• 9.375.132 stemmen

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

Biografie / Drama | 131 minuten

Genre: Biografie / Drama

Alternatieve titel: Christiane F.

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Uli Edel

Met onder meer: Natja Brunckhorst, Thomas Haustein en David Bowie

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 6 augustus 1981

Plot Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

"The image of a generation."

Schokkend portret van de Berlijnse drugsscene, eind jaren '70. De 14-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlev, en raakt langzaam verslaafd aan heroïne. Naar de dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F. Met muziek (en optreden) van Bowie.

avatar van Safri

Safri

Ik vond het een beetje rommelige film. De scene-overgangen (en plotwendingen) vond ik veel te abrupt gaan. Verslaafd, afgekickt, verslaafd, weer afgekickt.

De soundtrack en appearance van Bowie maakt echter veel goed. Vooral dat nummer in de eerste discotheek-scene.

Ook het acteerwerk is prima.

avatar van gotti

Heb gehoord dat er een NL dvd aan zit te komen.

avatar van timbo_

timbo_

is er al

avatar van Diesel

Diesel

Dat zou geweldig zijn.

Ben ongelofelijk benieuwd naar deze film.

Klik op 'koop dvd'....

avatar van gotti

27-01-2005. Pas sinds kort dus.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

3 voor 33 bij FRS

heb alleen het boek gelezen.Ben erg benieuwd naar de film heb hem besteld..ik vond het boek al erg shockerend..

De film heeft het voordeel op een zeer sterk verhaal te steunen, en daar haalt het z'n positieve punten dan ook uit. Samen met het acteerwerk van Natja Brunckhorst waar deze film om draait.

Jammer dat er verder weinig mee gedaan werd. Heeft op sommige momenten teveel weg van een vals sentimenteel TVdrama. Zonder het boek als achtergrond was ik ook wel op een lagere score uitgekomen denk ik, maar het plaatst zich allemaal wat makkelijk als je het boek ooit gelezen hebt.

Mooi verhaal, sterke acteerprestaties van het hoofdrolspeelstertje, maar wat ben ik blij dat we ondertussen Trainspottings en Requiems hebben om ons te storten in het drugsgeweld.

Nipte 3*

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Vind dit toch een erg sterke, indringende film.

T_fuckin_montana

Ik heb hem vanmiddag gezien, wat een goede film (goed is misschien niet het juiste woord) film laat een heel goed beeld zien van hoe smerig dope is.

avatar van Wouter

avatar van Quentin

Quentin

Wat vond je dan zo moralistisch aan de film? Welk aspect? Ik vond het een mooie en indringende situatieschets maar niet doordringend moralistisch, hoewel je natuurlijk met zo'n verhaal niet het "goede" aan drugs propageert en ook niet kan.

Wouter schreef:

Wat een vreemd hoog cijfer krijgt dit moralistische werkje hier, zeg.

Uiteraard baseer ik mijn cijfer wel op de kwaliteid van de film, hij is erg goed geacteerd, de jongdame zet perfect een verslaafde puber neer ook de sobere sfeer van de beelden passen goed bij het verhaal, dus mijn cijfer is niet alleen moralisties, en dan als je een film met een boodschap wilt maken en je doet dat op zo'n manier, zo intrigerend dan heb je volledig je doel bereikt en dus verdient de film een hoog cijfer. maar goed ieder zijn mening. Ik kan me goed voorstellen dat deze film je niet kan boeien.

avatar van Yak

Yak

Jee FK, dat valt toch wel mee? Ik zie users die nog niet eens de moeite nemen om iets fatsoenlijks neer te schrijven, dan kan ik die paar schrijffouten hierboven nog wel verdragen.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Wouter schreef:

Wat een vreemd hoog cijfer krijgt dit moralistische werkje hier, zeg.

Christiane heeft nu eenmaal haar levensverhaal laten opschrijven om anderen te behoeden voor de fouten die ze gemaakt heeft. Dat kun je moralistisch noemen, maar dat hoeft geen afbreuk te doen aan de kwaliteit van de film. Het lijkt me vrij moeilijk om een niet moralistische en waargebeurde drugsfilm te maken omdat drugs over het algemeen niet bepaald een positieve bijdrage levert aan iemands leven op de lange termijn. De eerste junk bij wie drugs voornamelijk positieve dingen heeft gebracht in zijn/haar leven moet ik nog tegen komen. Het eventueel moralistisch overkomen van de film lijkt me dus een zinloos argument in dit geval. Misschien kun je de volgende keer beter een puur fictieve film kijken.

avatar van FisherKing

FisherKing

!! !! Sorry als je niet eens Kwaliteit weet te spellen.... dan ben je debiel in mijn ogen...... Tenzij de beoogde persoon linguistische problemen heeft. Die hij niet vantevoren duidelijk heeft gemaakt.

FisherKing schreef:

Sorry voor de spelfout, ik ben licht dislectiesch en kan daar weinig aan doen. ik vind het bijzonder onbeschoft om mij vervolgens voor Debiel uit te maken. ik heb van u nog geen fatsoenlijk commentaar gelezen alleen nietszeggende oneliners over de titel (en mij debiel noemen???) heb jij de film wel gezien of lees je alleen de achterkant van de dvd doosjes en plaats je vervolgens commentaar. Ik vind jou commentaar bijzonder onbeschoft, ik probeerde een normaal commentaar te geven op een film die ik nu pas voor het eerst gezien heb en mij bijzonder aangreep. Alleen op het net durf je dat soort dingen waarschijnlijk tegen mensen te zeggen omdat je in werkelijkheid een schijterd bent maar op het net de flinke kerel uithangt.

avatar van Yak

Yak

Ok, ik vond het ook niet helemaal tactvol van FK, maar laten we alsjeblief niet nóg een keer een dergelijke discussie voeren, vooral niet als er meteen weer met kul-argumenten gesmeten wordt. Dit zal zo'n beetje de duizendste zijn op MM.

Tip voor Montana: als je licht dyslexisch bent, blurt dan geen dingen uit maar lees je stukje even op je gemak voordat je post. Dan haal je het grootste gedeelte van de spelfouten er vast uit. En nee, dit is niet lullig bedoeld.

Ontopic weer, graag!

avatar van FisherKing

FisherKing

mijn stukje was idd niet zo bedoeld ,wat ook ontzettend belachelijk commentaar oplevert :

Woorden als Tenzij worden al niet meer gelezen

Thanks Yak.

avatar van mdma

mdma

de film is goed, het boek is 10x beter....

avatar van its my life

its my life

erg goor werk maar wel acuteel

maar onzettende goor en goed

3.5

Goor?

avatar van Smartass

Smartass

Ik heb de film net afgekeken en ik moet zeggen dat het me tegenviel. Kan natuurlijk ook komen doordat als je het boek leest je er je eigen beeld van krijgt. Opzich is het wel een goed beeld van wat die drugs aan kan richten, en hoe moeilijk het is om af te kicken.

2.5

En dat is precies genoeg

avatar van Smartass

Smartass

BTW: ik vond dat die Christiane wel hard schreeuwde op momenten dat dat helemaal niet hoefde ze heeft nogal een schelle stem, daarom irriteerde het me denk ik...

avatar van clown

clown

Ik vond dit een geweldige film!!

Er is niks veranderd in de realiteit. De film had net zo goed in 2000 uit kunnen komen, dan zag hij er nog hetzelfde uit.

Zeer verdienstelijk dat deze film in de top 250 voorkomt

Ik geef deze film 4*

Aanrader!

avatar van gwennetje

gwennetje

Ik had hoge verwachtigen van de film maar hij viel mij jammer genoeg wat tegen. Het boek dat ik meerdere malen gelezen heb en geweldig vind, komt de hele drugsscene van Berlijn veel sterker en duidelijker naar voren. Jammer...

avatar van *Anne*

*Anne*

Heb de film niet gezien, wil wel... Heb wel het boek gelezen voor Duits, erg mooi

avatar van teunz

teunz

Vond het een erg goed film die naar mijn idee een goed beeld geeft van hoe je het milieu makkelijk in kunt rollen, om vervolgens steeds dieper weg te zakken. Goed geacteerd door Natja Brunckhorst.

Al met al erg indrukwekkend dus van mij 4*

avatar van nuf

nuf

lang niet zo goed als het boek, maar een uitstekende verfilming. verdient zeker een plaatje in de 250

voor mensen die de film goed vinden raad ik zeker het boek aan, dit is slechts een samenvatting van al haar avonturen, zal k maar zeggen