• 8.712.425 stemmen

Under the Cherry Moon (1986)

Muziek | 98 minuten

Releasedatum: 4 september 1986

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Under the Cherry Moon

"See It - Hear It - Feel It - Live It"

Twee vrienden, Tricky en Christopher Tracy, genieten van het luxe leventje doordat zij rijke vrouwen oplichten. Dan lezen ze dat een jonge vrouw op het punt staat 50 miljoen dollar te erven. Tricky zegt dat Tracy haar moet verleiden om zo het geld te verkrijgen, maar wanneer Tracy haar ontmoet, wordt hij verliefd op haar. Tricky zint op wraak.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van hans vd togt

hans vd togt

waarom is deze film ook nog niet op dvd te krijgen...???, trouwens een wereld soundtrack bij deze film zeg!

avatar van aerodynamic

aerodynamic

• 1993 stemmen

Erg slechte film natuurlijk, maar wat een muziek zeg !

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

4,5! Girls and Boys!

Staat hier niet op mij top tien, maar bij musicmeter absolutely wel!!!

Prince is en blijft (voor altijd) mijn held!!!

avatar van Stennis

Stennis

De film is slecht.... of nee, fout zeg maar. Goed fout, in mijn ogen met inmiddels een cult status. OK, het verhaal is slap, maar in ogenschouw genomen dat het in de eerste plaats een muziekfilm is, vind ik deze film 10 x beter dan Purple Rain, qua verhaal dan. Hij is origineel, grappig, en alles wat je als slecht kunt omschrijven is direct zo "over-the-top" dat je er niet zonder een glimlach naar kunt kijken. Een modern sprookje.... met fantastische muziek, ook al is deze minder toegangkelijk dan de muziek in "Purple Rain", de film past er perfect bij, ik zie de film dan ook als een project om de muziek op een originele en passende manier te ventileren, niet om een vervolg op Purple Rain te maken.... goed, als Prince fan ben ik bevooroordeeld, maar als film liefhebber kan ik er eerlijk voor uit komen dat ik blij ben dat Prince het musiceren beter afgaat.

avatar van ArthurDEZUTTER

ArthurDEZUTTER

de film kan er mee door, maar wat een slecht einde!
moet hij nu echt dood?

avatar van FunkStar

FunkStar

Deze film is op DVD te verkrijgen, alleen jammer geen Nederlandse ondertitels...

Film nog niet gezien maar de CD Parade is helemala te gek! Echt een meesterwerk van de meester Prince.

avatar van Lennon

Lennon

Gewoon een aardig filmpje, met wat leuke humor er in...

Leuk voor de Prince liefhebber.. verder geen hoogstaand iets...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

In het kader van "Foute Films" op TV vandaag. valt me tot nu toe reuze mee. De rest van de film gaat op video.

Goede keuze voor zwart/wit alvast en muziek fraai (sowieso mijn favoriete Prince album) maar ook andere instrumentale deuntjes van zijn hand klinken goed. En een keur aan acteurs/actrices (Kristin Scott Thomas oa!)

avatar van Lennon

Lennon

De film is zo slecht nog niet als velen riepen en roepen. Het is geen super topper, maar de film ademt de sfeer van Prince in die tijd heel erg goed uit....

Misschien niet zo slecht dat ie gisteren op tv was, kan altijd weer wat mensen naar de muziek van Prince toe trekken

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Het is helaas bij de goede punten die ik gisteren opnoemde gebleven. Het zwart-wit werkt erg goed, evenals de setting. Verder heeft het niet veel om het lijf, behalve wat vermoeiend narcisme. Beter te verteren dan Purple Rain in elk geval. Parade vind ik overigens ook een beter album dan Purple Rain.

avatar van martlybra

martlybra

Best leuk om naar te kijken (als Prince liefhebber). De wisselende gezichtsuitdrukking (vooral de ogen) vind ik echt heerlijk in deze film. De muziek is echt top en ook de vele schuine opmerkingen / grappen kan ik wel waarderen. Ik geef toe, voor niet Prince liefhebbers is deze film een stuk minder interessant.

avatar van ewalk

ewalk

Slecht acteerwerk en een verhaal van niets, de muziek maakt het goed.

avatar van Malick

Malick

In tijden niet zo incompetente film gezien als Under the Cherry Moon.

avatar van Gordon Gekko

Gordon Gekko

Hilarisch slechte film.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

lekker Camp.

avatar van driekes9

driekes9

Alleen voor Prince fans. Gelukkig wist Prince dat ook zijn talenten grenzen kennen, want acteren kan deze genie niet en neemt zichzelf dan ook totaal niet serieus. Hij was wel zo slim om Jerome Benton te casten, die kan totaal niet acteren en zorgt geregeld ook voor plaats vervangende schaamte net als het verhaal.

Goed. Waarom 4,5 ster. Inderdaad ben een grote fan en als je een film meer dan 30x gezien hebt moet je die minimaal 4 sterren geven. Parade is een van mijn favoriete Prince album, vandaar die 4,5 ster.

avatar van davey400

davey400

Ik blijf dit een heerlijk niemendalletje vinden.

Zonder pretenties en met foute typetjes.

Natuurlijk lekkere muziek.

Als 'gewone' filmliefhebber: lekker overslaan.

Als Prince-liefhebber: erg vermakelijk.

Sfeertje is goed, zwart/wit werkt prima*

3,5*, omdat deze echt wel beter is dan Graffiti Bridge.