Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Bruce Willis, Yasiin Bey en David Morse
Releasedatum: 15 juni 2006
Plot 16 Blocks
"1 witness… 118 minutes…"
Jack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige...
Jack Mosley
Jerry Shue
Touhey
Kaller
karamanoglu
Mooie film, was niet zo sloom zoals mensen het wel beweren, was vermakelijk en een leuke eind. Ik vind dat Bruce Willis weer prachtig heeft geacteerd...
JJ_D
Een hersenloze actiefilm boordevol stereotiepen (Bruce Willis – bad turns into good) en irritante personages (Mos Def – wat een stem!), in een zwak scenario (voorspelbaar of onlogisch) en een regie die de actie speent van alle spanning.
Een ode aan de waarheid en de gerechtigheid, zo ongenuanceerd dat je er eerder van gaat huilen. Hoezee!
T.Bos
Ik vind dit een prima actie/misdaadfilm. Goed opgebouwd en spannend plot. Met een ijzersterke ontknoping. Als je deze film waardeloos vindt, dan ken je alleen het luiden van de klok. Blijven kijken totdat je ziet waar de klepel hangt. Die stem van Mos Def is inderdaad irritant, maar hij speelt juist door en mét die stem een geniale rol. Prachtig één-tweetje met Bruce Willis dit keer als overtuigende "bad guy". Bruce laat zien dat hij meer kan dan alleen een actieheld spelen. Alleen dat Amerikaanse "feel good crap" aan het eind, als alles al gespeeld is, verpest de film bijna. Waarschijnlijk verplichte kost om de film door de keuring te krijgen. Zonde, daarom 4,5*
JJ_D

Lennert
Ik verwachtte een keiharde actiefilm, maar kreeg een emotioneel drama met actiemomenten. Persoonlijk heeft het me geen moment gestoord, Mos Def heeft dan wel een irritante stem, maar zijn personage kwam heel natuurlijk over. Bruce Willis acteerde zoals verwacht prima, al had hij wat mij betreft iets meer one-liners mogen strooien.
Prima acteerwerk, goed verhaal en in tegenstelling tot wat velen hierboven beweren een hoop diepgang. 4 sterren
Usual Suspect
Leuke actie-film met uitstekende rollen van Bruce Willis en Morse, Mos Def daarintegen is zeer irritant om naar te kijken.
Regiseur Donner (natuurlijk van de Lethal Weapon reeks) houd de film lekker strak in de hand, hij verdoet weinig tijd aan bijrollen en overige zaken, en vermaakt ons met de goede actie scene's.
3***
grabberke
Mos Def is superirritant, kost de film een halve ster. Schieten er nog 3 over voor het tempo en het verhaal.
sinterklaas
Weer een leuk filmpje van Bruce Willis met een leuke bijrol van Mos Def die ook een beetje de show steelt. Met een leuke sfeervolle New Yorkse achtergrond als locatie en altijd die discussie over taarten.
Die busscene vond ik ook erg mooi met sommige actiescene's. Erg vermakelijke avondfilm.
3,5
DragQueen
Strakke actie film, met een goede rol van willis. die de film meerwaarde geeft. mos def moet gewoon lekker niet meer acteren. ik heb me best geergerd aan deze. daarbuiten bevat de film lekker veel non-stop actie. en wordt er geen filmmateriaal verspild aan onnodige bijzaken. lekkere film, die me heeft vermaakt. oke, het verhaal is niet echt origineel, maar toch.. 3,5 sterren.
JohnStacks
Net gekocht bij de FRS voor maar 5 euro (Ook Blow, John Q stond ertussen voor 5 euro)
Ik had deze lange tijd geleden al gehuurd en ik vond het heel erg vermakelijk, vanavond dus weer kijken..
gentenaar
Door de weekse actiefilm; Willis schittert in zijn rol, maar Moss vond ik met tijden irritant, kon me niet echt boeien.
Vandernagel
Standaard "action" flick. Niet echt saai maar ook niet echt spannend. Om de een of andere reden deed de stem van Mos Def mij denken aan Michael Jackson alleen ietsjes lager. Raar maar waar
. En het einde... Te treurig voor woorden.
3,0 sterren
Fax
Ik vind dit persoonlijk een geweldige film. Leuk om te huren op een zondagochtend, of een vrijdagavond. Waarom? Hij kijkt lekker weg. Lekker veel actie en een tikkeltje spanning. En het acteerwerk van Bruce, geweldig! Daarom mijn 3,5 sterwaardering.
Blood Duster
Film komt een beetje langzaam op gang, maar ontpopt zich toch een een zeer vermakelijke actiefilm zoals we die van Bruce Willis bekent zijn. Het is ook weer zo'n film die je zeker vaker als 1x zult bekijken. Ben alleen blij dat ik Mos Def niet dagelijks als collega tegenover me heb zitten, want zijn personage (lees stem), was wel irritant, maar mocht de pret niet drukken.
*3.5*
sofripa
(Bijna) altijd fijn, een film met Bruce. Zo ook bij deze film. Lekkere wegkijker, niet te veel diepgang en goeie actie.
Moreau
ik vond het een prachtige film, met vooral uitstekend acteerwerk. Van Bruce verwachtte ik het, maar Mos Def verbaasde mij op een zeer positieve manier. Verhaal is verder niet heel speciaal, maar wel spannend. 4 sterren
FilmFreakDimi
Een leuke actie maar vind het niet meer waard dan 3 sterren.
maurice74
Bruce Willis speelt een grappige rol als alcoholistische politieagent. Mos Def is daarentegen irritant met zijn piepstemmetje. Verder wil de film maar niet echt op gang komen.
Gerritj
Ik hen genoten van deze film. Genadeloze spanning en af en toe wat humor. Jammer van Pieper Mos wel een goede rol, maar die stem!!!!!!!!!!
Wel erg veel agenten die fout waren/zijn/
matthijs_013
Een gave achtervolgingsfilm vol adrenaline. Hierdoor snap ik het einde niet. Wat een ongelofelijke tegenvaller was dat, zeg. Ik wil niet sadistisch overkomen, maar een slecht einde was een stuk beter geweest in een film als deze.
fritsy
Deze film op filmnet nog maar is gekeken Maar ik blijf die hazelip sounded naf naf de Mos Def nog steeds maar niks als akteur.
Ik ken hem niet als zanger maar, ik hoop toch dat ie iets beter zingt dan praat.
jamil
trage film, maar op z'n hoogtepunt zeer goed! alleen kon ik me dood irriteren aan die mos def! die stem alleen al was gewoon vervelend! hij kan beter maar blijven rappen..
Schiedammer
Gewoon een prima film die je met een gerust hart op kan zetten voor een avond vermaak. Verhaal is goed en de acteurs doen hun best. Kortom voor mij 3,5 *.
Keutul
Tjonge ja wat heeft die mos def een irritant stemmetje. Maar het maakt de film wel leuk.
De film zelf is niet fantastisch maar ook niet slecht. Leuk om eens gezien te hebben.
Die Hard,Willis
Ik heb me toch heel erg geergerd aan dat stemmetje.
Daarom is de film ook een stuk slechter.
De acteerprestaties zijn wel weer leuk.
Goede actie.3,0*
Olivia
Bruce Willis in een actiefilm is natuurlijk niets nieuws. Maar wat ik juist aan deze film wel aardig vond, dat hij toch wel wist te overtuigen. Hij heeft in het verleden toch vaak de stoere krachtpatser gespeeld in onmogelijke situaties. Maar als uitgebluste politieman met een buikje, een slepend been en een drankprobleem wist hij me zowaar te boeien.
Mos Def daarentegen met dat irritante stemmetje..op sommige momenten was het tenenkrommend. Het deed niet echt veel af aan de film zelf, maar toch, het had minder irritant gemogen...
Het verhaal hing helaas aan elkaar van toevalligheden. Op zich een wel redelijk fris verhaal; ik heb me wel vermaakt met deze film. Toch een paar aardige plotwendingen en een sympathiek einde.
Redelijke actiefilm met zeer aardige acteerprestatie van Willis. Niks nieuws onder de zon, en net niet spectaculair genoeg om meer dan 3 * te geven.
Matchostomos
Het leven kan niet kort genoeg zijn voor de levensmoeë Jack Mosley (Bruce Willis in een opvallend sobere en ingetogen vertolking), maar de weg naar de rechtbank en rechtvaardigheid is daarentegen ver weg. '16 Blocks' verrast binnen dit gegeven met een gezonde dosis sereniteit en een droge regie, die bovendien een sterke klassieke feeling herbergt. Ten slotte getuigt de finale van een zekere ingehouden grandeur, waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen.
maerk
Gewoon een leuk tussendoorfilmpje. Niet bijzonder maar af en toe wel een spannende actiescene. Bruce Willis was goed maar ook niet meer dan dat, David Morse daarentegen erg overtuigend.
Alleen de stem van Mos Def irriteerde me erg!
3 sterren.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Scarlet Street
Film noir / Drama, 1945

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
new york citymission of murderwitnessverraadmale bondingdoing the right thingpeople change