Hombre (1967)
Genre: Western
Geregisseerd door: Martin Ritt
Met onder meer: Paul Newman, Fredric March en Richard Boone
Plot Hombre
"Hombre means man... Paul Newman is Hombre!"
John Russell leeft sinds zijn kindertijd onder de indianen en is één van hen geworden. Wanneer zijn vader sterft, erft hij een stuk land en een huis in Sweet Mary. Jessie Brown verhuurt er kamers aan haar minnaar sheriff Frank Braden en aan het jong getrouwde stel Billy Lee en Doris Blake. Russell wil het huis echter verkopen. Wanneer Russells vriend Mendes veel geld kan verdienen door het koppel Faver per koets te vervoeren, rijden de Blakes en Jessie, maar ook een zekere Cicero Grimes mee. Tijdens deze tocht ontstaan er spanningen door de verschillende overtuigingen en afkomsten.
John Russell
Henry Mendez
Steve Early
FisherKing
Wat een poster ; he !!
En wat een goeie vertolking van Paul Newman in een hele goede western...
PartyMarty
Eergisteren weer gezien, na een kleine 20 jaar. Echt een hele goeie film, Newman is een koning!Vond hem nog beter dan in mijn herinnering dus een halfje erbij.
mirjo 2
Ik heb deze film lang geleden gezien, volgens mij ergens eind jaren zestig, en hij is me altijd bijgebleven. Daarom onlangs nog maar eens bekeken en opnieuw genoten.
Hele mooie, ingetogen rol van Newman in een prachtige western. Geen "helden-movie" zoals zo vele andere, maar in een voorzichtige, rustige sfeer.
Leuke rol ook van Boone, sowieso een van mijn western-favorieten (zie ook de geweldige Hec Ramsey series).
Querelle
Een mooie western van een van de eerste echt geengageerde regisseurs uit Hollywood. Ditmaal neemt ie het op voor de indianen in een tijd dat ze al helemaal verdreven waren naar reservaten. In de jaren 60 begon langzaam de mening t.o.v. de amerikaanse behandeling van Indianen kritischer te worden in westerns. Dit is een van de eersten, Jeremiah Johnson en a Man Called Horse zouden nog volgen.
gauke
Bijzonder goede regie, script en spel (bijtend, doordacht, onderhoudend). Een western over intimidatie en racisme en daarbij een dosis avontuur en actie.
Hombre is nooit een meesterwerk geweest maar blijkt na herzien nog steeds niet aan kracht te hebben ingeboet. Newman speelt met verve de hoofdrol in deze onderhoudende western met prima verhaal. Goed.
The One Ring
Naar aanleiding van de dood van Paul Newman gekeken. Het is in dat opzicht wel toevallig dat de film eindigt met een shot van een dode Newman.
Verder een goede western. Voldoende spanning, afwisseling en goed acteerwerk. De mooie landschappen ontbreken uiteraard ook niet. De film is verder vooral opvallend door de manier waarop racisme behandelt wordt, maar is buiten dat om vrij standaard. Goed gemaakt en zeer vermakelijk, maar geen meesterwerk. De manier waarop Newman een halve Indiaan speelt is apart doordat de typische Indianenmaniertjes nogal vreemd overkomen bij een zeer herkenbare blanke acteur. Dit wil echter niet zeggen dat Newman het niet goed doet. Integendeel.
Een top-western.
Newman is schitterend in zijn rol!
Als ik van alle films waarin hij ooit speelde er maar één mocht uitkiezen dan was het deze, zonder aarzelen.
Richard Boone is ook uitstekend (zoals altijd trouwens)
Deze film hoort thuis in de collectie van ieder recht-geaarde western fan.
Barfly
Inderdaad is Newman op zijn best in deze film. Ik was wel blij dat het merendeel van de film niet bestond uit een als indiaan verklede Newman. Dat blijft raar in die oude westerns, hoewel zeer normaal in die tijd. Misschien is dat ook zo gek nog niet omdat men in nieuwe westerns telkens dezelfde indiaan (Wes Studi) optrommelt.
Goed verhaal met een onbegrepen Newman die niet zijn best doet om zijn gedrag te verklaren aan mensen die zijn volk als minderwaardig beschouwen. Niet spannend qua actie, maar wel boeiend door de verhoudingen binnen het groepje mensen dat wel met elkaar opgescheept zit, maar in normale omstandigheden elkaar uit de weg zou gaan.
Dogie Hogan
Newman: "I always remove my hat for a woman... whatever else I remove depends upon how lucky I get."
Kijk uit naar een Blu-ray release van HOMBRE, leent zich daar ideaal voor!
Vond vroeger de film wat traag, maar merk nu ik ouder wordt, dat er veel ruimte is voor de uitwerking van de karakters; prima Western.
hkoster16
ben zelden een film tegengekomen waarin newman speelde bagger was.
euroshopper
Die quote komt niet van Newman hoor.
madmax1
Overigins fletse poster;;Hombre r1 costom front,lijkt me gepaster.
- 19680 berichten
Je hebt het over een DVD cover?
Die mag niet op deze site geplaatst worden zolang er een originele filmposter beschikbaar is, ook al zou die mooier zijn (tenminste zo heb ik het begrepen)
Dogie Hogan
Ja klopt, DVD is mooier, mag niet ,en waarom?
Zeer sterke western.
Boeiend verhaal, Paul Newman in zijn beste rol.
Spannende sfeer mede door spel van alle acteurs.
Bij westerns ben je geneigd deze als eerste te noemen, vanwege zijn korte naam, Hombre.
Top.
madmax1
Ik heb alles nagetrokken, inderdaad dit is de juiste cinema plaat (poster).
Vinokourov
Rustig voortkabbelende western met in de hoofdrol Paul Newman. Hij speelt de nobele held van het verhaal, dat op de pro-Indianen-standpunten na, vrij standaard is. Ik moest telkens denken aan de western-klassieker Stagecoach. Qua opzet met diverse karakters en uitwerking van de verhoudingen tussen hen, heeft het wel wat weg.
Geweldige western.
Geen idee of er een andere poster voorhanden is.
Dogie-Hogan is er nog hoop ?
Dogie Hogan
Verbaas me, dat er nog steeds geen Blu-ray release van Hombre is.
@Dogie_Hogan:
ik zou die posters graag willen bekijken Dogie, maar krijg een melding betreffende de ongeldigheid van de url wanneer ik op de link klik. (die kan ik dus helaas niet laden)
Inderdaad raar dat er van deze klassieker geen Blue-ray op de markt is.
@Dogie_Hogan:
Inderdaad raar dat er van deze klassieker geen Blue-ray op de markt is.
Nu is het o.k. Dogie.
Persoonlijk vind ik de Spaanse poster rechts beneden het meest toepasselijk, met de postkoets erbij.
(Maar er valt helaas niet te kiezen)
Toch mooi om de diverse uitvoeringen te kunnen zien.
- 19680 berichten
Daar heb ik over getwijfeld bij mijn keuze madmax, inderdaad die of die Spaanse voor mij.
De kleuren van de Spaanse versie vind ik niet mooi, maar de afbeeldingen zeggen iets meer.
De "Duitse" is op zich mooier.
Maar wanneer je daarop klikt en even scrolt dan zie je dat er van die poster ook een Amerikaanse uitvoering is en nog andere.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen