Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Ed Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Eragon
"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."
Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...
Eragon
Ajihad
Angela
Saphira (stemrol)
ikkahtris
@ Thibbledorf - Durza zag er opeens zo dood uit omdat Murtagh hem een beetje soort van vermoord had... volgens mij staat dat ook in het boek.
Tonymortaza
Een van de slechtste films ooit gezien.
Ik wilde Deja Vu kijken maar die begon pas over anderhalf uur.
En Eragon over half uurtje.
Mijn broertje zeurde al hele tijd om daar te gaan en ik zei steeds nee.
Hij zei dat ie wel zou trakteren.
Zonde van het geld en van mijn ogen.
0,5 gekregen
DeCol
Zag er allemaal mooi uit hoor, maar ze liepen zo snel door het verhaal. Dat vond ik echt niks, ze hadden het wel wat uitgebreider mogen doen. Ik had er toch wat meer van verwacht. En het leek veel op lotr! Een vervolg komt er nog maar ik weet niet of ik daar naartoe ga. Van mij krijgt ie 2.5*
glem
Ik vond het opzich wel leuke film omdat ik het boek niet heb gelzen het script mag wel wat beter worden in het 2e deel special effects zijn wel o.k. ze gaan ook heel snel door het verhaal heen en dat is wel jmmr ze hadden het wel wat alnger mogen doen.
sir nadal
Het verhaal was wel grappig verzonnen, maar verliep veel te snel. In 2 dagen van boerenjongen tot drakenrijder die de 'machtigst' tovenaar kan verslaan nadat hij twee spreuken heeft geleerd vind ik sterk. Het acteerwerk was ook niet best. Verder was de omgeving waarin de film plaats vond wel mooi. dus een 2
ForzaRoberto
WAT EEN BAGGER FILM. ze hebben al het goede van het boek
er uit gehaald het ging er zo snel door heen dat het leek alsof het boek met de snelheid van een F16 werd doorgelezen en als je het boek niet hebt gelezen weet je niet eens wie Murtagh is (de jonge met de zwarte haren) ook slaan ze 3 kwart over en de andere kwart verzinnen ze er bij
hij leerde maar 3 woorden uit de oude taal, Angela zit opeens in een stad waar zonder dat lawaai opeens iedereen
dood is HET SLAAT NERGENS OP. mensen die het boek niet hebben gelezen zullen het waarschijnlijk geen hele slechte film vinden. Heb je het boek wel gelezen GA NIET NAAR DE FILM je wilt gegarandeerd het geld terug. Urgals moeten monsters zijn met hoorns, het zijn mensen met een beetje smink op hun gezicht, een rood streepje daar, een paar stipjes daar. Saphira groeit in het boek in een paar weken, de film een paar seconde maar niet zoals bij de Lion king dat je het tijdsverschil ziet... die is er namelijk niet, Arya HEEFT NIET EENS PUNT OREN
die scene met angela is inderdaad echt compleet belachelijk ze komen in het boek aan in een hele grote drukke havenstad volgens mij en dan ontmoet hij die Weerkat (ben ze naam ff kwijt) en daarna pas komt hij met Angela in contact die overigens in boek 2 nog een hele grote rol speelt. In de film komt hij in een soort van uitgemoord Vietcong dorp. Snap niet dat Paolini toestemming voor deze onzin heeft gegeven.
Jazzthieve
Wat een idiote film. Ik heb het boek gelezen en ik wist dat ik geen LOTR moest verwachten maar dit is echt geen goede film hoezeer ik het ook wil. Ik hou zeer veel van fantasie (LOTR, willow, baron munchausen, neverending story, labyrinth, conan,...) maar dit was echt slecht. De dialogen zijn miserabel, het script trekt op niets, zo ook de acteerprestaties. Het leek mij allemaal zo oninteressant, kleinschalig, fake, belachelijk en ongeïnspireerd tot en met. Wat ik leuk vond was de draak, die was mooi gemaakt en haar stem werd goed naar voren gebarcht. Dat hield mij op mijn plaats in de bioscoop.
chibi
Die weerkat van Angela (Solembum) hadden ze er echt in moeten laten. verder zat ze in een stad die onmogelijk in te nemen valt, (zonder Urgals), en nu zat ze in een soort houten dorp zonder enige bescherming (die Urgals liepen daar gewoon door die stad heen). Ik vond het ook erg jammer dat ze het zo snel hebben gedaan. Ze hadden gemakkelijk het hele boek kunnen verfilmen. Ik vind dat deze film niet beter dan 2** verdient. Het werd gelukkig nog een beetje gecompenseerd door de special effects (alleen hadden ze Saphira geen gevederde vleugels moeten geven)
Miss_Kriss
vanaf het eerste moment zitten lachen...mooie effecten...maar slecht gecaste acteurs en ondanks de leeftijd van de schrijver slechte tekst...maar ja ben lord of the ring fan dus ik had er niet heen moeten gaan...leuk voor kinderen..maar voor de rest..pffffff
kleez
zoals ik meer lees: het gaat wel heel erg 'hurry up'!! De
film gaat echt ONTZETTEND snel!
Ook idd een aantal slechte acteurs!
Pluspunt: verhaal opzich erg goed, en ik heb een sterk
vermoeden dat er een deel 2 komt...
Doom
Dat is nog altijd maar de vraag. Eragon is namelijk niet echt een wereldwijd succes. Wie wil er nou investeren in een vervolg dat gedoemd is om te floppen?
Mocht er toch nog besloten worden om een vervolg deel of delen te maken, dan zal ongetwijfeld het budget aanzienlijk kleiner zijn.
loer
Gisteren de film, tegen alle adviezen in, toch gezien. Zonde van mijn tijd. Maar ja... had ik maar naar de adviezen moeten luisteren... Eragon is een slechte poging om mee te liften op het huidige succes van fantasymovies. Een fantasymovie is leuk maar dan moet deze wel fantastisch zijn, en dat is Eragon niet!
gn3x
Kort gezegd, heb al spijt dat ik 5 euro heb besteed om deze film te bekijken.
Het verhaal is simplistisch (op z'n minst), volledig rechtlijnig zonder enige (duidelijke) twists. Het verhaal oogt allesbehalve origineel en kan enkel rekenen op een ietwat degelijk special effect reservoir.
Al bij al had ik dit wel kunnen verwachten...
1 ster voor de moeite.
balder
ach als je van the lord of rings houd is dit wel de moeite waard. het verhaal vind ik vergelijkbaar behalve dat er een draak is moet zeker de vervolgen zien maar niet in de bios. als je begint aan een triologie moet je hem ook af kijken vandaar een 3
ikkahtris
het enigste wat ik leuk vond aan de film op de eerder genoemde punten na... was de pauze alleen toen ik had ik gevoeld dat ik er nog maar een kwartier naar het doek zat te staren... trouwens Nicolage Rico het is inderdaad een trilogie maar of er een 2e deel komt denk ik niet ik heb nog van niemand gehoort die er tevreden mee was... ik heb nog steeds spijt dat ik 8 euro heb uit gegeven voor deze film
kleez
of juist helemaal niet!!!!!! Als je LOTR fan bent, dan valt
deze film juist GI-GANTISCH af!!
Niet dat ik LOTR fan ben, maar zoals ik al eerder zei: gaat
allemaal erug snel, wat jammer is!
airbus1
Wat een matige film zeg. De dialogen waren slecht en de muziek die erbij zat kon me ook niet raken. Ik vond het verhaal ook niet echt boeiend.
Het enige goede aan de film was de draak. Die hadden ze goed uitgewerkt.
Filmi Corleone™
Het enige goede aan de film was de draak. Die hadden ze goed uitgewerkt.
Inderdaad, wat een drama was dit. Gezien ik het opzich wel met je eens ben, maar een 2 veel te hoog vind. Gezien de hysa en hype om trent deze film. Krijgt hij de welverdiende 0.5. Troep zoals deze film wens ik niet te zien in de bios
jen jen
ik vond de film goed. Je kan misschien wel denken nu van 'waar heeft zij het over, vond ze dat nu echt goed'. Ik respecteer iedere mening hier, maar een boek wordt NOOIT verfilmd exact zoals het boek. Het is een fantastiefilm, dus gebruik je fantasie dan!
Sommige mensen hier vinden het maar voor de hand om zomaar op nog GEEN twee uur tijd een film in elkaar te steken. Als deze het dan toch beter kunnen dat ze het dan zelf doen. Ah jah en dan nog iets waar ik me verschrikkelijk aan stoor, ik studeer visagie en die urgals zijn niet zomaar mensen met een rode streep daar en een zwarte streep daar, de visagie was dik in orde en ik zeg het als iemand het beter kan laat het me dan zeker weten, ik ben benieuwd.
jen jen
Bij nader inzien heb ik iets te snel op de knop plaatsen geduwd, ik had graag nog een woordje kwijtgewild over het verhaal. Ik vond het een mooi verhaal en jah de film is inderdaad geen lord of the rings maar het is echt geen slechte film. Ik moet mij ook wel neerleggen bij sommige dat niet iedere acteur even sterk was in zijn prestaties. Maar weet wel dat ergaon gekozen is uit 20 000 andere acteurs dat wil toch wel iets zeggen hoor, waaronder elijah wood.
Pretender
Vond de film erg goed! Zeker de moeite van het kijken waard, en ik kijk ook uit naar het vervolg.
4,0 gekregen!
otherfool
Ik ben bepaald geen fan van de LOTR trilogie, maar de saaie werkjes van Jackson zijn stuk voor stuk uitmuntende klassiekers vergeleken met deze armetierige kloon die op bijna elk punt faalt.
Het verhaal is de grootste boosdoener; het mist diepgang en verrassing en zit vol met onlogische en onmogelijke verwikkelingen; Brom die op zijn ouwe paardje nog net op tijd komt om Eragon (die het hele friggin' stuk op zijn draa-aak heeft gereden) te redden, jaja. Goh, wat ergerlijk.
Relatie tussen Eragon en de draak was overigens tenenkrommend slecht met afgrijselijke dialogen, de effecten zijn hooguit matig, ik bleef me dus maar verbijten in de bios...
0,5*, ik denk eigenlijk dat het niet meer erger wordt dit jaar...
brown-eyed-girl
ik vond het een super film, stukken beter dan lord of the rings, vond het er ook niet super nep uitzien wat ik bij sommige stukken uit lotr wel had, ik kijk naar deel 2 uit
Rozepoester
2 sterren voor Eragon.
Ik vond hem slechter dan verwacht, maar ik vind het qua karakters en omgevingen wel mooi gedaan. De film was opzich erg anders dan het boek, en toen hij afgelopen was had ik het gevoel dat hij nog moest beginnen. Geen aanrader in ieder geval!
balder
of juist helemaal niet!!!!!! Als je LOTR fan bent, dan valt
deze film juist GI-GANTISCH af!!
Niet dat ik LOTR fan ben, maar zoals ik al eerder zei: gaat
allemaal erug snel, wat jammer is!
toen ik de bios uit liep hebben we het er over gehad en een maat van mij groot heel groot lord of de ring fan vond het ook. en die vond de film trouwens redlijk goed, maar dit zijn niet mijn films maar voor een avondje nutteloos op de bank ja zou ik dit wel kunnen aan zien
Rianneke_Dan
Iedereen blijft het vergelijken met LOTR, maar ik denk dat je dat juist helemaal niet moet doen.
Je moet de film gewoon kijken hoe die is, en niet gaan vergelijken met andere fantasy films.
Eragon is een leuke film.
Qua fantasy en karakters zit het helemaal goed.
In het begin dacht ik dat het heel erg nep zou gaan worden, maar dat viel echt heel erg mee.
De draak was juist goed gemaakt, en Durza ook zeker weten.
Vond hem freaky overkomen, en de effecten die daarbij kwamen waren ook goed.
Qua actie viel het mee, de film moest het vooral ook hebben van mooie natuurbeelden en veel muziek.
Maar dat kon voor mij de pret niet drukken.
De nadelen van de film waren toch de slappe oneliners en het matige acteerwerk, ook had ik persoonlijk niks met de hoofdrolspeler.
Al met al een vermakelijke film. (die je los moet zien van LOTR)
The One Ring
Klopt, je moet het namelijk vergelijken met Star Wars, want beide verhalen zijn nagenoeg identiek. Alleen is deze uitwerking een stuk slapper.
Ik verlaag naar 2*, dit is toch wel een van de grootste miskleunen van 2006.

'Eragon'-schrijver vraagt fans om Disney te laten weten dat ze een fatsoenlijke remake willen

Anne of Green Gables

Priest
Drama, 1994

Detective Story
Film noir / Drama, 1951
gebaseerd op boektelepathymythologiemagiebraverykingdomzwarte magiemythical creatureepischprinsesdraakfictional warteacher student relationshipfantasy worldtovenaarteenage herohigh fantasysword and sorcerygebaseerd op een jongvolwassen romangood versus evilelf good vs evildragon ridermagical