Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Nathan Greno en Byron Howard
Met onder meer: Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy
Releasedatum: 1 december 2010
Plot Tangled
"They're taking adventure to new lengths."
Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.
Rapunzel (stemrol)
Flynn Rider (stemrol)
Mother Gothel (stemrol)
Stabbington Brother (stemrol)
Captain of the Guard (stemrol)
Big Nose Thug (stemrol)
Hook Hand Thug (stemrol)
Short Thug (stemrol)
Vlad (stemrol)
Young Rapunzel / Little Girl (stemrol)
canciser
Voor Disney lijkt me dat wel, zij willen het liefst geld verdienen lijkt mij zo...
Ik zie trouwens dat hij het in de VS wel redelijk goed doet, ze zijn al op de helft.
SnakeDoc
Jij bedoeld zo'n flop. Ik vind het een flop als het gemiddelde op IMDB en hier zeer laag uitvalt. En dat is niet bepaald het geval.
janpaul
dr gaan geruchten dat als de film de allerlaatste "getekende" disneyfilm zal worden,maar dat zeiden ze een aantal jaren terug ook,met de film home on the range by the way ik heb de film nog niet gezien,maar wel al de soundtrack beluisterd en opzich klinkt het niet verkeerd
Cygor
Deze film is al niet meer getekend!!!!
Maar toch een juweeltje om te zien
Officieel zou volgend jaar de getekend film de snowqueen maar helaas is deze gecanceld
Check het internet voor screens!!!!
tijntrix
Geweldige film hoe het neergezet is door disney, animaties worden echt steeds beter. 3D maakt het af. Genoeg humor en romantiek op z'n disney's zoals je dat zou verwachten van disney. Karakter zijn leuk neergezet. En persoonlijk vind ik de held van de film echt maximus het paard geniaal gewoon. Van mij krijgt deze fiml dan ook 5 sterren.
soom
Wauw, wat vond ik Flynn Rider, de beruchtste crimineel, een geweldig personage.
Rapunzel is echt wel leuk, een prachtig verhaaltje, en een hoop fantasie. Leuk in beeld gebracht, schitterende decors, en wel leuke bijfiguren maken het wel af.
Ik houd, zoals ik al bij Watership Down schreef, echt van tekenfilms. Animatiefilms. Omdat het hoe dan ook altijd iets heeft. Vind ik.
Ken uiteraard het verhaal van Rapunzel niet echt, maar deze film maakt wel nieuwsgierig.
Zoals ik schreef, Flynn is een geweldig personage, Rapunzel is leuk (mooi werk van Mandy), en het is ook nog best lief, allemaal.
Ik genoot best van deze film. Disney houdt iets magisch, zelfs als het zo overduidelijk animatie is, en geen tekenfilm. Rapunzel past ook precies in het rijtje van heldinnen zoals Jasmine, Ariël, Belle. Erg leuk, nogmaals..
The_Spammer
Zeer leuke film,
ben met de dochter naar de 3D versie geweest. aanrader....
woeler82
Leuke film, heb hem vandaag gezien, ik ben gek op zo'n soort tekenfilms
Heb me echt goed vermaakt,ga ik binnenkort zodra deze op dvd komt ook halen
Elineloves
Wat een prachtig, modern sprookje is Tangled geworden. Een waar (visueel) genot en heerlijk zoet en schattig. Kleurrijk, charmant en met vlagen overweldigend.
Vandaag ben ik om 14.00 naar deze film geweest, samen met een kindje van het werk. Rapunzel was dan ook absoluut geen straf. Hoewel we de Vlaamse versie zagen, was dit verre van storend. Best leuk, eigenlijk. Ik weet niet of alle grappen even geslaagd overkomen als de originele Engelstalige versie, maar ik heb me kostelijk vermaakt.
De meisjesachtige Rapunzel is een schitterende verschijning, met haar lange lokken. Evenals Flynn, wat een bijdehandte en vlotte kerel. De show werd echter gestolen door het wraakzuchtige paard en de stille kameleon, wat een geweldige mimiek! De opbloeiende romance tussen Rapunzel en Flynn is aandoenlijk, maar nergens storend klef. Het geheel blijft luchtig en de balans tussen humor, romantiek, zelfspot en af en toe lekker duister. Vooral Mother Gothel, die sprekend op Cher lijkt, zou zo haar tweelingzus kunnen zijn.
Deze satirische animatiefilm is heerlijk inventief, het is ontzettend leuk om te zien wat Rapunzel allemaal met haar haren kan en in welke situaties ze terecht komt. Kameleon Pascal en het paard Maximus waren geweldig. De liedjes waren ook fantastisch, op sommige momenten nog rakend ook. Je waant je letterlijk in de film zelf en wordt van begin tot einde meegezogen.
Heel positief verrast. Lovely.
m1701
Erg leuke en grappige film.
In het begin van de film had ik wel een "Fritzl" gevoel, meisje dat al 18 jaar opgesloten zit.... nog nooit naar buien is geweest etc. etc. Had er dus een beetje een raar gevoel bij.
Maar voor de rest een erg leuke film!
Het paard was echt hilarisch! Net zoals de leguaan. Die 2 hebben de film wel gemaakt!!!
Anders was het maar een zoetsappige kinderfilm
boterkoek
Kameleon zul je bedoelen
Leuke film met grappige personages zoals de kameleon en het paard, kijkt makkelijk weg.
Rianneke_Dan
Eindelijk is Disney terug met een geweldige frisse nieuwe film genaamd Tangled
En wat heb ik van deze film genoten, ondanks de slechte kwaliteit waarin in de film heb gekeken. (snel nog een keer voor naar de bioscoop dus). Eindelijk weer een Disney waar de originaliteit vanaf spat en waarbij je eindelijk weer dat oude klassieke Disney gevoel krijgt. Waarbij de personages rotsvast staan, de liedjes in je hoofd blijven hangen en de magie voor een grote glimlach op je gezicht zorgt. Heerlijk!
Vanaf het begin word je gelijk in het verhaal meegetrokken, de film komt snel op gang en houd de gehele tijdsduur ook een bepaalde vlotheid aan waardoor het ook eigenlijk zo weer is afgelopen. Het is echt een ritje in de achtbaan vol kleurrijke en vooral ook grappige personages, erg mooie animatie, leuke en lieve liedjes, een duistere bad guy, en pure romantiek.
We maken kennis met Prinses Rapunzel, die gestolen word uit het paleis en opgesloten word in een hoge toren ergens in het bos. Jaren later is ze een prachtige verschijning geworden met een goede dosis humor en pit. Daarbij kan ze ook nog eens mooi zingen, en heeft ze magisch haar. Haar wat mooi in beeld word gebracht, het glanst aan alle kanten en je kan zien dat ze door de jaren heen heeft geleerd om ermee te leven. Vooral de trucs die ze uithaalt tijdens haar ontsnapping samen met Flynn laten dat goed zien. Ook het liedje wat erbij hoort, wat haar haar laat opgloeien vond ik prachtig, geweldig passende tekst. Een liedje die je na een paar keer kijken niet meer uit je hoofd krijgt, en die een eigen stempel aan de film geeft. Mede dankzij de mooie, rustieke stem van Mandy Moore. Nooit gedacht dat zij zo'n goede zangeres zou zijn. Paste ook perfect bij het personage van Rapunzel.
Daarnaast heb je het personage van Flynn, en bijdehante dief die met zichzelf in de knoop raakt op het moment dat hij Rapunzel voor het eerst ziet. Erg schattig om te zien hoe hij in de loop van de film verandert van onverschillige dief naar een verliefde stakker die bereid is om een hele andere weg in te slaan voor zijn geliefde. (zucht, kan het nog romantischer) Hij heeft trouwens enorm veel humor en sarcasme, wat goed gebracht word door de stem van Zachary Levi. Hulde daarvoor!
En dan heb je ook nog Pascal en Maximus, wat heb ik enorm gelachen om die twee. Vooral om Maximus, ik moet nog lachen als ik zijn uitdrukkingen voor me zie. Geweldige mimiek, en de strijd tussen hem en Flynn is hilarisch, en levert ook zeker wat leuke beelden op. Pascal is iets minder (druk) aanwezig, maar oh zo schattig en stoer met zijn trouwe liefde voor Rapunzel. Twee van de leukere bijrollen in een Disney film.
Mother Gothel vond ik goed, niet echt een hele enge uitstraling maar ze had duidelijk geen goede bedoelingen met Rapunzel. Niet de beste bad guy, maar voor zo'n film wel passend. Hoe ze tenslotte aan haar einde kwam vond ik best bruut, je zag haar ook letterlijk uit het raam op de grond vallen. Dat gaf toch wel even een schok in een film die eigenlijk vrij kinderlijk overkomt in het algemeen.
Verder vond ik het visueel soms ook erg mooi, zoals de scene met de papieren lantaarns, echt prachtig om te zien, gaf mij echt kippenvel en dat dan samen met het liedje 'I see the Light' gezongen door Mandy en Zachary top gewoon!
Dat gaf mij nou echt een nostalgisch gevoel alsof ik naar een klassieker van Disney zat te kijken. De liefde tussen die twee word op dat moment zo mooi weergegeven, deed me ook denken aan de 'Kiss the Girl" scene uit The Little Mermaid. Alleen was deze scene zelfs nog een tikje mooier. En dat die kleine details, dat de lantaarn die Rapunzel dan vanuit de boot weer een zetje omhoog geeft, dezelfde was die haar ouders de lucht in lieten, prachtig!
Om even op haar ouders terug te komen, ze waren niet veel in beeld, werden verder ook niet uitgediept en toch kregen ze het voor mekaar om mij tot tranen te ontroeren, het moment dat ze zich voorbereide om de lantaarn de lucht in de laten op de verjaardag van hun verdwenen prinsesje. Die uitdrukking van haar vader was zo oprecht zielig en verdrietig. Toch wel knap dat ze dat met zo weinig screentime toch voor elkaar weten te krijgen.
En ja wat kan ik zeggen over het einde. Heerlijk om te zien dat het weer goed afloopt met alles en iedereen. (wat ook wel te verwachten was natuurlijk) Het was bijna te zoet voor woorden, maar tegelijkertijd ook oh zo leuk! Ik ben gek op happy endings, en deze film laat dan ook weer goed zien waarom dat is. Niks beters dan een film die je met zo'n goed gevoel achterlaat, en waarvan je gelijk helemaal opknapt en vrolijk word!
Disney did it again! En ik ben trots om een fan te zijn van deze geweldige company! Tangled laat zien dat ze het nog steeds kunnen, ook al is het niet met de hand getekend. Deze film laat de magie zien die in de meeste Disney klassiekers altijd terugkomt, en waar Disney niet zonder kan.
Verdiende 5* voor dit pareltje en een vaste plaats in mijn top 10
lordsnoopy
Gisteren gezien en heerlijk om weer eens een echte Disney Instant Classic te zien (ook al is de film dan niet getekend).
De personages zijn top en met name de mimiek is het gewoonweg fantastisch (Maximus & Pascal
Decors zijn erg mooi en vooral kleurrijk samengesteld. Helaas dat je er in de 3D versie niet altijd ongestoord van kan genieten omdat het 3D systeem toch nog niet geheel optimaal is.
Ondanks de "moderne 3D computeranimatie" ademt de film een zeer nostalgische sfeer uit. Dit is mede dankzij het scala van fleurige en frisse kleuren die naarmate de film vordert alleen maar mooier lijkt te worden.
Voor een Disney vielen de liedjes een heel klein beetje tegen (normaal blijven liedjes direct hangen maar gisteren vreemd genoeg niet); maar de humor sprong er des te meer uit.
Dit geldt zeker ook voor scenes die je van de ene kant wel zag aankomen; maar tegelijkertijd weten juist die scenes je toch te verassen omdat het subliem in elkaar gestoken is (bijv. de scene waarin Rapunzel de gehele Snuggling Duckling aan het zingen krijgt).
De magie in Tangled is niet alleen geschikt voor kinderen; maar zeer geschikt voor alle leeftijden.
Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik (en mijn huisgenoten ook niet) met zoveel plezier in de bioscoop gezeten heb.
Eén miniscuul puntje van kritiek: Mega Spoiler over einde! Flynn / Eugene die zodanig van Rapunzel houdt; dat hij niet meer logisch nadenkt. Ligt hij neergestoken op de grond, -en wilt Rapunzel hem redden door een deal te sluiten met haar nepmoeder- snijdt hij haar haren af nog voordat zij hem kon redden met haar gave.
Had hij eventjes gewacht dan was hij genezen en was Rapunzel alsnog gered
Het is natuurlijk voor het romantische drama/opoffering effect nodig in deze familie film; maar logisch nadenken mag natuurlijk ook als je verliefd bent
Van mij mag Disney ieder jaar wel met een nieuwe film uitkomen die zo geweldig is als Tangled.
lordsnoopy
Nou, prachtig zou ik mijn recensie niet willen noemen. Maar ik moest gewoon iets over deze film schrijven
Probleem was alleen dat ik net Rianneke's recensie gelezen had -die erg goed is inderdaad-
dus ik wist niet veel meer te melden
soom
Nou, prachtig zou ik mijn recensie niet willen noemen.
. Want ik vind het gewoon een mooi stukje
En bedankt
Fijn dat je de film ook leuk vond, heerlijk hé om eindelijk weer eens te kunnen genieten van een nieuwe Disney die een en al nostalgie uitstraalt! Ik zou zeggen kom maar op met al die mooie collectibles
En ik kon me ook wel vinden in het puntje van kritiek, kwam bij mij ook niet echt logisch over, maar ik heb me daar niet echt aan gestoord verder, komt wel vaker voor in een Disney dat bepaalde handelingen niet echt logisch zijn
Elineloves
Het werkte wel, de kinderen in de zaal (en dat waren er veeeeel) zaten allemaal van: Wat doettie nou???
doodah
Nu ben ik echt wel benieuwd!
Is het nodig om hem in 3D te bezien, of is hij zonder ook zeer te genieten?
Elineloves
Ik heb hem in de bioscoop gezien, maar ik zou zelf niet goed kunnen bedenken welke toegevoegde waarde 3D zou hebben. Je zit al veel te snel in het verhaal om daar op te letten.
lordsnoopy
Ik heb de originele versie gezien; die alleen maar in 3D draait momenteel.
Kan niet zeggen dat het een toegevoegde waarde heeft; in sommige scenes is het eerder jammer dat je niet ongestoord van de setting kan genieten (met name als Rapunzel voor het eerst de lantaarns ziet en de boot erdoor omgeven wordt)
Elineloves
Ah dat zal het zijn ja. Ik zag de Vlaamse editie in België. Geen 3D dus.
De NL versie draait -geloof ik- ook in 3D
De originele versie draait (helaas) niet in 2D.
En bedankt
Ach; het is ook niet storend, het is en blijft een familie film.
De beste manier om te kijken is verstand op nul en gewoon genieten van al het visueel schoon dat je mag aanschouwen
Over collectibles gesproken: deze film komt zeker terug als een minimaal 1 ornamentje in mijn Disney kerstboom
Leuk
Ik hoop op een mooie snowglobe, en dan het liefst een hele grote
Jessen0wnt
Is dit trouwens een Disney pixar of gewoon Disney... Disney
?
Cygor
Ben benieuwd of ze ook een Wdc beeld van de film maken
Deze moet ik hebbe!!

Tangled: Before Ever After
2017
Geen reacties

Tangled Ever After
2012
Geen reacties

Live-action van 'Tangled' krijgt meer vorm: Disney kondigt hoofdrollen aan

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

Zachary Levi gebruikte nep-accent om rol in 'Tangled' te krijgen

Finding Nemo
Animatie / Avontuur, 2003

Ratatouille
Animatie / Familie, 2007
gijzelaarmagiepaardsprookjevillainmusicalblondeprinsescomputer animatiemeerderjarig wordentowerselfishnesshealing power female villainadventurerbased on fairy taleduringcreditsstingerhealing giftanimal sidekickrapunzel magic land3d animationhopeful