Tulip Fever (2017)
Met onder meer: Alicia Vikander, Dane DeHaan en Christoph Waltz
Releasedatum: 31 augustus 2017
Bekijk via Videoland
Plot Tulip Fever
In het Nederland van de 17de eeuw, tijdens de periode van de Tulpenmanie, wordt een kunstenaar (Dane DeHaan) verliefd op een getrouwde jonge vrouw (Alicia Vikander), terwijl hij van haar echtgenoot (Christoph Waltz) de opdracht gekregen heeft om haar portret te schilderen. De twee investeren in de riskante tulpenhandel in de hoop samen een toekomst op te bouwen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Tulip Fever (BoekMeter)
- Tulip Fever (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mattheus
Dr. Sorgh
Annetje
narva77 (crew films)
Eindelijk een film over de beroemde tulpomanie in de 17e eeuw die Nederland in zijn greep hield.
Als de film net zo goed wordt als Girl with a Pearl Earring hoor je mij niet klagen. Ben zeer benieuwd!
Pieter Montana
Een film over de allereerste speculatiebubbel uit de economische geschiedenis? Dat moeten we zien!
jarno1975 (moderator series)
Interesting. Is ie al uit?
Vanaf 15 juli verschijnt hij in Amerika.
titia
In Amerika wordt de film met onbepaalde tijd uitgesteld. Lijkt me geen goed teken...
Arri
Zo vaak uitgesteld, hoe kan het? Zijn toch wel aardige namen in de cast. Trailer ziet er ok uit, mooi geschoten.
Brendanh29
Ik ben best wel benieuwd trailer ziet er goed uit, alleen... Het gaat over Nederland.
Waarom wordt er dan niet Nederlands gesproken en geacteerd met Nederlandse acteurs best wel krom dit?
Bélon
Vandaag kwam de trailer langs in de bios en die zag er niet slecht uit maar de stemmen tot nu toe -uit betrouwbare bronnen m.i. - voorspellen niet veel goeds... waarschijnlijk jammer maar ik ga 'm toch wel even checken
John Milton
-http://www.hollywoodreporter.com/news/tulip-fever-delayed-again-weinstein-schedule-reshuffle-976237
Zwolle84
Omdat hij dan in de VS bij voorbaat al geflopt is. Daarnaast ligt het niveau van acteren bij ons ook wel een stukje lager, vrees ik.
Een probleem dat eigenlijk niet goed op te lossen valt. Geloofwaardigheid verdwijnt compleet door het Engels, maar aan de andere kant heb je idd een lager acteerniveau. Denk dat het eerste me dan meer dwarszit. Films als the Boy in the Striped Pyjama zijn hierdoor ook een stuk minder geworden. Duitsers met een plat Engels dialect, slechter kan het niet.
Zwolle84
Ik heb er nooit moeite mee. Het is me volledig om het even of de taal die ze spreken overeenkomt met de locatie in de film. In dit geval vind ik het alleen maar positief, want met Nederlandse acteurs had ik hem sowieso niet gekeken, nu spelen meerdere van m'n favorieten erin en pik ik hem zeker mee.
John Milton
Ik kan me er soms overheen zetten, maar ook wel eens niet. Hoe dan ook is een film voor mij ook direct minder geloofwaardig (en daaruit volgend in de meeste gevallen minder goed) wanneer er een andere taal gesproken wordt, met Engels sprekende Duitsers als meest in het oog springende voorbeeld.
Dan is dit gelukkig (maar tevens gek genoeg?) weer iets minder storend dan dat.
Lager acteerniveau is echt onzin hoor. Is puur een commerciele kwestie.
Heb gewoon nog een Nova Zembla in gedachten, een verhaal dat zich ook in de 16e eeuw afspeelt. Budget was voor Nederlandse begrippen ook hoog. Alleen met meer geld koop je geen betere Nederlandse acteurs. Erbarmerlijk niveau. Ik zie een Doutzen Kroes al de rol van Vikander overnemen in de film..
De goede Nederlandse films zijn in mijn ogen vaak de kleine films met ingetogen acteerwerk, of juist de absurde komedies waarin karaktituren worden neergezet. Historische drama's, actiefilms, horrorfilms, romantische films en noem het hele rataplan maar op, ik vind het driemaal niets.
Buiten dat om geloof ik ook best dat ze in Hollywood geen seconde aan Nederlandse hoofdrolspelers hebben gedacht. Commercieel compleet oninteressant voor de wereldwijde markt. Het eerste probleem van deze film waarschijnlijk al, de verkeerde mensen zitten erachter.
Maar dan krijg je weer vanuit ons het commentaar: de film is aardig, de acteurs doen hun best, maar het is ongeloofwaardig dat Pietje, Klaasje, Clarabel en Truus met een Texaans accent praten. Lees gerust de meningen bij the Boy in the Striped Pyjamas op MM erop na. Dat zal hier ook gebeuren.
Vraag me ook af wie hier op zit te wachten, behalve wij Nederlanders? De film wordt niet voor niets steeds uitgesteld.
Zwolle84
Ik geloof je direct hoor.
Zal alleen weinig invloed hebben op mijn mening.
mjk87 (moderator films)
Genoeg jonge talentvolle actrices in Nederland, je moet alleen wat verder kijken dan de rommel van een Johan Nijenhuis.
Maar ik neem gewoon een kijkje in de Nederlandse filmgeschiedenis en dan kan ik best het bovenstaande concluderen. Ik vind het qua historische films gewoon erg pover. Je hebt Nova Zembla en Michiel de Ruyter, beiden geen topfilms met bagger acteerwerk. Daarnaast een handvol 2e wereldoorlog films waarvan ik de beste niet meer dan aardig vind. Er zullen vast wel meer zijn die me even ontschieten, maar helaas zijn er weinig Nederlandse historische films die me echt overtuigen. Ik studeer ook geschiedenis, dus ik kijk vaak ook met meer interesse naar dit soort films dan andere Nederlandse films.
Nu weet ik ook dat er een Nederlandse film wordt gemaakt over Dorestad, dus ik hoop dat de traditie een keer doorbroken word.
mjk87 (moderator films)
Als je de regisseur ziet en de scenarioschrijver is die hoop snel vervlogen.
een wanhopig man mag hopen. Overigens is er met deze cast idd niets mis.
Brendanh29
Sommige geven het al aan zie ik.
Ah zo ja een beetje wat China nu bij VS doet die beetje aan het hielen likken zijn, die gaan bepalen wat Amerika moet gaan maken.
Dat denkt men en dat blijft men geloven maar niemand probeert iets? Ik heb films van vroeger gezien die best oké waren en goed er zijn zelfs nu NL films die niet zo best zijn. Maar toch kwa films en acteurs wordt ons land steeds beter. Het probleem is vooral dat de verkeerde gecast worden of niet genoeg budget is, en helaas onze beste mensen in het buitenland komen te zitten en dan heb ik het vooral over de vrouwen. Voor deze film is Carice van houten of de recente nieuwkomer Jennifer hoffman geschikt. Maar enkele goeie mannen de rest is een lachertje waarvan zelden echt een verassing is.
Overigens wordt Nova zembla genoemd met Doutzen kroes, degelijke film maar zij was meer gekozen voor t mooie plaatje dan enige acteer werkje.
Of over enge films te spreken goh niet mogelijk in NL? nee het kan wel maar doen het niet dus creeren ze humor/bagger. Zitten maar enkele bij o.a Dood eind.
SincerelySanne
Ik ben pas begonnen aan het boek van Deborah Moggach.
Door de sticker op de voorkant kwam ik er achter dat het verfilmd is.
Als het aan de cast ligt wordt dit zeker een goede film.
Esteban
GrobbekuikenXL
Helemaal in Great Britain opgenomen las ik. Niks Amsterdam dus. En C Waltz again ☹️
mrklm
Soapopera die zich afspeelt tijdens de Tulpengekte in het Amsterdam van 17e eeuw, de eerste 'bubble' die uiteindelijk leidde tot een genadeloze financiële crash. Het vormt de achtergrond voor een plot waar liefhebbers van ATWT, GTST of TB&TB hun hand niet voor omdraaien. Alicia Vikander is het weesmeisje Sophia die door de welgestelde, maar kinderloze Cornelis Sandvoort [Christoph Waltz] wordt 'gekocht': Sophia's toekomst is veilig, als ze Cornelis een kind schenkt. Sophia raakt echter in de ban van Jan van Loos [Dane DeHaan], die in opdracht van Cornelis een familieportret schildert, maar ondertussen ook een gepassioneerde affaire heeft met diens vrouw! Dienstmeisje Maria [Holliday Grainger] vrijt ondertussen in het geheim met visverkoper Willem [Jack O'Donnell]. De rest raadt zich raden...
Zoals het een soap-opera betaamt is het verhaal tamelijk dwaas en zit het vol met toevalligheden, bizarre wendingen en een opeenstapeling van tragische gebeurtenissen. Cornelis is de allergrootste pechvogel en Christoph Waltz is de enige van hoofdrolspelers die de film werkelijk leven weet in te blazen in een zeer uitgebalanceerde vertolking. Zach Galfianakis en Judy Dench zijn prima in hun bijrollen, maar Tom Hollander steelt de film als de zeer twijfelachtige Dokter Sorgh en lijkt de enige te zijn die zich beseft dat 'Tulip Fever' meer farce is dan melodrama.
tbouwh
De Gouden Eeuw was haar hoogtepunt zo ongeveer gepasseerd toen een ongekende rage de Republiek aandeed. Tussen 1634 en 1637 was het gewest Holland in de ban van de tulp. Inflatie en speculatie gingen hand in hand, de meest absurde geldbedragen werden neergelegd voor bollen die het daglicht nog nooit zagen. Wie echter denkt dat Tulip Fever volledig over deze historische hype gaat, komt bedrogen uit.

Grote Amerikaanse film over Nederland: 'Tulip Fever' binnenkort niet meer te zien op Netflix

Van 'Bridgerton'-manie naar Tulpenkoorts? 'Tulip Fever' wordt goed gestreamd op Netflix

Ju Dou

Qiu Ju Da Guan Si
Drama / Komedie, 1992

Colonia
Drama / Thriller, 2015
schildergebaseerd op boeknetherlandsperiode stuktulipsportrait painting 17e eeuw