Genre: Drama / Roadmovie
Met onder meer: Felicity Huffman, Kevin Zegers en Fionnula Flanagan
Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Spaans
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Transamerica
"Life is a journey. Bring an open mind."
Bree is een conservatieve transseksueel. Ze werkt hard en spaart elke cent om de laatste operatie te kunnen betalen, die van haar eindelijk een echte vrouw zal maken. Dan krijgt ze een telefoontje van een zekere Toby, die haar zoon blijkt te zijn, veroorzaakt door een onhandig avontuurtje. Toby blijkt ook nog eens in de gevangenis te zitten in New York. Bree gaat op aanraden van haar therapeute dan toch maar naar New York om haar zoon op te halen. Deze heeft geen enkel idee hoe de vork in de steel zit en Bree besluit dat voorlopig maar zo te houden.
Sabrina "Bree" Osbourne / Stanley Schupak
Arletty
Alex
Bobby Jensen
magnolia_
zéér leuke poster. zo éénvoudig , maar toch efficiënt . wist eerst niet waarover dit ging toen ik de poster zag, maar na het lezen van de plot, krijgt hij ineens betekenis
Pieter Montana
Toch al een mooie 8.6 na zo'n kleine 300 stemmen op IMDB.
tito2
Heb em in de States gezien en ben er erg over te spreken.
Dus de volle 5 punten van mij.
Angrod_Pallanén
Het lijkt me een erg interessante film en als het acteerwerk goed is lijkt het me een topper. Dit soort aparte onderwerpen (origineel en spraakmakend) vindt ik helemaal geweldig. En het gemis van het woordje "humor" bij genre stemt me al helemaal goed.
synesthesia
Je moet hem echt niet kijken als je niet tegen sexuele opvattingen die de meerderheid als 'niet normaal' beschouwd kunt.
Ik vond het echter een hele leuke film, bij vlagen grappig (zeker voor iets dat geclassificeerd staat als drama). Ik vind het leuk hoe iedereen neer werd gezet; het kon ook een reportage zijn (dan wel van mensen met een vrij apart leven).
Ik kan me het einde alleen niet meer herinneren, dus dat heeft vast weinig indruk op me gemaakt. Ik heb de film twee weken geleden nog gezien :/
kiss_hester
Ik ben het eigenlijk wel met je eens synesthesia. Behalve van dat einde, want die kan ik me nog wel herinneren. Ik had eigenlijk ook verwacht dat het een zware drama zou zijn, maar eigenlijk is hij wel grappig. En helemaal niet zwaar. Ik vind dat ze ook goed omgaan met het thema transeksualiteit, waar ik dus in 'geloof'. Ik bedoel dus dat ik weet dat het bestaat! En hoe ongelooflijk goed speelt Felicity een man die vrouw aan het worden is! Zo geloofwaardig!:O Zeker een 4.5!
Nog maar 'ns een Amerikaans klein filmpje. Alweer geslaagd.
Het onderwerp spreekt me op zich niet enorm aan en de film heeft iets voorspelbaars in zich wat het niet echt tot hele grote hoogten kan brengen.
Maar toch, er zitten wel bijzonder goede scenes in en de uitwerking van het verhaal mag er absoluut zijn. Felicity Huffman (ik had er nog nooit van gehoord) zet hier denk ik zomaar even de acteerprestatie van het jaar neer.
Deze film zal niet tot mijn grote favorieten gaan behoren, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het een erg geslaagde film is.
.Dat valt me dan toch niet tegen van die conventionele Academy.
raymon
Hollywood is echt in de GAY scene op dit moment ( niet dat het erg is), capote, onze twee homo cowboys en nu deze alleen lijkt deze me leuker dan de vorige twee!
Ik vind dit toch helemaal geen gay-film. Wat is eigenlijk een gay-film?
Pepito
Snap niet wat je hiermee bedoelt.
Transeksualiteit heeft werkelijk niks met 'de GAY scene' te maken.
raymon
Ik vind dit toch helemaal geen gay-film. Wat is eigenlijk een gay-film?
je heb ook gelijk het is geen gay film dat wil ik er ook niet mee zeggen ik wil trouwens best graag naar deze film lijkt me echt vet grappig! en een echte gay film is ´GAY`
maar goeie vraag wat is een gay film?
Duiveltja
Waar is deze film trouwens te bekijken? Ik zie dat hij al uit is in Nederland, maar ik zie het nergens in de bioscopen.
ehuurman
ik heb hem eergister gezien in cinecentre in amsterdam.
mooi... en wat vond je er van?
savi_7
Ja wat moet ik hier van zeggen, dat het een goede film is. Een film waar mensen opzoek zijn naar zichzelf, zo zou ik het omschrijven. Felicity Huffman.. heb weinig van haar gezien maar hier laat ze zien dat ze een super actrice is en nog vele mooie films gaat maken. En haar make-up was nog beter dan die van Theron in de film monster.
grid8400
Erg leuke en prettig film. Innemende rol van de hoofdrolspeelster. dikke 4*
IcU
Aardige film met goed sterk acteer werk, mooi verhaal en goed camera werk. De spanning tussen vader (of moeder) en niets wetende zoon werd mooi in beeld gebracht. Toch waren er hier en daar wat zwakheden in het script en wat irritaties. De hoofdrol speelster zette een goeie rol neer, maar die stem werd soms een beetje irritant. Al met al 3*-en
Pepito
Verrassend leuke film met uitstekend acteerwerk van beide hoofdrolspelers. Juiste dosis humor/drama en met gelukkig geen clichématig klef einde.
BlueVelvet
met gelukkig geen clichématig klef einde.
Niet? Volgens mij kon het niet clichématiger
donnie darko
Deze wil ik toch echt wel eens zien, lijkt me heel interessant.
JJ_D
Rustig voortkabbelende roadmovie met in het eerste deel een hele hoop oneliners en een heerlijke sfeer (3*). Tweede deel is echter een heel stuk minder, de spanningen tussen Stanely en zijn ouders tonen aan dat deze film nooit uit z'n oppervlakkige mantel loskomt (2*). Zolang er maar wat op los gezeverd wordt blijft de film ontspannend, maar zodra 'Transamerica' de echte problemen wil aankaarten gaat het fout... De personages kunnen amper serieus genomen worden, en de dialogen verheven zich niet boven enkele doorsnee keukenbanaliteiten... Héél matig.
mdj
Duidelijk een feel good movie maar dan wel een goede. Dit vind ik juist positief aan een film over een transseksueel. Geen ernstig geproblematiseer. Weliswaar enigszins oppervlakkig maar ik heb niet het idee dat de film meer pretenties heeft dan met de nodige dosis humor een film over een transseksueel te maken waarin de hoofdpersoon zelf niet belachelijk wordt neergezet (geen humor ten koste van).
Waku
Mooie rol van "Desperate Housewife" Felicity Huffman.
Transamerica is eigenlijk meer drama maar er is voor gekozen om het enigzins luchtig te houden doormiddel van een vleugje humor. De lange auto rit , de voortdurende moeizame communicatie met zoon Toby en de persoonlijke problemen van beiden houden de aandacht vast bi de kijker. En natuurlijk is het wachten op de uiteindelijke confrontatie.
Transamerica is een eerlijke en vooral realistische film.
Eentje die een prettige indruk achter laat...
kArIzMa_TuRk
een leuke film erg vermakelijk, en een leuke goeie rol van Felicity Huffman. krijgt een goeie 3*

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Notes on a Scandal
Drama, 2006

Pride
Komedie, 2014
individualnew york citymissionarysexual identitytranssexualityrunawayseksueel misbruikserveersterouder-kindrelatiedrugsverslavingcocaïnewomen's sexual identityhustlernew identitymoteltherapistporn actorrondritonafhankelijke filmgay interestlos angeles, californiëtransgenderporn industrystolen cars hitchhiketrans womantransgender