• 9.374.678 stemmen

The World's Fastest Indian (2005)

Biografie / Roadmovie | 127 minuten

Genre: Biografie / Roadmovie

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Zwitserland / Japan

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Anthony Hopkins

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 4 mei 2006

Plot The World's Fastest Indian

De excentrieke Nieuw Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ik lees meerdere keren dat het verhaal simpel danwel mager is.

maar... het is waar gebeurd dus het verhaal is niet anders mensen : >

Redlop

Dus we moeten niet zeuren over mager verhaal?

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ja, maar wat wou je er aan doen?

wil je er extra plotlijnen bij gaan halen om zogenaamd de film meer diepgang te geven?

het verhaal is waargebeurd:

man met passie gaat droom acherna, thats it.

dus waarom zou je wel zeuren, en... waarover?

en je weet het he:

wie zeurt krijgt een beurt

Amen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Simpel; als het verhaal niet boeiend genoeg is, moet je er geen film over maken.

avatar van Jorick

Jorick

Weet iemand of deze film al te huur is in de videotheek?

Redlop

Hij is net in premiere gegaan, dus dat zal nog wel even duren.

avatar van Jorick

Jorick

Redlop schreef:

Hij is net in premiere gegaan, dus dat zal nog wel even duren.

Oke, dan moet ik nog even geduld hebben.

avatar van 3din

3din

Mooie film voor de motor en niet motorliefhebber, goed geacteerd door Hopkins

avatar van mrjem

mrjem

Meeslepend tot de laatse minuut. En dames denk niet "dit is weer een race film dus niets voor mij"ook voor jullie is het een mega mooie film.

avatar van Goodfella

Goodfella

127 minuten gezapigheid zónder irritant te zijn. 3*

Ik kreeg wel het idee dat het allemaal een vette knipoog was richting dergelijke feel-gooddrama's, inclusief Blue Velvet dorpje

avatar van grid8400

grid8400

erg fijne film. Prettig en leuke spelers allemaal. Met genot zitten kijken. dikke 4*

avatar van Dridge

Dridge

Hij deed mij een beetje denken aan "about Smidt" ook zo'n geweldige film waar drama en humor perfect samen komen.

film zakte voor mij een beetje in nadat Burt uit L.A. vertrok en aan zijn laatste gedeelte van de reis begon richting Utah maar éénmaal daar aangekomen kwam alles weer dik in orde.

Echt een fantastische acteur die Hopkins een dikke 4*

avatar van anusss

anusss

Lekker genieten! Mooi verhaal, geen zware kost. En Hopkins als "boerenpummelke" is ook vermakelijk!

4* Prachtige film!

avatar van Conquest

Conquest

Een schitterende en bij vlagen zeer humoristische avonturenfilm die voor iedereen vermakelijk is. Grote aanrader, maar dat vindt iedereen hier wel denk ik. Hopkins is geweldig! 4,5*

Prachtig.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prachtige sympathieke film die ondanks de lange speelduur nergens verveelde. Hopkins is weer geweldig en de rest van de 'supporting cast' mag er ook wezen. Half roadmovie, een beetje drama en avontuur, wat een goede combinatie!

4 dikke sterren

avatar van spargo

spargo

Gewoon een "feel good movie". 4 * dik verdiend.

avatar van Billy1

Billy1

Je droom nastreven , dat zouden meer mensen moeten doen.

Prima film, leuke verassende karakters, (je zal maar zo'n hotel tegenkomen met zulke medewerkers ....)

Hopkins is in zijn element en dat is te zien.

Het is wel even doorbijten maar het kijken zeker waard

4 dikke sterren

avatar van janhero

janhero

Mooie, lieve film. Ik heb me geen moment verveeld. Mooi verfilmd met elke keer weer prachtige landschappen. Het verhaal sympathiek en mooie rollen. Het enige minpuntje vond ik dat het onderdanige en sullige à la Crocodile Dundee er een beetje te dik op ligt. Maar ondanks dat toch voor mij een dikke 4*

avatar van RedSosa

RedSosa

Zeer mooie film, boeiend waargebeurd verhaal, sterk acteerwerk van Anthony Hopkins zoals altijd.

avatar van marion22

marion22

vanaf 5 september te huur bij Videoland

avatar van Obiwan

Obiwan

Een fantastiche film...........Ik heb genoten..........mag je zeker niet missen.

avatar van Clover

Clover

mrjem: Geweldig mooie film, met eem mega goed verhaal. Totaal niet langdradig en geweldig acteerwerk.

Helemaal mee eens!

avatar van poekietje

poekietje

Clover, geen reclame over videoland he!!!!

Hij is vanf 5 september in alle videotheken te huur

avatar van nerdje

nerdje

Ik dacht dat het over een Indiaan ging die abnormaal hard kan rennen, maar dat is dus off topic.

Net die film gezien, en het klinkt eentonig, maar Hopkins heeft een hell of a job geleverd!! 4*

avatar van rikdik

rikdik

super film kan het niet anders zeggen zat er helemaal in van begin tot eind 4****

avatar van Horrordude

Horrordude

Geweldig deze film... normaal houd ik helemaal niet van dit soort films, maar dit is serieus een film die me bijblijft

avatar van paantje

paantje

Film komt langzaam op gang maar drijft je emoties aan het eind flink op waardoor de film écht de moeite waard is om te kijken. Anthony speelt zijn rol super.

avatar van KLah

KLah

Een hele goed rol van Hopkins! Hij draagt de film. Normaal had ik mn twijfels over dit soort films, maar deze heeft mij in positieve zin verbaasd. --> 3.5 ster

Saaie film