The Contract (2006)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Bruce Beresford
Met onder meer: John Cusack, Morgan Freeman en Corey Johnson
Plot The Contract
"Every killer meets his equal."
Tijdens zijn begeleiding van het ziekenhuis naar de gevangenis, slaan de mannen van huurmoordenaar Frank Carden toe en deze komt, samen met zijn politiebegeleider in de auto te water. Ray Keene en zijn zoon Chris, die in het nabijgelegen natuurgebied kamperen, vinden de huurmoordenaar en Ray is vastbesloten Frank mee te nemen. Maar dan krijgt het drietal de mannen van Frank achter zich aan.
Frank Carden
Royko
Evans
Johnson
Leno
John Cusack heeft wel een neusje voor goede scripts vind ik, uitzonderingen daargelaten.
Quentin
Van de producer van Submerged, Derailed, Out for a kill & het aankomende Rambo IV
Mc
- 2092 stemmen
Stephen Katz (II)
Date of birth (location)
4 July 1946
Bronx, New York, USA
Date of death (details)
18 October 2005
Plano, Texas, USA. (prostate cancer)
Writer - filmography
(In Production) (1990s) (1980s) (1970s)
1. The Contract (2006) (filming)
Sutherland
Standaard Thriller? Met Cusack & Freeman? Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd, de namen beloven in ieder geval al veel goeds!
ralfsjam
een standaard thrillertje is het niet. hij is best goed. geen kaskraker, maar wel een spannende achtervolging film in de bossen met goede acteurs. freeman is zoals gewoonlijk goed. geen slechte acteur of actrice te bespeuren. dus zin in een goede film? neem deze!
martenaria
gaat wel, maar echt geloofwaardig is ie niet. Freeman is goed maar dit is wel zn minste film
hannes64
- 1926 berichten
Vond deze niet eens onaardig...Morgan Freeman...als leider van een elite groep contract-killers ( En alweer, hij blijft goed spelen ) op z`n best.
En Cusack als oud smeris ( nu leraar ) lekker kalm aan `t acteren...zoals altijd.
Cusack word ook steeds beter.
goed achtervolgingsverhaal met een leuke twist, en goed getimede actie....Deed me een bèètje denken aan CLIFFHANGER. ( en kom niet aan met...deed me helemaal niet denken aan cliffhanger, want zo denk ik erover )
3.5* vind ik zelf wel voldoende voor een anderhalf uur zit op de bank met wat chips en een flesje bier.
Ja......onderhoudend...je moet deze gewoon `s een keer zien voor de aardigheid.
Je krijgt hier geen spijt van.
djtwaiz
zeer goede film, goed verhaal een keer iets anders dan het standaard groepje jongeren in een donker bos vol aliens !!
zeker een aanrader voor de liefhebber ! !
ik geef een 4,0* is hij dik waard
Onderhoudende maar nogal gemakzuchtige en ongeloofwaardige triller. Met de twee hoofdrolspelers is niets mis, die leveren degelijk werk als altijd, maar het scenario zit vol gaten en na een spannend begin sukkelt de film naar een futloze finale.
Kisje
Ja heb hier gisteravond een artikel over gelezen. Freeman heeft nog maar 2x de rol als bad-guy op zich genomen, in deze film, en in Hard Rain. Ben zeer benieuwd wat het resultaat hier van gaat zijn, want in mijn ogen is Freeman zo'n vredelievende man
. In ieder geval een film met Cusack en Freeman.. Klinkt veelbelovend.
alexdj
. In ieder geval een film met Cusack en Freeman.. Klinkt veelbelovend.
Sorry meid... In Lucky Number Slevin was hij toch echt the bad guy...
eppo349
zal wel weer een standaard trillertje worden
is het ook, maar niet onplezierig om naar te kijken.
Kisje
Sorry meid... In Lucky Number Slevin was hij toch echt the bad guy...
Was ik helemaal vergeten
, mes excuses, stond trouwens niet bij het artikel, maar soit
, bedankt voor de verbetering
alexdj
Was ik helemaal vergeten
, mes excuses, stond trouwens niet bij het artikel, maar soit
, bedankt voor de verbetering
haha maakt niet uit... Maar om nou echt te zeggen dat hij in the contract the bad guy is... moet zeggen dat ik toch wel een beetje sympathie voor de man had...
redelijke film, kijkt gewoon lekker weg... maar blijft ver buiten mijn top 10... 3sterren
Kisje
Geen slechte film, de rol van Freeman was zoals altijd goed vertolkt. De laatste scène van Freeman in het cafeetje vond ik wel leuk om te zien.. Heerlijk
3.5 *
Sutherland
Waar kan ik deze film krijgen? Ik neem aan dat ie al te koop is, of in ieder geval te huur?
Eduard37
Jezus, wat een slap verhaal. Dacht na het lezen van de opmerkingen hier dat het om een goede film ging maar viel zwaar tegen. Een vader die het leven van zijn zoon op het spel zet. Huurmoordenaars die watjes blijken te zijn en een dame die niet eens rouwt om zijn vriend maar al weer zit te flirten met de vader en zoon. Slapper kan het niet. Heb één mooie scene gezien en dat was toen de helicopter neerging. Voor de rest zeer langdradig en weinig actie. Echt een ze leven nog lang en gelukkig verhaal. Bah.
1 Ster.
j0zman
Simpel verhaal. Beetje 13 in een dozijn filmpje. Wel jammer want had toch goede hoop met Cusack en Freeman. Beide goede acteurs, maar deze film valt toch zeker tegen..
Jammer..
The_Game
Leuk verhaaltje, alleen niet al te orgioneel. Morgan Freeman, speelt hier de "badguy" en heeft echt goeie sarcastische opmerkingen. Leuk voor tussendoor.
jimbo79
b-film van dertien in een dozijn onbegrijpelijk dat freeman en cusach aan zoiets hebben meegewerkt
iGeO
Ik geef deze film 3*** alleen om het feit dat Freeman de film boven water houdt en Cusack daar wat mee helpt.
Het verhaal is nix nieuws en het verloop er van ook niet, eigelijk.
Gewoon een standaard filmpje voor als je door je ECHTE goeie films heen bent...
Sutherland
Tja...verwacht hier niet teveel van want een hoogstaande thriller is het niet. Ik vond het eigenlijk best langdradig en niet echt spannend. Morgan Freeman en John Cusack maken veel goed, maar ik vond er nogal ongeloofwaardige stukken in zitten.
Wel een voldoende. 3 *
koekkebakker
Zeker een aanrader om te kijken. Af en toe wat ongeloofwaardig, sommige dingen gingen net iets te gemakkelijk. Maar was uiteindelijk toch de moeite waard.
3 sterren.
Messenjah
Dikke tegenvaller, zeker gezien de cast. Warrig en slap verhaal, en Morgan Freeman totaal ongeloofwaardig als 60+' er die een top notch hitman moet voorstellen.
2 sterren voor de moeite.
tukker1966
Niet eens onaardig.
Soms ongeloofwaardig,zoals de vrouw die wel heel snel over de dood van haar vriend zich heenzette.....maar goed..een krappe voldoende
2,5 ster
Jic
viel erg tegen, niet echt een stevig verhaal, deze film geeft freeman geen goede naam.
2.5 *

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'