• 9.377.861 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Get Rich or Die Tryin'

"If you think you know the story... You don't know the man."

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

mikoz schreef:

Het doorsnee publiek wat op IMDB komt is nou niet echt te vergelijken met de ''50 cent fan''.

De meeste mensen boycotten zijn troep ook.

Inderdaad de meeste mensen om IMDB en op MM zijn wel een bepaald publiek die films op verschillende vlakken vaak bekritiseren in plaats van 'saai' of 'cool' alhoewel dat soms ook voorkomt .

Maar goed ik bedoel te zeggen dat er een groot publiek zit die niet alleen de kaskrakers kijkt, maar ook films waar je toch echt geduld moet voor opbrengen en door prachtige dialogen de kracht van de film zien.

Misschien een vooroordeel, maar ik denk wel dat meeste hier niet tot de 'etische minderheden' behoren en een heel breed beeld van de Nederlandse en buitenlandse cinema hebben. (niet dat een etische minderheid geen verstand van films heeft, maar het gemmidelde zal zich niet gaan verdiepen in de cinema)

Stel dat je deze film laat beoordelen door elke Nederlander dan zou het gemmidelde wel omhoog gaan en dat alleen al door de 50 Cent fans.

Dat mensen deze film boycotton zal ongetwijfeld gebeuren, maar ik denk dat de meeste leden hier deze film bekritiseren zoals het hoort.

Er zijn natuurlijk altijd mensen met vooroordelen en het daarom al een slechte film vinden.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

p.s.- etnische minderheden, mijn excuses

avatar van funnmaster

funnmaster

Ook deze in de states gezien...altijd fijn als je een giga zaal instapt,met de verwachting een slechte film te gaan zien,aangezien ik van zijn muziek niet vrolijk kan worden....Was ik toch aangenaam verrast..film is zeker het kijken waard ( op dvd )en hij ( 0.50 $$$ )kan best wel wat neerzetten,jammergenoeg voor hem ,is hij moeilijk serieus te nemen,dankzij de overvloed van zijn wazige video clips,die hij heeft gemaakt,en waar we regelmatig mee worden lastig gevallen..

Als ik hem op het scherm een heftige aktie scene zie maken,verwacht ik altijd dat er een dame met weinig kleding en veel diepgang,opeens in het scherm verschijnt......Verhaal is niet nieuw,maar zeker niet zo slecht,zoals ik het had verwacht.....By The Way....In de half gevulde zaal zaten geen Gangsters of echte 50 centjes fans...gewoon doorsnee publiek met een beetje vrije tijd.....en een hoog nieuwsgierigheids gevoel...

avatar van rta#13

rta#13

Captain Pervert schreef:

Grappig, hier krijgt de film 2.5 sterren, wat je kunt vergelijken met een 5 op IMDB... En op IMDB zelf krijgt de film een 2.3 (na bijna 5000 votes)!! Hahaha. Terwijl die site voornamelijk wordt bevolkt door Amerikanen...

Kennelijk zijn de fanboys in Nederland idolater van vijftig cent dan in zijn eigen Amerika.

Ik denk eerder dat dit komt door de vele haters die deze wereld kent. 75% van de mensen die de film een lage rating geven, heeft de film waarschijnlijk niet gezien, maar wil op deze manier laten zien wat voor een sukkel ze 50 cent wel niet vinden terwijl ze waarschijnlijk nog geen halve minuut van z'n muziek hebben gehoord.

Heb net de film in de bios gezien, en als 50 fan kan ik zeggen dat het wel een must see is. Had wel als minpuntje dat ik soms vond dat ze wel erg snel van onderwerp naar onderwerp sprongen. De nadruk van we leggen zijn hele leven even in een film was daarom te groot. Hievoor kun je beter het boek lezen.

avatar van mikoz

mikoz

Vandaag toch maar meegegaan na veel gezeur van mn vrienden , en ik moet zeggen ik had het erger verwacht.

Ben geen fan van zijn genre maar het was toch wel te doen. Het vele sfeertje van '' why did u shoot him ? bec thats what i do '' is natuurlijk belachelijk maar de film had toch wel iets meer diepgang. Ook kwam dit meer van het wereldje eromheen 50 cent bleef vrij normaal.

avatar van mikoz

mikoz

Toch wel grappig om ook de vele fans en vele anti's te zien van deze film oftwel de politieke 0.5* en 5* stemmers. Jammer , kijk de film gewoon neutraal.

avatar van zeus

zeus

mikoz schreef:

Helemaal mee eens, ik ben helemaal geen 50 cent fan, maar ik heb de film gewoon bekeken zoals ik elke andere film bekijk.

avatar van The Soldier

The Soldier

Pfffffffffffff In de trailer kan je al zien dat die niet goed kan acteren Die gozer probeert alleen maar geld te maken Zogenaamd Thuglife. Zijn spel was al een flop

avatar van sneak

sneak

Ik wil graag in de woorden van Bramweer spreken "Get rich or try dying"

avatar van mojo

mojo

heb gehoord dat het saai was, maar heb het gister in de bioscoop gezien en moet eerlijk zeggen dat ik hem wel redelijk goed vond.

zeker een aanrader.

avatar van mikey

mikey

Zeker een aanrader, als je van showgirls-achtige kitsch houdt. Kijk en huiver. Over zijn spraakgebrek gesproken. De film suggereert dat hij een kogel in zijn mond heeft gekregen (of een fragment). 2*

Dat is ook zo.

avatar van mikey

mikey

Dat wist ik niet.

avatar van johanm3

johanm3

Redelijke film. 2,5* Vond er een best rauw sfeertje inzitten. En 50 cents vond ik nog niet zo slecht spelen eigenlijk.

avatar van shiffrin

shiffrin

Wat een but film rappen ken die niet en acteren al helemaal niet wat een flop.Wegwezen Tupac en eminem wannabee beter gaat ie kappen met alles ik geef hem de laagste score

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vandaag op de radio gehoord van deze film.Ziet er niet echt intressant uit maar voor de fans mss maar eminem beter,sorry kan die man niet horen dus zeker niet zien acteren.

avatar van Robba

Robba

Ppfff stelletje dwazen.. Klassieke muziek kraak ik toch ook niet gelijk af omdat het niet mijn stijl is. Sta open voor de manier waarop hun hun ding willen doen..

avatar van Word_Play

Word_Play

Ik kan op zijn tijd genieten van 50 Cent, maar ik vond deze film niet al te best. Allemaal erg standaard, en 50 is zoals te verwachten geen goede acteur, al doet hij wel z'n best. Jammer ook dat er zo weinig aandacht aan de rol die muziek in Marcus' leven had is besteed, dat was voor mij toch een van de redenen om de film te gaan kijken.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Adewale Akinnuoye-Agbaje, Terrence Howard en Joy Bryant doen het leuk en in combinatie met de muziek blijft het toch wel kijkbaar. De film duurt alleen zeker een half uur te lang.

De 2.4/10 en #27 positie in de IMDB bottom 100 is zwaar overdreven, ik hou het op een standaard 2,5 sterren.

avatar van Biatch

Biatch

Gisteren gezien.

vond het best een goede film en het acteren van 50 viel me ook 100% mee.

Het is een goede verfilming van zijn levensverhaal en hij was best vermakelijk.. maar ik denk niet dat deze film lang blijft hangen. Over een tijdje weet ik waarschijnlijk niet eens meer waar hij over ging.

avatar van The Soldier

The Soldier

Redelijke film was bang dat 50 het zou verknallen

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Dit lijkt me de meest verschrikkelijke film van het jaar!!!

Met die ***-kop van een 50-cent...

avatar van Bob-Dylan

Bob-Dylan

Wat een walgelijke film lijkt me dit..,: een matige rapper gaat acteren wie zit daar nou op te wachten?

avatar van Jelleos

Jelleos

ik ben een fan van 50 Cent, dat wou ik toch even zeggen voor mijn bericht

ik vind dat je in deze film allerlei aspecten tegenkomt, emotie, loyaliteit, vriendschap, liefde, ... en dat zie ik graag in een film!

ik vind dat je met deze film de man achter het 'masker' als je het zo kunt zeggen ziet en zijn achtergrond! het verhaal is wel niet helemaal gebaseerd op ware feiten maar de belangrijke punten zitten er wel in!

alleen op het laatste van de film dacht ik, dit is de man die we kennen, 50 Cent! dus voor de mensen die anti 50 Cent zijn moeten eigelijk deze film zeker bekijken!

hier zie je een man die je helemaal niet verwachtte zoals hij was vroeger en hoe hij nu geworden is!

er zal nog wel een emotionele kant in 50 zitten maar die kan hij onmogelijk laten zien, want zeg nu eerlijk, wie zou hij dan zijn he?!

5 *

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Met de gedachte dat ik de grootste flop van het jaar zou gaan zien kwam ik toch beter de film uit dan ik erin ging, kon ook bijna niet anders. De film is goed te doen, Curtis is prima te doen en Howard die laat zich de laatste tijd wel heel erg goed zien. Erg standaard allemaal maar het kijkt wel weg. 2,5*

avatar van Marisa

Marisa

Nou ...had ook verwacht dat ie slechter ging zijn, maar viel best wel mee! nou niet om te zeggen dat ie goed was maar je begrijpt me wel!

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Wat een stuk geile zelfverheerlijking... om te kotsen... $$$$ in het laatje van 50ct... Geef mij dan maar eminem met zijn 8-Mile

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

de film is eik perfect acteerwerk van 50, het is een film gebaseerd op zn leven, en hij speelt perfect zichzelf

avatar van Mark86

Mark86

MJ_DA_MAN schreef:

Daar ligt precies het probleem...

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Mark86 schreef:

Daar ligt precies het probleem...

o daar zeg ik niks over maar het was wel de bedoeling van de film.. en we zien dus dat 50 idd de man is, of eigenlijk het kind in een man, iemand zonder talent is, zowel muziek als acteerwerk