Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Claudia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
Het gaat helemaal niet om underground bliep en kraak. Ben je ooit weleens in een club geweest waar mensen zo uitbundig doen op déze Schnitzelclubmuziek? Ik nooit.
Jij gaat toch ook niet naar clubs waar zulke muziek gedraaid wordt...
In mijn herrinering viel het wel mee trouwens. Maar zal hem nog eens kijken. Staat me niet heel helder meer voor ogen...
Volgens mij zijn er ook niet meteen clubs die iets dergelijks draaien. Dat vond ik nog het vreemdst, het was niet echt clubmuziek, eerder een filminterpretatie van wat clubmuziek voorstelt. Vond die er dan ook stevig naastzitten.
Je doelt op de muziek die je hoort als de twee in slow motion met elkaar dansen?
Die scene kan ik me zelfs al niet meer herinneren
Maar ik bedoel gewoon het nummer dat volgens mij de hele tijd opstaat vanaf de groep in die club/disco arriveert.
In die scene is het ook meer socre geworden. In het begin wordt er toch gewoon slechte house/trance muziek gedraait, zoals wel gewoonlijk in zulke slechte discotheken volgens mij.
Je had de muziek moeten horen die ze écht draaide in de club waar er gedraaid werd.
Volgens mij had je beter gewoon van die skihut muziek kunnen nemen. Da's ook kut, maar wel aannemelijker.
Ik ben nu toch wel erg benieuwd welke muziek er ook alweer gedraaid werd.
Begint zo rond de 3 minuten.
hellblazer93
Op zich vermakelijke film, die wel wat overdreven is en standaard, maar toch aardig.
Donkerwoud
Shouf Shouf Habibi 2. En dat maakt hem dan ook meteen zo leuk. Dat het verhaal zo slap is als maar kan moet je maar even doorheen kijken. De karakters stelen hier de show.
soom
Schaam je. Shouf Shouf Habibi is echt minder dan het Schnitzelparadijs.
Donkerwoud
Schaam je. Shouf Shouf Habibi is echt minder dan het Schnitzelparadijs.
Eerlijk gezegd vind ik het omgekeerd.
Betamax
Vond dit een prima film.
Goed geacteerd (héél bijzonder voor een NL film), leuk verhaal en prachtige karakters.
rokkenjager
koddig om te zien dat je overal de Nederlandse cinema probeert te beschermen (opzicht begrijpelijk). Toch echter een cinema van onderste plank, voor de verandering zal ik me binnenkort wat meer verdiepen in de Nederlandse films. Schnitzel is dan ook een van de leukere verassingen.
Apollinisch
Beweren dat het cinema van de onderste plank is, terwijl je een zin latertoegeeft dat je je er nog niet in verdiept hebt. Zo wordt het 'verdedigen' me wel heel makkelijk gemaakt...
Vind het vooral 'koddig' om te zien dat de meeste mensen vooral niet weten waar ze over praten, bij uitspraken als deze...
rokkenjager
lol. Ik heb me niet in verdiept nee, wil verder niet zeggen dat ik daadwerkelijk niet de belangrijkste stukken hebt ervaren. En wat ik hebt gezien was niet al te best.
De belangrijkste stukken? Van wat?
[/quote]Ik mag wel zeggen dat ik meer kennis heb van de NL film dan de gemiddelde Nederlander.
rokkenjager
De belangrijkste stukken? Van wat?
Iig te weinig om ergens zo uitgesproken over te zijn. Maar dat weet jhe waarschijnlijk zelf ook wel...
Wat loop je dan te zeuren...

badbull
heb welgeteld 1 keer gelachen, niet echt goed voor een komedie,.,..0,5**
Quido
In oktober (of november) verschijnt bij Universal serie 1 van Het Schnitzelparadijs ... uniek materiaal of de filmversie in afleveringen gesneden?
Er is een serie gedraaid die, naar ik meen, in september op tv wordt uitgezonden.
Quido
Wist wel dat ie gepland stond, zal wel één van de nieuwe series voor het komende tv-seizoen worden. Ben benieuwd ...

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'