Genre: Thriller / Actie
Met onder meer: Charles Bronson, Perry Lopez en Juan Fernández
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Kinjite: Forbidden Subjects
"Desire. Temptation. Revenge."
Detective Crowe wordt belast met een moeilijke opdracht: het opsporen van een beruchte pooier, Duke, die de dochter van de Japanse zakenman Hada heeft gekidnapt. Crowe heeft het niet zo op Aziaten sinds zijn dochter is aangerand door een onbekende Japanner. Het onderzoek van Crowe wordt ernstig belemmerd door de houding van de Japanner ten aanzien van seks. Tegen hun zin storten Crowe en Hada zich in de armoedige en gewelddadige wereld van de prostitutie.
Lieutenant Crowe
Father Burke
Captain Tovar
DeeDee

roda
gewelddadige film,met een goed script en slecht acteerwerk (verwacht je anders van een charles bronson film)
vroeger zeker 15 keer gezien deze film,4.5 sterren

speedy23
Zinloze geweldfilm vol brutaliteiten en weerzinwekkende scènes. Charles Bronson kruipt in de nadagen van zijn carrière voor de zoveelste keer in de huid van een rebelse agent die niet volgens het boekje werkt...

roda
u geeft de film een kleine voldoende (3*), maar u noemt alleen de negatieve punten op, wat vind u er dan wel goed aan ?

speedy23
Zinloze geweldfilm vol brutaliteiten en weerzinwekkende scènes.
Ik had misschien beter gezet: film met zinloos geweld, vol brutaliteiten en weerzinwekkende scènes, want dat bedoelde ik.
Het is al bij al een niet echt slecht verhaal.
En ik ben dan ook een liefhebber van Charles Bronson.

Hellraiser666
Deze, film is ter bescherming van kinderen en dat is doet kinderporno is walgelijk en bronson verwijderd deze pedofielen uit de maatschapij 9,1 sterren waard!

Waku
Keiharde Bronson actie.
Voor het betere acteerwerk en verhaal zit men niet goed.
Maar voor een flinke dosis geweld zeker wel..

Quentin
De politiek incorrecte toon van Bronsons films voor Cannon bereikte met deze film een nieuw hoogtepunt; Charlie die hoogstpersoonlijk een hypocriete, pedofiele Japanner (en dat blijken ze zowat allemaal te zijn in deze prent, om de angst voor het land van de reizende zon, ook maar even buiten de economische context die eind jaren '80 speelde, aan te zetten) anaal te lijf gaat met een dildo - bovendien zonder gebruik te maken van een handschoen of andere hygienische maatregel.
Desalnietemin erg vermakelijk met behoorlijke wat production value voor een late film van het duo Golan & Globus en het immer stocijnse jurische multitalent (Charles 'Judge, Jury & Executionor' Bronson) dat sowieso weinig verkeerd kan doen. Films met zo'n entertainment waarde worden eigenlijk niet meer gemaakt.

boemboem27
goede aktiefilm,een film voor Bronson op het lijf geschreven.
de keiharde politieman.

Filmkriebel
Rommelige en vreselijk foute Bronson-flick uit het dubieuze Cannon repertoire, waarin teenage fantasieën en kinderprostitutie in een onevenwichtig verhaal aan elkaar hangen. Enkele grappige momenten wel, zoals die hele laatste scène en die scène waar Duke zijn horloge moet opvreten . Het zijplot met die Aziaat wordt zelfs niet tot het einde uitgewerkt, terwijl ik in het begin dacht dat die man een centrale rol zou spelen. Samengevat blijft dit een erg matige film met relatief weinig actie. En als de actie komt, dan is het echt wel slecht. Idioot en vermakelijk tegelijkertijd : dat levert een 2,5* op, en dat is erg gul van mij.
Niet te geloven dat dit van de hand van de regisseur van "Guns of Navarone" en "Cape Fear" is.

movie acteurs
Gewelddadige film weer.
Bronson heeft weer een slachtoffer in zijn familie, en moet er zoals gewoonlijk weer tegenaan. Of Bronson er zelf niet gek van werd, want vroeger deed hij films zoals de klassieke Westerns: Once Upon A Time in the West en Magnificent Seven etc. in plaats van de latere over the top actie films. Maar het blijven toch wel fijne films. 3,5.

Curieuze Cannon.
Een van de meest bijzondere films uit de koker van van Cannon is deze film. Bronson lijkt bijna gevangen in een gewelddadig script dat tevens van waarden en normen niet vies is, maar vervolgens vreemd en fout de kijker doen wankelen. De pedofiele schurken krijgen namelijk wel erg veel screentime tijdens hun smerige handelen en een subplotje met een eveneens kindertjes betastende Japanner zorgt eerder voor verwarring dan coherentie. Hij wordt iets te sympathiek neergezet. Zelfs ijzervreter Charles B. raakt er een beetje van in de war: hij molesteert (gelukkig buiten beeld) een van zijn versgevangen boeven het liefst anaal. Het kon bijna niet curieuzer moeten ze zelfs bij Cannon hebben gedacht.
Redelijk.

jippie2010
Zinloze geweldfilm vol brutaliteiten en weerzinwekkende scènes.
Ik heb het gevoel dat ik naar een andere film heb gekeken dan.
Zeker gezien het onderwerp bleef het behoorlijk braaf.
Saaie late rtl7-film: *2.0

- 12053 stemmen
Er zit wel echt een hele memorabele scene in:
Een scene in de auto, laat hij de badguy zijn horloge op eten en dan vraagt hij
hoe moet dat nu ?
Bronson zegt: nu moet je tussen je benen kijken hoe laat het is.
Soms nog wat van die fijne teksten, gelukkig maar want de rest is best heftig.
En fijn weer die bikkel harde Bronson

Brix
- 19591 berichten
Niet zo slecht als ik verwacht had aan de hand van diverse commentaren.
Bronson ziet er wat vermoeid uit, maar dat past wel bij het script, en de man was inmiddels 67.
"Oplevingen" waren er gelukkig toch ook.
Er zitten best wat "verkneukel"(of "verkreukel" ) momenten in de film.
Expliciet smerige scènes heb ik (gelukkig) niet gezien in de Britse DVD versie, maar de suggestieve benadering was ook afdoende (liever zo ook)
Het weinige bloot is zelfs preuts in beeld gebracht.
Smeerlapperij zoals kinderprostitutie bestaat helaas, en waarom zou dat niet aan bod kunnen komen in een Bronson film?
Hij gaat er in ieder geval flink tegenaan.
Wat mij stoorde was het bar slechte acteerwerk van een James Pax (Hiroshi Hada)
De finale viel mij zeker niet tegen, en de "proloog" nog minder, al kwam die onverwacht.

AniSter
Cannon + Golan-Globus + Bronson = matige film en dat was bekend nog voor ik hier aan begon. En zo was het. Weinig spectaculair allemaal: het verhaal, de acteerprestaties, de uitvoering. Ik moest het wel in die tijd plaatsen: 1989 is weer even geleden. Het is anderhalf uur amusement, meer niet.

blurp194
Voor de verstokte Bronson liefhebber.
En voor de rest een bron van verbazing, hoe het kon dat indertijd zo'n film als deze kennelijk toch volle zalen trok, want heel veel verschil met een aflevering van een willekeurige politieserie is er eigenlijk niet. De production values zijn in ieder geval op dat niveau, en het verhaal is ook al niet best - en ook nog eens niet best uitgewerkt. Het komt ook nogal over als een vlot afgeraffeld lopendebandwerkje - wellicht ook doordat dit alweer de 9e film van Bronson en J. Lee Thompson was.
Waar het met Bronson precies is misgegaan en hij alleen nog maar in dit soort wreker-without-a-cause rollen terecht kwam? jammer, ik zag hem liever in een karakterrol zoals Harmonica. Maar ja, het kan niet elke week een meesterwerk zijn. Kennelijk.

Filmkriebel
hoe het kon dat indertijd zo'n film als deze kennelijk toch volle zalen trok,
lol dit zou me ten zeerste verbazen. Bron?

blurp194
Ietwat een aanname, gebaseerd op hoeveel er gemaakt zijn, en ook op wat ik bij vergelijkbare films indertijd zelf vaak genoeg gezien heb (er staat ook 'als deze', niet 'deze'). Volstrekt anekdotisch dus. Vergeet niet dat het een andere tijd was, mensen gingen toen makkelijker en vaker naar de bioscoop, want thuis film kijken deed nog niemand en er was af en toe gewoon niks op de twee of drie tv zenders die je dan nog net had - als de antenne de goeie kant uit stond.
Maar, ik zie ook dat de box office cijfers voor deze film specifiek nou niet heel denderend waren.

Filmkriebel
blurp194 Kinjite heeft idd wel de bioscoop gehaald bij ons in België (NL weet ik niet) wat een hele prestatie was voor een Cannon-film; maar dit was echt geen kaskraker. Toch bestaat er wel één heel goede Bronson uit die periode vind ik : Death Wish 3.

Basto
Toch wel erg fijne rauwe Bronson. Een onderwerp waar in het moderne Hollywood niemand meer zijn handen durft te branden, maar gelukkig produceerde de Cannon Groep dit soort pulp aan de lopende band.
Dikke 3,5

Nieuw op Netflix en andere streamingdiensten: déze titels horen op je kijklijst voor deze week

'The Gilded Age' seizoen 3 verschijnt maandag op HBO Max en wordt nu al geprezen

Zuid-koreaanse Netflix-serie 'Mercy for None' wekt wereldwijd enthousiasme

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem vandaag op televisie