Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Matthew Broderick, Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer
Releasedatum: 28 maart 1985
Plot Ladyhawke
"No force in Heaven will release them. No power on Earth can save them."
Phillipe, alias De Muis, kan ontsnappen uit de zwaar bewaakte gevangenis in de burcht van de bisschop. Marquet en zijn ridders maken meteen jacht op hem. Onderweg wordt Phillipe echter voortdurend in de gaten gehouden door een ruiter met een havik op de arm. Nu de nood het hoogst is, snelt die hem ter hulp. De ridders moeten de aftocht blazen, maar hebben de ruiter wel herkend als de verbannen Etienne Navarre. Phillipe en zijn redder trekken samen verder. Wanneer de jongeman 's nachts door een wolf wordt opgeschrikt, is Navarre nergens te vinden, maar komt er een mooie dame met de ogen van een havik te voorschijn. Zij brengt de wolf tot bedaren. De volgende morgen verneemt Phillipe waarom Navarre hem nodig heeft: hij moet hem binnenloodsen in de burcht van de bisschop.
Phillipe Gaston
Fornac
Jehan
Insane Prisoner
Yak
Drie en een halve ster, puur onder het mom van mooie jeugdherinneringen. Mijn zusje keek deze film non-stop. En dat meen ik letterlijk.
chrissie
gisteren nog eens teruggezien, de muziek past op sommige momenten echt niet bij een film die zich afspeelt in de middeleeuwen
Mischa
Vond ik als kind fantastisch, ben erg benieuwd wat ik er nu van vind.
Zag de DVD trouwens een tijd geleden bij de Free Record shop liggen, en dacht: Koop ik volgende keer wel.' Nu vind ik 'm NERGENS meer, sodeju! Weet iemand of 'ie ergens nog te kopen is?
speedy23
Bevreemdende avonturenfilm gebaseerd op de middeleeuwse legende over de betovering van Etienne van Navarre en Isabeau van Anjou, rollen gespeeld door Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer. Met veel zin voor poëzie in beeld gebracht door Vittorio Storaro. Overdonderende muziek van Andrew Powell...
Mischa
Ja, dat was ik eigenlijk vergeten, en toen ik 'm terugzag vond ik de muziek dan ook ontzettend irritant en misplaatst. Verder een beetje traag, maar erg mooi
damon
Vond ik als kind fantastisch, ben erg benieuwd wat ik er nu van vind.
Dynamovie
Ik zie 'm nog bij verschillende Free Record Shops staan. Gewoon andere FR Shops proberen dus. De hoes ziet er alleen anders uit dan hier afgebeeld.
Leuke film en mooie filmmuziek van Andrew Powell.
Fredo Corleone
Ben best wel benieuwd naar deze film, de nieuwe Zelda game schijnt hierop gebasseerd te zijn.
Fangs (crew films)
Veel prachtige plaatjes, goede acteerprestaties, aparte jaren '80 muziek en een origineel gegeven, maar met een redelijk saai middenstuk. Gelukkig zijn het begin en het eind erg goed. Het is trouwens wel geinig om zo'n jonge Matthew Broderick, Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer te zien. > 3*
rondjerondje
Als je van middeleeuwse legenden houdt zit je goed. Het verhaal is zo elegant, dat sommige mensen denken dat ook een echte middeleeuwse sage is gebruikt. Dat schijnt niet het geval te zijn.
Geen grote film, een kleine groep personages, maar de legende blijft wel overzichtelijk en komt beter uit de verf dan een film met met allerhande actie-elementen (gladiator, first knight bv). Het werkt, en is ok.
Bruine zweem bovenin beeld voegt wel iets toe, maar op sommige momenten is niet meer dan een effect. Op dat moment leidt het af en kan je uit de film halen.
De muziek kan ik niet waarderen, een soort 80-ies popsound zit erin die ik niet vind passen bij de film. Meer iets voor knightrider of zo.
Toch is dit een van mijn favoriete (lichtere) films geworden. En dat komt door de eenvoud van het verhaal, dat zo sterk is, dat de povere set met goede hoofdrolacteurs helemaal geen probleem meer is.
velghe
Best wel leuke film, maar muziek doet niet echt denken aan de middeleeuwen. Schitterende acteerprestatie van matthew broderick. Echt wel de moeite om eens te bekijken.
rondh
Is dat zo speciaal dan, een film non-stop kijken.
Lennert
De muziek is gemaakt door Alan Parsons, de producer van Pink Floyd's Dark Side Of The Moon en genie achter de platen van Alan Parsons Project. Gezien het feit dat Labyrinth en The Neverending Story ook zo'n soundtrack hadden stoorde het me hier geenszins.
Matthew Broderick mag dan wel niet de meest geniale acteur zijn, hij zet zijn rol met plezier neer waardoor je hem de knulligheid vergeeft. Rutger Hauer en MIchel Pheiffer doen het dan toch beter.
Mooi verhaal, mooie beelden, humoristisch en spannend. 4 sterren.
milus
Is dat zo speciaal dan, een film non-stop kijken.
Nou, dr zijn er zat die tijdensde film naar de plee gaan, bellen, even iets in de magnetron gooien zonder de film op pause te zetten. Kan me niet voorstellen dat je dan echt in in de film zit trouwens. Als een film je echt pakt heb je geen honger meer of stel je je plas uit.
Zeker kijken deze, op een zondagmiddag of zo.
Burak18
Matthew Broderick is echt jong in deze film
De film kent wat opstartproblemen (het 80's gepingel is heel erg wennen, bij een film als deze) en het duurt even voordat de charismatische Hauer geintroduceerd word, maar het laatste uur is uitstekend. Jammer dat Broderick hier een beetje tegenvalt.
pfan
Hele mooie fantasyfilm. Het blijkt maar weer eens temeer dat veel actie, veldslagen en special effects helemaal niet nodig zijn om een mooi verhaal te vertellen. Belangrijkste blijft toch altijd dat je kunt meeleven met de personages die hier trouwens uitstekende vertolkingen neerzetten.
Prachtig!
T.Bos
Geinige fantasyfilm met een piepjonge Broderick, en Hauer en Pfeiffer op hun mooist. (Dat is Pfeiffer nog steeds
). Af ten toe wel wat houterig acteerwerk en overduidelijke nepdecors (de wijnranken bv), maar sprookjesachtig genoeg om te boeien. Prachtige natuurbeelden. Keuze voor moderne muziek vind ik ook waardeloos. Waarschijnlijk vonden ze het in de jaren 80 wel passend, maar nu stoort het alleen maar.
neo
In het begin gaat de film al gelijk de mist in met een irriterende Broderick en discobeats van Andrew Powell. Naarmate de speelduur vordert wordt de muziek van Powell steeds meer orkestraal (alhoewel veel van underscore dat de hele film lang is), maar lijkt het er verdacht veel op dat Broderick een flinke miscasting is. De romantische verwikkelingen zijn wel uitermate geslaagd.
Edwin Pindahaai
Zelden gehoord, zulke slecht passende muziek bij een film. Dat verpest de film toch best wel. De muis was wel een grappig menneke en Rutger en Michelle speelden wel goed, maar de film wist me niet echt te boeien. Tegenvallend sprookje.
.Saar.
Het verhaal is best leuk, maar de film een stuk minder. De muziek past voor geen meter bij de film. Zo stond er helemaal geen muziek onder het stuk waar ze "te paard" vechten. De acteurs vond ik ook niet erg overtuigend. Matthew Broderick vind ik wél goed en grappig.
Kokopelli
Al vele malen gezien en nog steeds leuk. Pfeiffer blijft heerlijk om naar te kijken. In haar latere films kun je wel zien hoe ze is gegroeid.
pfan
Ze heeft inmiddels een indrukwekkende filmografie op haar naam staan. Ook zitten er nog een paar films met haar eraan te komen.
Btw. ze wordt morgen 50 jaar!
winkelaar
Het lijk me een leuke film maar ik den kdat ie voor doven mensen is want ik heb er geen geluid bij en heb alles na gekeken hier maar het geluid doet het hier goed dat is wel jammer want ik wilde zo graag de film zien .
Pasoa
Ik wil deze film nog steeds een keer zien, mijn naam komt eruit(Isabeau)
pfan
Ik wil deze film nog steeds een keer zien, mijn naam komt eruit(Isabeau)
Dan wordt het toch hoog tijd.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Torch Song Trilogy

Bob Roberts
Komedie / Mockumentary, 1992

Top Secret!
Komedie, 1984
maanmonnikswordplaybishopcathedralfalcontwilight solar eclipsediefsword and sorcery