• 9.377.278 stemmen

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

Horror / Komedie | 92 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Scott Glosserman

Met onder meer: Nathan Baesel, Angela Goethals en Zelda Rubinstein

Plot Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon

"Freddy, Jason, Michael. We All Need Someone To Look Up To."

Documentairemaakster Taylor Gentry (Angela Goethals) is geïnteresseerd in seriemoordenaars en besluit om met haar filmcrew een documentaire te maken over Leslie Vernon (Nathan Baesel). Deze gloednieuwe psychopaat uit Amerika besluit de filmmakers om een kijkje te geven in zijn leven en laat stap voor stap zien hoe hij te werk gaat. En terwijl Vernon in het kleine stadje Glen Echo een ware golf van terreur veroorzaakt, draaien de camera's overuren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stephan73

stephan73

Klinkt wel erg als een Amerikaanse versie van Man Bites Dog!

avatar van jassonn

jassonn

Moest ik ook meteen aan denken.

Chainsaw

Ah, één van de nieuwe films met Robert Englund, altijd leuk.

Plot klinkt wel vermakelijk, maar de cast en regisseur zeggen me bar weinig. Trouwens ook een rolletje voor Zelda Rubinstein, voornamelijk bekend uit de Poltergeist trilogie.

Chainsaw

Overigens grappig hoe deze film onbedoeld erg veel aandacht krijgt door zijn titel. Zowel op Filmtotaal.nl als in de nieuwste Preview staat een still van deze film (die nu ook op de nieuwe poster staat) afgebeeld bij de Hannibal Lecter prequel.

Maw, de research van sommige journalisten is ook om te huilen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Lijkt veel op Diary of a Serial Killer al ik het zo lees.

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

Trailer is hier te vinden: http://-trailers.blogspot.com/2006/12/behind-maskthe-rise-of-leslie-vernon.html

het lijkt me als ik de trailer bekijkt wel een spannende en enge film

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Voor de liefhebbers van Scream! Absoluut een parodie/hommage aan het genre van de slasher en regelmatig erg geestig, alhoewel de grappen natuurlijk gevoegelijk wel te raden zijn allemaal. 3*

avatar van 606

trailer zag er spannend uit.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

heh ik kan niet zeggen dat dit een horror is, dit is toch gewoon echt een flop film b-acteurs.... neem bijvoorbeeld die interviewed hoe slecht acteerd ze en hoe iritant om naar haar te kijken echt geen actriese..

snap niet wat er goed aan deze film wordt gevonden maar vond hem in geen geval spannend eerder gewoon dom. camerawerk was helemaal slecht ook al moest dat het volgensmij ook voorstellen.

Deze film mag zeker niet vergeleken worden met Scream, Texas Chainsaw Massacre, Ed Gein, Friday the 13th en de zoveel andere slachters films. echt 1 voor in de flop 100. heb heel veel films gezien maar dit is er echt weer 1 gewoon tijdverspilling.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik denk echter dat er geen relatie bestaat tussen zijn Nederlands en de film

avatar van mixmaster

mixmaster

ik heb de film net gezien en ik moet zeggen dat het allemaal niet echt overtuigend overkomt.

eigenlijk een hele rare en vreemde film die je toch op de 1 of andere manier toch nieuwsgierig maakt hoe de film zou aflopen.

erg leuk is ook de aftiteling waarbij er nog een soort eind stukje aan vast is geplakt onder het genot van "the talking heads " met het liedje "psycho killer" .

avatar van ralfsjam

ralfsjam

errug leuke film, zeker als je het leuk vind om met een slechterik mee te lopen in een horror film. deze film is met (in mijn ogen) een dikke knipoog gemaakt. erg leuk gevonden. soms een beetje teveel puberaal allemaal, maar niet storend ofzo. een beetje "scream" is het wel, maar deze is beter. een totale uitleg over hoe een freddy kreuger of een Jason tewerk gaat.

voorspelbaar: ja!

orrigineel: ja zeker!

grappig: ook dat....

knullig: soms.

acteer werk: doorsnee amerikaanse horror.

vermakelijk: ik zeg ja!

cijfer geven is moeilijk, maar ik heb me zodanig vermaakt dat ik hem een 4 geef! maar verwacht geen top horror!!!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

zjandannybob schreef:

ik geloof niet dat je de film helemaal begrepen hebt....

avatar van _Daan_

_Daan_

Eerste uur heb ik mij erg verveeld. was er niks aan het laaste half uur ging nog wel maar ik vind het geen topper eerder een erg zwakke film? het eerste uur was meer een documentaire

1,5

avatar van horrorjp

horrorjp

de trailer zag er egt spannend uit

weet iemand waneer deze film in nederlandse videotheken ligt?

Chainsaw

Niet echt weg van. Film heeft zijn charmes, maar slaat jammer genoeg halverwege om in een standaard, dertien-in-een-dozijn horrorfilmpje. Zo'n film die je naar een paar dagen wel vergeten bent. Er is bijzonder weinig gore en is de moordenaar maar saai. Slechts een paar leuke momenten, een klein aantal geestige vondsten en de leuke bijrol van Englund weten de film nog een beetje te redden. Maar een voldoende is Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon desalniettemin niet waard.

avatar van Angel25

Angel25

sorry, maar wat een kutfilm. 3 kwartier zitten kijken en het engste wat er gebeurd was, was dat hij had laten zien hoe hij dat grietje in dat restaurant te grazen had kunnen nemen.

ik heb em een 1.5 gegeven voor wat er misschien nog komen ging.

Ik ben best voor een intro in de film, maar 45 minuten?? beetje errug lang

avatar van horrorjp

horrorjp

ik zie dat er nu al 17 stemmen zijn hebben jullie de film al met nederlandse ondertiteling gekeken of moet die nog uitkomen??

avatar van Brianna

Brianna

wat een rukfilm!!!

avatar van nacht

nacht

vond hem niet zo vreselijk slecht, alleen het begin was vreselijk langdradig.

avatar van red bull

red bull

het duurt een hele poos voordat het verhaal echt op gang komt, maar dan word het ook echt spannend en leuk. verassend einde, alleen jammer dat het in het begin zo vreselijk saai was, anders had het misschien nog wel iets kunnen worden...

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Ik snap echt niet dat deze film zo slecht gewaardeerd wordt. Ik vond hem erg grappig en super herkenbaar!

Ik denk dat mensen die deze film echt niks aanvinden niet genoeg (oude) slashers hebben gezien.

Vond het goed en erg grappig dat de film gaandeweg in een standaard slasher veranderd daar de film in het eerste deel dit genre op de hak neemt!

Alleen voor liefhebbers dus!

avatar van Blackhole

Blackhole

godallemachtig....

inderdaad..wat een prutsfilm zeg..ik wil eigenlijk uitleggen waarom ik dit vind maar kan de woorden niet goed vinden.

gelukkig had ik bier, en moest veel plassen.

0.5 *

(en ja..ik heb em afgekeken)

avatar van eppy

eppy

dit was echt slecht, en hij begon leuk. had gehoopt dat het een amerikaanse versie was van die franse film met die seriemoordenaar (ben de naam ff kwijt), maar het kwam niet eens in de buurt.

plus het feit dat het begint als mockementary en eindigd als een film met een smakeloze twist...deze film verdiend dan ook een dikke nul, het kijken niet waard....

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11900 stemmen

horrorjp schreef:

Ik denk dat de meeste mensen hem gedownload hebben. Bij Boudisque is de film te bestellen, maar wel zonder ondertiteling!

edit: Hij komt de 26ste van deze maand uit in Nederland en is al te reserveren op bol.com voor het bedrag van 19 euro!

avatar van plompa

plompa

Het idee leek me leuk, maar dan gelijk in het begin wordt de film al verpest door de docu, waar ie eigenlijk over gaat, te baseren op film serie moordenaars (jason freddy mike myers). Waarom niet echte seriemoordenaars noemen dan? Dan slaat t tenminste nog ergens op. Ben m nu ondertiteld aan t kijken horrojp

avatar van rox91

rox91

hmmmwa... ik weet niet echt wat ik moet denken over deze film/reportage...

Het begin was slap... het einde verassend.

2 **

avatar van totalreject

totalreject

Het is de laatste tijd slecht gesteld met het horrorgenre.

In de bios wel tenminste. We moeten het vooral doen met slechte tot matige remakes van de betere horrorfilms uit de jaren 80.

Gelukkig is er op DVD nog wel eens een leuke originele film te vinden.

Zo is daar Behind The Mask: The Rise of Leslie Vernon.

Dit is een slasher, maar wel een in een origineel jasje.

De realiteit in de film is er een waarin Jason, Freddy en Michael Meyers echt bestaan.

Een groep journalisten heeft contact gehad met een man genaamd Leslie Vernon. Deze man beweerd de volgende horrorlegende te worden en hij stemt er mee in dat de groep hem met camera’s volgt als hij zijn eerst grote moordpartij opzet.

De film is dus vooral met handcamera geschoten.

Echter wanneer er een moord gepleegd moet worden gaat de film over naar de slasher zoals we hem kennen. Gelukkig maar, want anders zou er dankzij de continu bewegende camera niet veel te zien zijn van de kills. Het laatste stuk van de film word als een normale slasher (maar dan wel een van niveau) weergegeven.

Leslie is erg sterk gespeeld. Waar hij in het begin een “normale” jongen is om te zien, veranderd hij in een echte psychokiller zodra hij zijn masker opzet. De rest van de acteerprestaties wisselen nogal, maar het merendeel van de andere rollen zijn weggelegd voor het slachtvoer, dus dat zijn we wel gewend van slashers.

Leuk is wel dat oude bekende uit het genre een opwachting maken. Zo is daar Robert Englund (Freddy) die een soort Doctor Loomis speelt in deze film. Ook zien we Kane Hodder (Jason in F13 7 t/m Jason X) nog even langskomen.

Wie op let zal nog veel meer verwijzingen en odes aan het oude slashergenre tegenkomen.

Ook word er nog even lekker uitgehaald naar het lage niveau van de slasher in de laatste jaren.

Tegen het einde aan worden we nog even getrakteerd op een geweldige twist die erg leuk verzonnen is en die de film nog even een stuk sterker maakt.

Ik heb me dus prima vermaakt met deze film, die vooral als ode aan de slashers van de jaren 70/80 gezien moet worden. Ik denk dan ook dat deze film het meest gewaardeerd zal worden door de fans van die films. Ik zou het ook niet erg vinden als ze hier een sequel op maken. Want Leslie bewijst wel een coole killer te zijn. En een goede slasher kan eigenlijk ook niet zonder vervolg natuurlijk.

avatar van Beckers29

Beckers29

wat een saaie film, na half uur afgezet..

avatar van Halcyon

Halcyon

Beckers29 schreef:

wat een saaie film, na half uur afgezet..

Zelfde hier, echt niet door te komen deze film.