• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Paul Fox

Met onder meer: Kate Greenhouse, Aidan Devine en Gordon Currie

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot The Dark Hours

De aantrekkelijke psychiatrice Samantha Goodman verblijft samen met haar zus en echtgenoot een weekend in een vakantiehuisje. Het is gezellig, tót er een aantal onverwachte gasten arriveren. Eén van Samantha's voormalige patiënten denkt dat ze hem tijdens zijn periode in een inrichting heeft misbruikt voor andere doeleinden en zint op wraak. Een serie macabre en perverse spelletjes is het gevolg.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Goodfella

Goodfella

Draait op het AFFF dit, aanrader voor de mensen die gaan. Filmpje dat na een iets te trage aanloop uitdraait op een soort surrealistische variant op Funny Games. Opzich vrij voorspelbaar en ook niet zo heel origineel, maar een aantal sleutelscènes zijn zó sterk uitgewerkt dat de film prima op zichzelf kan staan. Aanradertje dus, 3,5*

avatar van johanm3

johanm3

12 november in bioscoop Utopolis Almere

avatar van johanm3

johanm3

Erg saaie film. Er gebeurt weinig in de film. Spanning zit er niet in. En de scene met de vinger is het enige waar je na de film nog eventjes over napraat.

avatar van Jonkster

Jonkster

Film begint vrij beroerd, kreeg echt een televisie b-film indruk. Mede veroorzaakt door de weinig overtuigende acteurs. Dit word echter gecompenseerd: Het laatste gedeelte is de redding van de film. Een aantal aardige twists maken een hoop goed. En de scene met de vinger laat nog een kleine zieke indruk achter.

Sluit me aan bij Goodfella, denk alleen niet echt dat de film lang zal blijven hangen vandaar een halfje lager. 3*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Begint vrij matig, daarna wordt het langzaam wat beter om weer te eindigen in diepe droevenis. De film moet zo interessant mogelijk overkomen maar er zitten een aantal ongeloofwaardige scenes tussen die het een beetje verpesten. Daarbij vond ik het acteerwerk vrij matig (op de 'Boef' na). De laatste 5 minuten lieten bij mij eerder een gevoel opkomen van 'compensatie voor het slechte begin, de in een aatal scenes voorkomende ongeloofwaardigheid en het matige acteerwerk.

Nee The Dark Hours is geen geweldige film. Als je dan toch een goede film met dit gegeven wilt bekijken dan raad ik je Funny Games aan. 2,5*

avatar van Pedor

Pedor

Begint wat traag, maar het "2e gedeelte" weet het eea weer behoorlijk op te krikken.

Het einde laat ook weer vraagtekens achter bij de kijkers.

avatar van paramount

paramount

Wat heb ik me dood geergerd! Ik had ze allang binnen 5 minuten omgebracht!

Ongeloofwaardig, surrealistisch, slecht geacteerd, slecht verhaal, m.a.w. 0,5 *.

avatar van stinissen

Ik vond het eerste uur heel erg sterk om dan langzaam maar zeker af te glijden na een bedenkelijk niveau.

Toch een magere voldoende een zes dus omdat het eerste uur zeer sterk was. 3*

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

1 van de slechtste film die ik heb gezien bah bah

avatar van IcU

IcU

Deze film is niet vernieuwend, niet eng of echt spannend, en de logica is soms best ver te zoeken. Het verhaal is aardig, maar gewoon te standaard. Het was redelijk spannend, tot dat ze er echt iets van hadden kunnen maken, en toen gingen zo een beetje persoonlijke familie problemen bespreken. Nee, deze film is eigenlijk niets. Hij heeft te veel afgekeken van de echte films in het genre. Dat is jammer, want er had met een beetje inzet en creatieviteid iets bijzonders van kunnen gemaakt worden. Dat is niet zo, en dat was alleen maar zonde van de tijd. De spelletjes zijn niet 'ziek' genoeg om mee te tellen tegenwoordig. Er zat geen horror in, en de voorspelbaarheid was soms gewoon indrukwekkend. De acteer prestaties waren slapjes. Tijd en geld verspilling. Als je de kans hebt, gewoon overslaan deze film. 1*

avatar van Jollie22

Jollie22

Deze film heeft misschien wel een goed verhaal, maar je moet hem wel willen snappen...

Vooral het einde laat idd vraagtekens achter, wat meestal heel irritant is..

Ik geef hem een 1.5 omdat het verhaal wel leuk bedacht is, maar de rest niks bijzonders

avatar van Ganjaman

Ganjaman

niks nieuws, brute akties, het zal je gebeuren !! na net iets teveel doorgedacht verhaal volgens mij moet je net zo ziek zijn als die boef om de film te snappen ..en hierboven me staat iets van willen snappen, inderdaad beetje ziek, wil ik eigenlijk niet snappen, maar ja, heb me weer anderhalf uur vermaakt he !! daar ging het om

o ja cijfer he ...eventjes kijken...een dikke 3 omdat ik toch de avond ben door gekomen

avatar van xenne

xenne

ik vind deze film hier wel ondergewaardeerd ... ik heb genoten, toch wel goeie acteerprestaties en vooral een spannend sfeertje. 't is zo'n film waar na afloop niet alles even duidelijk is, en waar je nog wel ff over kan nadenken, dat kan een afknapper zijn voor sommigen, ik zie het eerder als een pluspunt. goeie psychologische thriller die ook z'n bloederige momenten kent, bekijken meer dan waard ... 3½

avatar van illogical

illogical

Wie kan mij het einde uitleggen?

avatar van han de barman

han de barman

We vonden de film in het begin even moeilijk te volgen en toen liep hij wel lekker. We vonden hem echt lekker kijken. Tegen het einde maakt de film een wending waar we over na moesten praten om hem proberen te snappen.

Het einde is volgens ons zo:

Het jongetje met het pistool zat in het hoofd van de boef. Dit omdat de boef het jongetje had vermoord. De boef zat op zijn beurt weer in het hoofd van Samantha. Dit omdat Samantha de boef met injecties had omgebracht. Alles wat zich afspeelt heeft Samantha dus zelf gedaan en met medespelen van de boef die eigenlijk gewoon alleen maar in haar hoofd zat.

Iemand nog aanvullingen?

avatar van _Daan_

_Daan_

Vreemde Film en ook kort... Het is ook net dat ik een deel mis.. na de S*x Sene waar ze het moesten doen daarna..

Maar de scene met die vinger was wel mooi!

3,0

avatar van vinketering

vinketering

Vind het verhaal van de film op zich wel goed, totdat je tegen het eind op een gegeven moment die twist krijgt. Beetje jammer, maar was op zich best naar te kijken. Alleen jammer van het veel te verdraaide eind van de film.

avatar van Baswazz

Baswazz

Ik vind het een aardige film, niet heel spectaculair maar hij kijkt wel lekker weg.
Alleen het acteerwerk van de psychiatrice vond ik wat tegenvallen. Met als voorbeeld als ik m'n vinger eraf knip/snij reageer je wel even anders.
En de omwendig op het eind van de film maakt film nu net leuk, inderdaad even om over na te praten.

han de barman schreef:
Het einde is volgens ons zo:

leuk het einde volgens jou te lezen en denk inderdaad dat het zo ongeveer zal zijn.

En het cijfer 3,5

avatar van sartbeau

sartbeau

Geweldige film: lugubere stukken en het einde geeft veel napraten. Het is geen simpele film, je moet wel blijven opletten.

Mijn interpretatie van het plot:
(volgend gedeelte selecteren om het te kunnen lezen)

Vanaf het moment dat ze de badkamer in gaat en haar man en zus achter laat, geeft ze zich een overdosis van het medicijn waardoor ze in coma raakt. Het moment dat de deurknop rateld is het laatste wat ze nog bewust meemaakt. De rest is haar hallucinatie. Deze is opgebouwd uit haar ervaringen en haar gevoelens daarover:
- haar injectiespuit en het flesje met medicijn, terwijl ze fictief haar lipstick en parfum gebruikt
- hoe haar man naar haar zusje kijkt, ze heeft het gevoel dat hij overspel heeft gepleegd en komt daar fictief achter door Harlan
- haar daad met Harlan, die nu fictief wraak komt nemen
- het spel "Operation" (= dokter bibber) en de fictieve lugubere spelletjes van Harlan
- ze bezeerd haar vinger door het flesje en hoe ze fictief haar vinger eraf knipt.
- etc.

Op het laatst ligt ze dus "weer" in de badkamer en hoort ze de deurknop rammelen. Dit is het eerste moment na haar hallucinatie. Ze is nog in coma, maar hoort nu weer alles, net als "Harlan haar vertelde".

Harlan is een patient die waarschijnlijk helemaal niet meer uit coma is gekomen door het medicijn.

Ik vraag mij alleen af of het wel een overdosis is, want het in coma raken is ook een effect van de tumor.

De film eindigd dus met dat ze in coma is maar nog alles hoort. Ze heeft absoluut niemand vermoord en Harlan (en zijn compagnon) zijn fictief. Haar man en zusje zijn degenen die rammelen aan de deur.

Kortom: thriller + luguber + verrassend = 4,5 sterren

avatar van cosmicon

cosmicon

@sartbeau: Prima uitleg van hetgeen ik zojuist heb gezien.

Zat met mijn denkwijze wel in dezelfde richting maar miste wat details. Ik vond het een indringende, boeiende film met een zwaar thema (hoe ver gaat iemand die ziek is en waar leidt het toe).

Dit is imo ook zeker een vorm van horror, absoluut een zeer goede film.

avatar van Trance

Trance

Pracht film, spanning tot aan het eind.

avatar van TOthehulk

TOthehulk

ik vond het een moeilijke film! ik snap hem nu nog niet helemaal maar het is niet echt mijn type horror maar ik denk dat andere mensen dit wel een goede film kunnen vinden

ik geef **

avatar van De_Hollander

De_Hollander

ik vond het niet echt horror.

maar het einde vond ik wel raar

avatar van bananenneus

bananenneus

Ik heb met spanning zitten kijken.

Knap bedacht door een aantal keer een fragment te laten hoe het werkelijk is gebeurd en hoe ze is bespeeld door haar eigen waanvoorstellingen.

avatar van rcdeursen

rcdeursen

Film lijkt in het begin niet onaardig. Redelijk spannend. Op een gegeven moment wordt het scenario er niet geloofwaardiger op en het einde al helemaal niet. Niet te snappen. Film is met z'n 77 min. ook zeer aan de korte kant! Kortom: geen aanrader

avatar van niels v/d veen

niels v/d veen

dit is echt een de meest saaie film die er bestaad ..ik keek hem en viel gelijk bewusteloos een week later werd ik wakker

avatar van nickje76

nickje76

Ik vond dit een prachtige horror. Alle clisches werden in verwerkt. Maar uit eindelijk bleken dit helemaal geen clisches te zijn. Mooie gefilmd. En de einde film daar blijf je nog even over na praten hoe het daadwerkelijk zit. Een horror die je vaker dan 1x kan zien!

avatar van maguled

maguled

Ik begrijp helemaal niet waarom men niet tevreden is over deze topper.

een regelrechte psychologische thriller met enige horror scenes en een prachtige plot; wat wil je nog meer?. Alleen de muziek had wat beter gekund.

Wel is waar zit de film een beetje ingewikkeld in elkaar maar 4* , dat verdient ie wel; een aanrader dus. Maar ik moet erbij zeggen: niet zamen met je vriend/vriendin als je geheime affaire hebt, of moet je wel iets willen biechten. in dat laatste geval, is deze film jouw verlosser; weg met de therapauten.

grijp dus je kans en veel plezier.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vanwege 2 tenenkrommende scenes en een onbevredigend einde kan ik deze redelijke film geen voldoende geven.

Ik kreeg trouwens constant een verschrikkelijk deja vu erlebnis toen ik deze film aan het kijken was, ik ben bang dat ik deze film 2 keer in mijn collectie heb (grrrrr) maar ik heb geen zin om dat te gaan tjekken. Misschien is het dus toch wel handig om alles eens op alfabetische volgorde te gaan zetten.

Ik vond de speelduur trouwens ook te kort (73 min.)

avatar van LSO

LSO

Goeie film om de werkelijkheid weer te geven van iemand die zijn realiteitszin kwijt raakt. Het einde zit echt verrassend in mekaar maar dan begrijp je het pas.