• 9.375.650 stemmen

The World's Fastest Indian (2005)

Biografie / Roadmovie | 127 minuten

Genre: Biografie / Roadmovie

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Zwitserland / Japan

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Anthony Hopkins

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 4 mei 2006

Plot The World's Fastest Indian

De excentrieke Nieuw Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week.

avatar van mikey

mikey

Inderdaad een 'sentimenteel' verhaaltje, wel op de juiste manier vormgegeven en uiterst effectief. En dat dankzij de man die ik verafschuw: Hopkins. Waar haalt die vent het lef vandaan om opeens een geniale acteerprestatie neer te zetten? Anyway, fantastisch vormgegeven film, raakt contsant de juiste gevoelige snaar en is uiterst sympathiek. ****

avatar van Horrordude

Horrordude

dese verdient zeker een plaats in de top 250!

avatar van Gromule

Gromule

Gave film! Alleen gat aan het eind, hij was wel héél snel weer thuis. Niet dat de terugreis helemaal uitgemolken had moeten worden maar een iets meer geleidelijke overgang was mooier geweest.

Topfilm! 4*

avatar van Jantje666

Jantje666

mikey schreef:

En dat dankzij de man die ik verafschuw: Hopkins

en euh.... kun je daar ook maar 1 zinnige reden voor geven?

avatar van Brotherband

Brotherband

Heerlijke film, hopkins speelt goed als goedmondse ouwe opa

En dat dit nog echt gebeurt maakt het nog mooier.

avatar van mikey

mikey

Jantje666 schreef:

en euh.... kun je daar ook maar 1 zinnige reden voor geven?

Ja zijn rollen staan me niet aan. behalve deze film dan. Zijn dieptepunt zijn wel The edge waarin hij voor de zoveelste keer de wijze oude (en succesvolle) heer speelde, zonder enig besef van humor en zelfreflectie... (oh ja die film over de dood was ook zon toestand)

avatar van Jantje666

Jantje666

ok, duidelijk.

ik vond het nogal een uitspraak maar je hebt er duidelijk je motivatie voor.

avatar van M21

M21

Wat een heerlijke film.

Ik had geen idee wat ik hiervan moest verwachten, maar was toch echt aangenaam verrast. Een geweldige film met een zeer goede Hopkins, waarbij ook de humor op een sublieme manier aanwezig is.

Zeker een aanrader.

4,5 *

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg goede en aandoenlijke film.

Die het verhaal verteld over een man die leeft voor zijn droom.

Namelijk het snelheidsrecord breken op zijn oude Indian motor.

Dit wordt erg goed en sfeervol in beeld gebracht.

En zeer overtuigend geakteerd door Anthony Hopkins.

Ik vond het prachtig om te zien hoe hij op zijn reis zo snel met iedereen vrienden wordt ondanks of mischien juist wel dankzij zijn veelal naieve gedrag.

Ja een prima film met een hoge feelgood factor.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zoals al eerder vermeld, bijzonder fijne sympathieke feel-good film perfect voor op de luie zondag ochtend. Hopkins speelt geweldig als op leeftijd zijnde, enigzins eigenaardige en tikkeltje exentrieke knutselaar. Wat ga je tijdens de film meeleven met good oll Burt zeg, niet zo vreemd dat iedereen die de man onder ogen komt smelt voor zijn sympathieke charmes (travestieten, eenzame weduwen, stoere sceptische technici, ja zelfs de redneck High Way Patrol gaat voor de bijl).

De combinatie van licht sentimenteel drama met het hart op de juiste plaats, roadmovie en avonturenverhaal werkt lekker opbeurend en geeft gelijk weer een beter gevoel over de mensheid. Het een en ander wordt opgeleukt met mooie plaatjes in heldere kleuren. Vooral de scenes op de zoutvlakte vond ik toch wel erg mooi hoor. Daarnaast is de uiteindelijk snelheidsrecordpoging van de antieke Indian met even antieke bereider erg spannend. Ik hoopte na ruim 1,5uur meeleven ook zo dat het hem zou lukken hè! Voelde me net een van die toeschouwers...

4* al was het alleen maar omdat de film in een tijd van extreme make-overs, anorexia's next topmodel en een media die vooral oog heeft voor jong, strak en hip laat zien dat jeugdigheid niet uit een potje komt of van de plastische chirurg. Nee, in de geest van mannen en vrouwen als Burt Munro is het een daadwerkelijke "state of mind".

avatar van Hannibal

Hannibal

Anthony Hopkins trekt de kwaliteit van deze film gigantisch omhoog, wat een briljant acteur is dat toch.

Hij weet van een vrij simpel verhaal een heerlijke film te maken. Ik was gefascineerd door Hopkins in zijn rol van Burt Munro.

De man blijft me verbazen.

avatar van beegie

beegie

Met een tevreden glimlach de hele film gekeken, verveeld geen moment.(4.5*)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Hannibal schreef:

De man blijft me verbazen.

Hopkins is idd geweldig, maar zeker ook het verhaal mag fascinerend worden genoemd.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Erg leuke roadmovie, al heb ik het grotendeels wel eens gezien, in bijv. The Straight Story. Een glansrol voor Anthony Hopkins die weer eens geweldig was. 3.5*

avatar van JP

JP

Pfoe, extreem goede beoordeling hier.

Twijfelde voor de volgende Filmvalley tussen Three Burials of ME & deze, maar dit gemiddelde trekt me over de streep. Regisseur spreekt me niet aan maar toch maar eens een kijkbeurt wagen...

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Zeer sympathieke film over een sympathieke oude man die veel respect afdwingt bij iedereen. Antony Hopkins speelt geweldig. Wat een figuur is die Burt Munro. Vaak hilarisch, met zijn aanstekelijke lach.

In eerste instantie sprak het verhaal me niet aan. Toch gaan kijken, vanwege de hoge score op deze site. Geen moment spijt van gehad, want de 2 uur vliegen met 325 kilometer per uur voorbij.

4 *. De hoogste scores krijgt hij niet, want daar is deze film net iets te luchtig voor. Aanrader!

Bijzondere film!

De geestigste rol die ik van Anthony Hopkins gezien heb. Heerlijk hoe hij aan het hakkelen is en droge teksten uitspreekt!

Het is een soort van About Schmidt, Straight Story achtige film, qua thematiek dan. Deze film is wat luchtiger dan genoemde twee films.

Prachtige natuurbeelden en leuke bijrollen.

De soundtrack is me niet zo bijgebleven. Misschien had daar meer in gezeten.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Stelling: Deze film zou nog geen 3 sterren als gemiddelde waardering hebben mocht Anthony Hopkins hier niet in spelen. Geweldig droog gebrachte humor.

avatar van skip

skip

Dridge schreef:

Hij deed mij een beetje denken aan "about Smidt" ook zo'n geweldige film waar drama en humor perfect samen komen.

Oef........................de vergelijking snap ik maar "about Schmidt" draagt toch net even iets meer in zich mee dan deze film. Hopkins krijgt voor deze film een dikke 8 maar Jack Nicholson in "about Schmidt" is meesterlijk ofwel puur genieten.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik heb echt genoten van deze film.

Wat een geweldig karakter zet Anthony Hopkins hier neer,......echt geweldig gespeeld.

En over karakter gesproken, iets dat voor mij toch wel enigzins het thema is van deze film, wat geweldig om te zien dat iemand die duidelijk z´n langste tijd van z´n leven heeft gehad, nog zo vol passie leeft.

Ondanks last van z´n hart probeert Burt Munro het uiterste uit z´n grote uitdaging te halen, en wilt zeker niet langzaam wegkwijnen als een kasplantje,....en groot gelijk heeft hij.

Deze man zou een inspiratiebron voor veel andere mensen moeten zijn; haal het uiterste uit je leven; probeer je droom waar te maken.

Voor deze man kreeg ik oprecht respect.

Ook aan humor ontbrak het hier niet, en dan vind ik vooral zijn doofheid soms erg hilarisch.

Anthony Hopkins heeft wat mij betreft een meesterlijk stukje akteerwerk afgeleverd.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

heerlijke, positieve, vrolijke film.

hopkins is volgens mij op zijn best, wat een waanzinnig acteur.

mooie shots en prachtige camera voering, lekkere vlotte montage, verveelde me geen moment, ondanks dat ie 2 uur duurt, echt prachtig, heb genoten.....

avatar van bugno

bugno

Klasse film,prachtige rol van Hopkins,de 2 uur vlogen voorbij,en dat is knap.

Verder zat er erg veel ,niet verwachte ,humor in de film, een echte aanrader,4.5*

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1907 stemmen

in alle opzichten een sympthatieke film. En ook nog eens een geslaagde fim. Vooral natuurlijk door het fijne spel van Anthony hopkins, de mooie beelden en de aangename sfeer.

Altijd weer een plezierige ervaring, een film over niks die 2 uur lang enorm weet te boeien.

4 *

avatar van basketballerke

basketballerke

Feel good movies op z'n tijd, niks mis mee natuurlijk. Maar deze film stijgt de term ver bovenuit. Hier klopte zo'n beetje alles aan. Wat een briljante rol ten eerste van Hopkins, heel misschien wel zijn allerbeste, maar vooral, wat een prachtige persoonlijkheid is Burt Munro. Bestonden er hier maar meer van. Deze film bevatte ook prachtige cinematografie. Neem de opnames bijvoorbeeld in het niemandsland met allemaal bergen omringend.
Prachtig overigens dat dat record van hem nog steeds staat, en dat met zo'n rammelbak.

5* voor de ultieme feel good movie.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Leuke goede feel-good film met een prachtrol van Hopkins die een personage neerzet die sympathie opwekt.

Verder mooi camerawerk en mooie beelden.

Leuk is het feit dat het waar gebeurd is.

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Een schitterende waargebeurde film, waarin anthony hopkins meesterlijk, het symphatieke karakter van burt munro neerzet. geweldige prent, die bewijst dat je nooit te oud bent om iets te bereiken. verder een visueel mooie, en qua verhaal vermakelijke film. ik schenk hem 4,5 sterren.

avatar van joeri89

joeri89

Deze film was gewoon geniaal Hopkins speelde nog beter dan normaal. Ik ga deze film op nummer 1 in mijn top 10 zetten, en de film krijgt een dikke 5 sterren van mij

avatar van offermans

offermans

Absoluut een goede feelgoodmovie. In het begin verzetten ik mij nog tegen het absurde verhaal. De geloofwaardigheid is soms ver te zoeken. Uiteindelijk ga je overstag. Top. Je houdt er een prettig gevoel aan over. Anthony Hopkins speelt geweldig. Een 4

avatar van offermans

offermans

Na nog een keer kijken, ben ik iets minder enthousiast. Een 3,5

avatar van Flanagan

Flanagan

Het is inderdaad een feelgoodmovie met een zeer goede Anthony Hopkins in een rol die ik nog nooit van hem heb gezien .De films die ik van hem heb gezien waren allemaal van het genre badguy (Fracture,Silence of the lambs).Hier vergeet je gelijk dat type .Zeker een aanrader en krijgt van mij het cijfer 7 ............3.5 *sterren .