• 9.370.139 stemmen

Geregisseerd door: Renpei Tsukamoto

Met onder meer: Peter Ho, Mimura en Asaka Seto

Gesproken taal: Mandarijn en Japans

Plot Chakushin Ari 2

Eén jaar na het eerste mysterie keren de vreemde GSM-oproepen terug. Kyoko, een lerares, en haar vriend Noata krijgen tijdens een gezellig avondje uit eten een erg vreemd telefoontje, wat hen aan de gebeurtenissen van één jaar geleden herinnert. Ze schieten in paniek en verzamelen een team deskundigen om zich heen om het naderende onheil alsnog af te wenden.

Kyoko Okudera

Naoto Sakurai (as Yû Yoshizawa)

Takako Nozoe

Wang Mei-Feng

Mimiko Mizunuma

Chen Yuting

Madoka Uchiyama

Vervolg . En jammer genoeg niet door de juiste Tsukamoto

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad deze Tsukamoto heeft enkel nog maar wat tv series geregisseerd.

Redelijk waardeloos vervolg.

R Tsukamoto bewandelt de inmiddels overbekende paden, en voegt werkelijk niks toe aan het genre, zelfs geen middelmatige dertien in een dozijn film.

Wat Miike deed was binnen het genre één van de betere films afleveren. Vooral de finale van deel 1 was geweldig. Hier weer hetzelfde verhaaltje als in de eerste film, maar niks lijkt te werken. Niks is eng, en verder is er niks te zien in deze film. Visueel erg beproefd en saai, dat riedeltje dat te veel gebruikt wordt (functioneel of niet), en weer dat geestje-zit-ergens-opgesloten verhaaltje.

Deel 3 mag wat mij betreft in de koelkast blijven zitten, of ze moeten weer eens een goeie director binnenhalen. Schamele 1*, gewoon de betere films in het genre bekijken, hier mis je niks aan.

megaman

ik vond OMC1 een hele goeie horror film. heb deel 2 nog niet gezien.

weten jullie hoe ik aan deze film kan komen?

megaman

inmiddels augustus en nog steeds niemand die weet hoe ik aan deze film kan komen?

avatar van sambal

sambal

ik denk niet dat dit een goeie film is

volgens mij had er niej eens een vervolg van hoeven uitkomen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Jammer dat Miike deze niet heeft geregiseert. Het was toch zijn idee?

megaman

Ondanks alle negatieve reacties op forums ben ik het tweede deel toch maar gaan kijken gisteravond. En eerlijk gezegd viel het me allemaal behoorlijk mee. Het is duidelijk geen werk van Miike Takashi maar als vervolg vond ik deze goed genoeg. Deze film doet inderdaad bijna hetzelfde als zijn voorganger maar had zeker wel wat originele scénes. Het is in ieder geval geen standaard Hollywood slasher geworden waar ik dat wel van de Amerikaanse remake verwacht. Kortom: deel 2 is lang niet zo slecht als veel mensen beweren. Een prima vervolg die, ondanks dat hij niet kan tippen aan 't origineel, prima te kijken is.

avatar van Cyberator

Cyberator

megaman schreef:

Ik zoek deze ook al heel lang.

De eerste is makkelijk te vinden. Maar de 2de en 3de echt nergens!

Maar deze zijn wel niet meer van Miike, dus ik weet niet of ze de moeite zijn...

Scoren hier toch erg laag

avatar van maxo922

maxo922

Ah, mijn GSM rinkelt... Alweer!

Erg matige film, van helaas een andere regisseur dan deel één.

Mijn complimenten voor het begin ( Eerste 20 min.)!

Goede sfeer, redelijk verrassende schrik momenten en vooral die ene leuke kill, die de hele film in mijn achterhoofd bleef plakken (De Scene in de douche).

Maar daarna wordt de film helaas wat saai. Eerlijk gezegd wordt hij gewoon stomvervelend langzaam. Hij probeert het vanaf dat moment niet eens meer. Ze wilde waarschijnlijk gewoon dat ik aan mijn nachtrust moest werken . Pas na één uur maken ze het weer wat spannender (tenminste ze proberen het), als het drietal de mijn in gaat. Helaas gebeurt er niet veel, en hetgeen wat er gebeurt wordt zo langzaam op gang gebracht dat het gewoon oninteressant was.

Het laatste pluspunt was het mooie eindshot...

* 2,0 voor het sterke begin.

avatar van Cyberator

Cyberator

Gevonden in Londen... binnenkort bekijken

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Viel me eigenlijk helemaal niet tegen. Sfeertje gedurende de hele film was behoorlijk beklemmend. Ik vind de Aziatische Horror sowieso visueel enger. Het deed me wel een beetje aan Ringu denken. Het was dan ook niet erg origineel, maar ik zat er toch goed in. De geest van het meisje zag er ook niet al te gezellig uit. Acteerwerk was niet je van het. Einde vond ik best aardig. Geen eind goed al goed-gedoe. 3 sterren.

avatar van CherryCORE

CherryCORE

megaman schreef:

ik vond OMC1 een hele goeie horror film. heb deel 2 nog niet gezien.

weten jullie hoe ik aan deze film kan komen?

Ik heb hem op youtube heb gekeken, met Engelse ondertiteling.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zonder de ironische knipogen van Miike blijft er een film over die zichzelf veel te serieus neemt voor zijn eigen doen. De originele insteek is ingeruild voor goedkope special effects en melodramatische overacting waar de honden geen brood van lusten. Misschien is hij iets enger omdat het wat minder balorig wordt gebracht, maar in zijn geheel is het zeker geen verbetering op zijn origineel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oersaai vervolg op de Japanse geestenfilm. Hetzelfde concept wordt er weer bijgehaald en daar horen personages bij die de zaak weer eens even (te) grondig gaan onderzoeken. Dat gaat gecombineerd met slecht acteerwerk en een groots gebrek aan spanning. Waar Takashi Miike in de voorganger nog weleens met sterke sequenties uit de hoek wilde komen, lukt het de huidige regisseur Renpei Tsukamoto totaal niet om enige vorm van dreiging te ontwikkelen. Het verhaal is volkomen onzinnig en vooral oersaai, waardoor de lang uitgesponnen speelduur een zeer zware dobber blijkt. Het eerste uur is ontdaan van hoogtepunten en het tweede uur vrijwel volledig inwisselbaar, enkel de spaarzame moordpartijen tussendoor zijn enigszins vermakelijk te noemen. Absolute draak van een film.