke films, vooral westerns, ja, ook die met James Stewart, wiens stem (en laatste filmrol) opgevat kan worden als een hommage.

John Cleese is overigens ook de enige stemrol met bovengemiddelde kwaliteit.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Wat een fantastisch grappige film is dit!

Eerst vond ik deze niks aan maar nu wel!

Dogfish.

avatar van aylilaatje

aylilaatje

review van ayla,7 jaar

ik vind het een goede film.

Vooral toen dat zusje ging zingen voor de katten vond ik mooi.

Ik vind het een spannende en grappige film.

4,0

avatar van royals

royals

Echt een kinderfilm inderdaad. Maar ik moet eerlijk zeggen dat deze film veel beter tot zijn recht komt op een groot bioscoopscherm dan op de tv. Enige minpunt dat de film maar 75 minuten duurt, in mijn mening te weinig tijd om een goed verhaal op te bouwen.

avatar van Rico120

Rico120

een leuke film en grappig ook

op sommige stukken kon je me letterlijk weg schapen van de voer zo grappig vond ik deze film

avatar van Thomas83

Thomas83

Niet zo leuk of onderscheidend als zijn voorganger. Dit is toch een stuk vrolijkere en drukkere film, met veel meer (hinderlijke) muzikale onderbrekingen, actie en humor. De score van Horner is nog wel uitstekend, en de animatie is een vooruitgang. Desondanks heeft de film toch maar weinig sfeer. Daarvoor gaat het te snel allemaal. Dit is eigenlijk gewoon meer een standaard tekenfilm voor kinderen.

Het helpt ook niet dat de film niet de meest levendige personages bevat. Stewart, Cleese en Lovitz zijn allemaal erg fijne toevoegingen aan de cast,  maar ze krijgen uiteindelijk niet zo enorm veel om mee te werken. Enkel Stewart maakt nog wat indruk in die ontroerende slotscène, die wat extra glans krijgt omdat het zijn allerlaatste klus was. Dit is ook gelijk zo'n beetje de enige scène met een hart. Dat hele familiegebeuren overtuigt lang niet zoveel als in de eerste film. Sterker nog, het voelt behoorlijk afgeraffeld allemaal. 2.5*.