• 9.373.568 stemmen

The World's Fastest Indian (2005)

Biografie / Roadmovie | 127 minuten

Genre: Biografie / Roadmovie

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Zwitserland / Japan

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Anthony Hopkins

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 4 mei 2006

Plot The World's Fastest Indian

De excentrieke Nieuw Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week.

avatar van sjefke4

sjefke4

Indian is een merknaam, het is geen Indiaanse motorfiets.

avatar van BS

BS

Mooie trailer.Zie niet direct het 'drama' gedeelte erin ( gelukkig, want daar ben ik niet zo dol op )

Best goede trailer en waarschijnlijk ook een aardig goede film zo te zien!

avatar van jayvee

jayvee

Tijdens mijn laatste reis naar Nieuw Zeeland heb ik hem in de bioscoop gezien.

Een relaxte en zeer onderhoudende film.

Met het "kiwi"-accent van Anthony Hopkins zit het ook wel goed.

Had gehoord dat ie alleen "down-under" werd uitgebracht. Het doet mij goed te zien dat ie ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

Een aanrader!

avatar van PaulvT

PaulvT

Heb deze film zojuist gezien in een sneakpreview! Echt een aanrader, humor, drama, actie, het zit er allemaal in. Feelgood movie

avatar van chester

chester

net voorstukjes in de bios gezien.

ik ben erg benieuwd.

avatar van stinissen

Geweldige film en een Hopkins in supervorm , film heeft inderdaad alles wat een film kan boeien.

avatar van fritsy

fritsy

Nu kan die film alleen nog maar tegen vallen met zoveel sterren van 3 personen.!!!!!! Dan moet het wel een hele mooie film wezen ????

avatar van stinissen

Het is ook een goede film.....

avatar van qu1nt3n

qu1nt3n

Sympathieke en amusante film. Zeer goed geacteerd door Hopkins. 4*, maar om de rating niet om laag te halen 4,5*

avatar van stinissen

Net weer gezien in de sneak in Zevenaar het was weer smullen

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Sneak op maandag 3 april 2006 in Movie Unlimited te Zevenaar, de "filmnavel" (haha) van de wereld:

Heel prettige "feel-good"- movie. De (bioscoop-) tijd vloog, net zoals de moter, voorbij !

Geen spoor van geweld, geen flisende dialogen, geen enorme acties, geen stunts (nou ja bijna niets), geen lange shots van prachtige landschappen, en toch geen moment vervelend, dus dan MOET het een klasse film zijn toch ?

avatar van zeus

zeus

Lekkere feelgood movie die mij niet heeft verveelt. Hopkins was weer op z'n best en het bewijst maar weer dat eerlijkheid toch het beste is. Ik twijfel nog tussen 4 en 4,5 ster, maar voorlopig toch 4*.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Vond het wel een goede film!

leuk om een keer gezien te hebben niet meer en niet minder!!

avatar van PeterOomen

PeterOomen

Saaie film, slaapverwekkend, wel leuk dat ie een mooie motor bouwt. Het is dat Anthony Hopkins in de film speelt anders had ik hem niet afgekeken. Je moet wat op die leeftijd he.

PeterOomen schreef:

avatar van Voodoo

Voodoo

Ik wist dat ie goed was, maar toen ik hem keek, vond ik hem nog mooier, echt een top film. en ook nog waargebeurd. en heel goed acteerwerk.

avatar van Leepje

Leepje

Geweldige mooie film

avatar van roadmouse

roadmouse

Schitterende film!!!

avatar van Jason28

Jason28

Superfilm, Anthony Hopkins in een oscarwaardige glansrol, wat mij opvalt is dat de film een gemoedelijke sfeer uitstraalt, elk personage is vriendelijk zodra ze het karakter van Hopkins ontmoeten waardoor er voor de verandering eens een film is opgestaan waarin wordt uitgebeeld dat er niet alleen kwaad op de wereld bestaat maar mensen ook veel voor elkaar over kunnen hebben. Dit maakt deze film echt zo`n film waarna je nog een tijd lang met een grijns op je gezicht kan rondlopen.

avatar van Lola3

Lola3

De nakomelingen van de indiaan weenden op de set met de prachtige vertolking van Hopkins, schijnt het. Naar de reacties te zien moet ik dit geloven denk ik

avatar van Quatro

Quatro

Lola3 schreef:

haha, ik ben blijkbaar niet de enige die dacht dat het over een indiaan op een motor ging. Het merk van de motor is indian!

Prachtige, ontroerende film van hopkins. 5* voor de prestatie van hopkins - 0.5* voor het één dimensionale verhaal maakt toch nog een prachtscore 4,5*

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

mooie film , heb zeer genoten

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Anthony Hopkins in zijn allerbeste performance in deze prachtige, ontroerende film. 4*

avatar van Querelle

Querelle

hm niet echt mijn film. Leek qua inhoud een beetje op the straight story. Maar elke scene had hier bijna hetzelfde uitgangspunt: ouwe man doet wat ie wil en anderen steunen hem daar onvoorwaardelijk in. Volgens mij kun je dat ook in een scene vertellen. Dus is er iets mis met het idee van het hele verhaal.

Feel good is het zeker, maar ik miste echt wat variatie en geloofwaardigheid.

Alleen de racescenes vond ik wel mooi gefilmd.

avatar van ERHA

ERHA

Een leuke film voor de zondagmorgen, ook voor de motorliefhebber!

Deze film en het uitgangspunt leken me op de 1 of andere manier niet al te interessant, maar dit is toch weer een bewijs dat je met een simpel verhaal zonder opsmuk een prima film kunt maken.

Heerlijke film met een geweldige, charismatische rol van Hopkins.

avatar van De Haerlemmer

De Haerlemmer

Gisteren in de sneakpreview gezien en ik moet zeggen dat ik na 10 minuten film toch enige bedenkingen begon te krijgen, maar dat ging snel voorbij. Ik heb geboeid zitten kijken naar het plezier waarmee Hopkins deze rol heeft neergezet. Ik vond het verhaal ietwat simpel, maar de acteerprestatie maakt echt veel goed.

avatar van kapitein haak

kapitein haak

Een heerlijke film met een topacteur, hij speelt geweldig, film ook met hele mooie beelden.

Echt een aanrader, en niet alleen als je van motoren houdt.

avatar van Redlop

Redlop

Crocodile Dundee meets Forrest Gump een beetje. Mager verhaal, maar inderdaad toprol van Hopkins. 3,5*

avatar van kakstoel

kakstoel