• 10.538 nieuwsartikelen
 • 161.653 films
 • 10.094 series
 • 29.645 seizoenen
 • 613.140 acteurs
 • 192.882 gebruikers
 • 8.963.882 stemmen
Avatar
 
banner banner

Sink the Bismarck! (1960)

Actie / Oorlog | 97 minuten
3,41 178 stemmen

Genre: Actie / Oorlog

Speelduur: 97 minuten

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Lewis Gilbert

Met onder meer: Kenneth More, Dana Wynter en Carl Möhner

IMDb beoordeling: 7,1 (8.247)

Gesproken taal: Engels en Duits

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Sink the Bismarck!

"Personal! Powerful! Human! Heroic!"

Het verhaal over één van de grootste zeeslagen die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de oorlog werd de Bismarck, welke al vele schepen tot zinken had gebracht, door de Engelse marine achterna gezeten. Tijdens de hevige gevechten, waarbij diverse Engelse oorlogsbodems tot zinken werden gebracht, wist men uiteindelijk het majestueuze Duitse oorlogsschip in het nauw te drijven en tot zinken te brengen. Een kapitale overwinning voor de Engelsen!

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Captain Jonathan Shepard

WRNS Second Officer Anne Davis

Captain Lindemann - 'Bismarck'

First Sea Lord Admiral Sir Dudley Pound

Assistant Chief of the Naval Staff (A.C.N.S.)

Admiral Lutjens - 'Bismarck'

Admiral Sir John Tovey, Commander-in-Chief - 'King George'

Commander Richards

Captain Banister

Captain Leach - 'Prince of Wales'

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van bunkerboy

bunkerboy

 • 77 berichten
 • 87 stemmen

Kenneth More ... als je deze film ziet wil je meer films van hem zien

Gewoon zeer goed

het zoeken naar deze film is het meer dan waard


avatar van pierre18

pierre18

 • 690 berichten
 • 570 stemmen

Lewis Gilbert heeft voor 1960 begrippen goed werk neergezet en daarmee geef ik gelijk aan dat je het niet mag vergelijken met latere (betere) films van hem of andere oorlogsfilms.

Wat me echt 100% mee viel waren de speciale effecten voor die tijd, uitstekend gedaan.

Verder is het verhaal zo rechtlijnig als maar kan en spelen de acteurs erg standaard, zoals men gewend was die tijd. Niets bijzonders

Al met al: 1 van de klassieke oorlogsfilm die je gewoon moet zien als je er van houdt. (Al was het alleen al vanwege het beeld van een zeer rustig plein in Londen)


avatar van blurp194

blurp194

 • 4454 berichten
 • 3552 stemmen

Inleiding in de historie van de Bismarck.

De keuze om het verhaal te vertellen vanuit het gezichtspunt van de Engelse vlootleiding pakt best aardig uit, en geeft een behoorlijk inzicht in de toch wat complexe serie gebeurtenissen die tot de ondergang van wat wellicht het sterkste slagschip ooit was zouden gaan leiden. Toch ontbreken er ook zaken - wellicht vooral doordat de Duitse blik op de zaak ontbreekt. En buiten dat, de Duitsers worden überhaupt wat karikaturaal neergezet en spreken Engels met een Duits accent - behalve wat woorden als 'Hilfe' of 'Sanitater'. En die ene acteur die per ongeluk even een Frans accent gebruikt. Foutje.

De beelden van de zeegevechten zien er dan weer verrassend goed uit. Wel te zien dat er met miniaturen gewerkt is, maar storend wordt dat niet - en er is ook genoeg origineel beeldmateriaal gebruikt, en nieuw materiaal van details van vergelijkbare schepen. Dat geeft toch wel iets van een indruk van hoe het op zo'n slagschip toeging.

Het verhaal van de Bismarck is ondertussen in talloze documentaires beter verteld. Ook wel slechter overigens. Deze film voegt daar nu niet meer zoveel aan toe - niet meer dan een eerste inleiding die wellicht aanzet om meer informatie op te gaan zoeken. Maar even teruggedacht in de historie, voor de Engelsen was dit stukje geschiedenis in 1960 natuurlijk nog steeds heel interessant. En daarbij moet ook niet onderschat worden wat de impact van het vernietigen van Bismarck voor de oorlog geweest is - had dit schip ongeremd een jaartje of wat kunnen huishouden op de Atlantische Oceaan, dan was het verloop van de tweede wereldoorlog bepaald anders geweest. Maar in plaats daarvan ontwikkelde zich een soort voorbode van de Koude Oorlog, waarbij het inzetten van dit soort aanvalswapens een te hoge prijs kende - en ze dus vooral een rol gingen spelen in een wederzijdse patstelling.


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10280 berichten
 • 705 stemmen

Dk2008 schreef:

De eerste keer dat ik deze film zag was een geslaagde woensdagmiddag, dat was iets van 1974. De keren daarna vond ik film minder. Zeker geen slechte film, maar ook een hoop bla bla bla. Eenmaal de vliegtuigen met torpedo's ingezet gaat het stukken beter.

Dk2008 schreef:

Het was vrij normaal dat publieke omroepen in schoolvakanties zo'n film als deze in de middag uitzonden. Dus de film is gewoon puur jeugdsentiment, die ik al diverse keren heb gezien. De dvd heb ik dan ook al een hele tijd in bezit. Wel zag je heel duidelijk dat er gebruik is gemaakt van schaalmodellen, maar echt erg vind ik het niet, alleen ik lette vroeger nooit op zulke dingen. De speciale effecten zijn nog steeds heel goed gedaan. Het Noorwegen-gedeelte en de opnamen van de Swordfish-vliegtuigen hadden voor mij wel wat langer gemogen. Dat dat schip daar lag en daar heen moest had ik op gegeven moment ook wel gehad.

Iedere keer als ik aan deze film begin, weet ik dat er weer een hoop gekletst wordt. Maar toen de film was afgelopen heb ik hem toch wel weer met een tevreden gevoel in de kast teruggedaan. Ik vond het wel interessant aan het eind van de film te lezen dat die op ware gebeurtenissen is gebaseerd en dat Shepard geen portret is van (de echte) R.A.B. Edwards.

In hoofdlijnen zal het dan ook wel kloppen meer hoef ik ook niet te zien. Kenneth More slaagt er wel aardig in om een strakke officier neer te zetten die toch ook zijn gevoelige kanten heeft. Dana Wynter is ook grappig om te zien. Ik vond het gesprek waarin More over zijn vrouw vertelt ook één van de hoogtepunten van de film. De film kent trouwens wel meer van die sentimentele momenten, zoals met de Duitse officier die voor zijn mannen opkomt en de Engelse zeelui die toch even aan hun Duitse collega's denken. Maar al te veel tijd is daar niet voor, want er is nou eenmaal een oorlog aan de gang. De zeegevechten worden verder wel aardig in beeld gebracht en de film bevat ook wat Engelse humor.

Het is een Engelse film, dus vrij logisch dat de Engelse kant wordt belicht, al komen de Duitsers er bekaaid vanaf. Van Möhner had ik ook meer het idee naar Hitler te kijken met zijn grootheidswaanzin. Het laatste gedeelte is wel vrij heftig, maar al teveel deed het me ook niet. Het verlies van de Hood was een zeer zware klap dus mogen de Duitsers wel een klap terugkrijgen.

Niet echt een film voor mensen die alleen maar gevechten en actie willen zien. Er zullen de nodige onjuistheden in zitten, maar het interesseert me niet en de film blijft dan ook nog steeds de moeite waard.4.0

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat deze film weer heb gezien, 9 juni 2012. Hoewel het is alweer 2015. En ga gewoon mijn hoge stemmen weer langs lopen. En iedere film zal er dan ook aan moeten geloven.

Eén van de eerste dvd's die ik kocht. Opeens vond ik nodig om allerlei films aan te schaffen op dvd, nadat ik daarvoor het nut daarvan niet helemaal in zag. Er zijn maar heel weinig films die je ook heel vaak kunt kijken.

Het is dan ook één van minste dvd's die ik nu nog heb. Maar zie dit keer ook weer geen echte reden om hem weg te doen.

Strakke en slome Britse klassieker. Het psychisch aspect tussen More en Wynter blijft leuk. En de confrontaties tussen de vijandelijke schepen, die steeds vaker komen naarmate de film vordert houden deze film vrij sterk. Special effects zijn goed, want je wilt toch ook wel wat geschiet hebben in een oorlogsfilm en opnamen van de vliegtuigen die vanaf de Ark Royal de Bismarck trachten tot zinken te brengen blijven ook goed. Vond Möhner ook erg meevallen, had hem veel meer de Hitler verwacht. Ook deze keer was de film nog steeds goed te doen, ook al is niet een erg geweldige film (meer). Ook vond ik het trouwens erg meevallen met die schaalmodellen. De beeldkwaliteit van de dvd is behoorlijk goed, maar dat is vaak zo met die van Fox. De ondertitels zijn vanwege het vele bla bla ook beslist een uitkomst. Mensen die hevig realistische beelden wensen te zien, zoals men tegenwoordig films meent te moeten maken, kunnen deze film maar beter mijden. Vind je het leuk om zo'n ouderwetse klassieker te bekijken die globaal gaat vertonen, van dit en dat was er destijds aan de gang, dan zul je er wel plezier aan beleven. 4.0


avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

 • 251 berichten
 • 0 stemmen

Fijne film met wat pijnpunten.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Duitsers horen Duits te praten. Maakt het gewoon makkelijker om te volgen, maar het is ook geloofwaardiger. Tweede pijnpunt is het stijve acteerwerk en de saaie personages, kenmerkend voor die tijd en daarmee een teken dat de film duidelijk verouderd is.

Gelukkig is de film verder wel erg leuk om te volgen: een lekker korte speelduur, een interessant stukje geschiedenis en best oké in beeld gebracht. Vooral de confrontaties tussen de schepen zien er nog verrassend goed uit. Ik denk dat het nog interessanter was geweest uit Duits perspectief, maar dat is waarschijnlijk persoonlijk.

3*


avatar van 93.9

93.9

 • 3122 berichten
 • 4195 stemmen

Vreselijk gedateerde film. Engelse sprekende Duitsers. Deze keer zelfs in sierlijk Engels. Kijken werkelijk niet waard!


avatar van Vilmkritikus

Vilmkritikus

 • 171 berichten
 • 155 stemmen

Inderdaad vreselijk gedateerde film , de Britten hebben de Bismarck niet tot zinken gebracht dit hebben uiteindelijk de Duitsers zelf gedaan.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6409 berichten
 • 5314 stemmen

Prima film, als je bekijkt in wat jaar hij is gemaakt.

De effecten waren voor die tijd bijzonder goed, ik vond het met de mogelijkheden die men toen had realistisch in beeld gebracht.

De rollen waren ook prima vertolkt.

Vanuit het oogpunt, gemaakt in 1960, gezien, is dit wel een genietbare oorlogsfilm.

Bovendien een stukje geschiedenis, want het slagschip Bismarck diende echt wel vernietigd te worden of de oorlog had wel eens heel anders kunnen aflopen !!


avatar van clubsport

clubsport

 • 3157 berichten
 • 6551 stemmen

Er flink stuk van de film word besteed aan het commandocentrum in londen , vooraf had ik dat niet zo verwacht maar het is zeker een boeiend gedeelte , ook de verhouding tussen more en wynter is als zijverhaaltje wel boeiend .

De actiescenes zijn natuurlijk gedateerd maar er zitten zeker goeie scenes tussen zoals die torpedo de net voorlangs voorbijgaat en het laden van de kanonnen is mooi in beeld gebracht .


avatar van GrafGantz

GrafGantz

 • 191 berichten
 • 2512 stemmen

Geen wonder dat die Duitsers verloren hebben, ze weigeren stelselmatig om Duits met elkaar te spreken maar maken gebruik van Engels met een dik Duits accent. Dat is natuurlijk vragen om problemen op het gebied van de communicatie.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3052 berichten
 • 2237 stemmen

Een film die mij ooit eens heel erg tegenviel 15 jaar terug of zo, omdat ik gehoopt had op een veel beter beeld van de doodsstrijd de laatste twee uren van de Bismarck, maar dat viel toch even een beetje tegen. Desondanks wel een onderwerp wat me altijd enorm geboeid heeft, net als in het geval de Titanic, aangewakkerd door een documentaire over Robert Ballard en diens speurtocht naar het wrak. Het schip, verhaal, jacht, angst in Engeland en doodsstrijd van bijna mythische proporties.

Wat als eerste opvalt is de historische correctheid van de veel gebeurtenissen en hoe ze gebracht worden. Het benoemen van de technici op de Prince of Wales omdat het schip nog maar enkele weken in de vaart was en verre van gevechtsklaar, tot het bloed dat door de spreekbuis komt na de treffer op de commandopost. Maar ook de signalering aan de Noorse kust van de schepen, de foto van de Spitfire in het Kattegat tot de luchtaanval die daar geprobeerd wordt. Verder is de film, aangezien ik er zoveel van gelezen heb, een feest der herkenning met al die schepen en personen, van een cruciale rol tot een bijrol, alles en iedereen komt voorbij van de torpedojagers van Vianen tot de ongelukkige aanval op de Sheffield. En op zich voor een film uit '60 best heel aardig gebracht en prima gewerkt met modelschepen. De kenmerkende manier waarop de Hood zonk komt niet uit de verf, hier explodeert de schuit domweg, terwijl in werkelijkheid het schip door een treffer in een munitiemagazijn letterlijk in tweeën brak waarbij het schip vanaf midschips tot de boeg diagonaal in de lucht ging staan net als de Titanic. Slechts drie van de veertienhonderd man overlevende deze tragedie die hard aankwam bij The Royal Navy. De Hood was verre van een modern schip maar wel de eyecatcher en een soort nationale trots. De verschillende aanvallen van de 'boodschappennetjes' zoals de Swordfish gekscherend genoemd werden wordt goed gebracht net als de verschillende treffers die niets uitrichten tot die ene fatale. Of de schade nu inderdaad zo onherstelbaar was of vooral Lutjens een heldendood zocht zullen we nooit weten, er zijn in ieder geval tal van theorieën dat het schip best met de schroeven had kunnen manoeuvreren of met de deur van de vliegtuighangar als provisorisch roer had kunnen ontsnappen. Realiteit of fabel, fatalisme of falen, of domweg een onomkeerbare situatie, we zullen het nooit weten.

Helemaal niets op aan te merken? Oh jawel hoor. De voice over die de specs van het schip opdreunt vergist zich toch behoorlijk bij de hoofdbewapening, niet 8 stuks van 42 cm, maar 8 stuks van 38 cm is het correcte kaliber. Daarnaast mis ik toch die dramatische en kenmerkende ondergang van de Hood, de zogenaamde destroyer die na de nachtelijke torpedoaanval opgeblazen wordt bestond gewoon weg niet, om laatste de eindstrijd van de Bismarck aan te halen. Eenmaal ingehaald door de Rodney, King George V, Prince of Wales, Norfolk en later Dorsetshire ontstond er een gevecht dat bijna twee uren geduurd heeft, soms van zo dichtbij dat er van een invalshoek niet meer sprake was. De lengte van die eindstrijd, of de benadrukking, mis ik eigenlijk wel een beetje. Gaat wel erg vlot, om als laatste aan te halen dat er in de film sprake is van een treffer op de commandopost met de dood van admiraal Lutjens en of commandantLindemann tot gevolg. Toch werd door verschillende Duitse matrozen en officieren Lindemann voor toren A gezien toen het schip begon te zinken waar hij een saluut uitbrengend met zijn schip ten onderging.

Niet te zwaartillend aan het missen van een bepaalde nadruk of bepaalde incorrectheid staat er een prima oorlogsfilm. Een film over gevechten tussen oppervlakte schepen, een genre waar eigenlijk vrij weinig van zijn. De nostalgische zwart\wit beelden doen het goed en de schepen en gevechten kunnen prima door de bocht. Een hele aardige en best wel treffende film.


avatar van james_cameron

james_cameron

 • 5913 berichten
 • 9068 stemmen

Prima oorlogsfilm over de race tegen de klok om het beruchte duitse oorlogsschip de Bismarck ten tijde van WOII tot zinken te brengen. Het grootste gedeelte van de film speelt zich af in het engelse hoofdkwartier, waar hoofdrolspeler Kenneth More verwoede pogingen doet om de strategie van de kapitein van het machtige schip te doorgronden. Deze scenes zijn boeiend en dynamisch genoeg, maar het kan geen kwaad dat we tevens de aktie op zee van dichtbij volgen. Spektakel genoeg in ieder geval, met aktiescenes en special effects die er overwegend nog prima mee door kunnen. De spanning wordt daarnaast knap opgebouwd.


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 3126 berichten
 • 3718 stemmen

De trots van de Duitse marine, de 'Bismarck'. Een staaltje knap werk waarbij de Duitsers lieten zien dat ze zich niet aan trokken van 'Het verdrag van Washington', waarin was bepaald, dat de limiet van de slagschepen 35.000 ton mocht zijn.

De 'Bismarck' bleek volgeladen ruim 51.000 ton te wegen. Voor dit slagschip hadden de Nazi's al de 'Scharnhorst' en de 'Gneisenau'.

Ruim 2 jaar na in het water te zijn gelaten en ruim 8 jaar na ontwerp voer de 'Bismarck' uit en was voor de geallieerden een gevaarlijk varend object geworden.

Dit zie je ook goed terug in deze film, de boot wordt continue gevolgd door de Engelsen en is 'heer en meester' op de wateren.

Toch ging het mis. En waarom? Omdat een Duitser in die tijd zichzelf nooit ten schande wilde stellen!

Ook deze Admiraal Lütjens die meevoer, overrulede de kapitein en wenste na enige schade niet terug te keren zoals een Engelsman waarschijnlijk had gedaan. Nee, hij vond het prachtig dat de Fuhrer zelve, hem tijdens deze reis telegrammen stuurde dat heel Duitsland trots op hen was en dat hij meende dat ze de schakel in de oorlog waren.

'Doorvaren naar Brest' was zijn commando.

Het begon zo goed, eerst schoten ze de 'Hood', een Engels slagschip (48.360 ton) en trots van de Engelse marine uit het water. Het dramatische nieuws over de ondergang van de 'Hood' veroorzaakte een schok in Groot-Brittannië. De Britten hadden alles verwacht, maar de vernietiging van de 'Hood', hun machtigste en grootste slagkruiser, het symbool van de Britse suprematie over de wereldzeeën, waarvan zelfs het uitspreken van de naam de Duitsers angst inboezemde, werd niet voor mogelijk gehouden.

Vervolgens werd de 'Prince of Wales' door de 'Bismarck' geraakt en enkele malen door de 'Prinz Eugen' die met de 'Bismarck' meevoer. De 'Prince of Wales' moest daardoor de strijd staken en dat sterkte Admiraal Lütjens in zijn gedachte dat de 'Bismarck' onoverwinnelijk was.

Toch was de rol van de 'Prince of Wales' nog niet uitgespeeld want d.m.v. lange afstandsradar bleef hij de 'Bismarck' schaduwen. Er kwamen uiteindelijk steeds meer schepen in de achtervolging en ook vanuit Gibraltar kwamen 3 schepen hen helpen.

De 'Bismarck' bleek toch niet gemakkelijk te pakken, want na koerswijziging (in de film zigzag manoeuvres) was deze opeens verdwenen. Iets daarvoor was de 'Prinz Eugen' uit beeld verdwenen zodat de Engelsen meer dan 2 dagen hebben gezocht naar het op een na grootste slagschip van de Duitsers. (er was nog een groter slagschip: 'Tirpitz' maar deze is niet zo bekend als de 'Bismarck' vanwege de lange tijd van het zinken van de 'Bismarck')

Doordat de Duitse admiraal radioberichten naar het thuisfront stuurde, vonden de Engelsen de Duitsers terug. En toen kwamen de vliegtuigen van het vliegdekschip 'Ark Royal' in actie.

De 'Swordfish'-vliegtuigen van de 'Ark Royal' hebben torpedo's losgelaten en daarbij ontstond eerst weinig schade. Toch was er een torpedo die uiteindelijk het roer heeft geraakt en daarom zorgde dat de 'Bismarck' niet meer kon varen zoals men wilde. Dit betekende dan uiteindelijk ook het einde van dit trotse schip!

Ik heb gelezen dat de Duitsers zelf ook een handje hebben geholpen door explosieven in het schip te laten exploderen. Dit is bevestigd na onderzoek van de ontdekker van de 'Bismarck', de Amerikaanse diepzeeonderzoeker dr. Robert Ballard.

En dan de film, deze is echt prachtig als je houdt van een "kat en muisspel" op zee tussen 2 partijen.

De besluitvorming op het centrale commando op vaste wal, de berichtgevingen heen en weer, de schermutselingen tussen de schepen en de interactie van vliegtuigen.

De set is erg realistisch, het verhaal is waargebeurd met her en der enige aanpassingen, het decor wat men gebruikt is geschiedkundig goed nagebootst, ik heb de slagschepen, de 'Swordfish'-vliegtuigen en andere gebruikt materiaal goed bekeken en met foto's vergeleken en ook de geschiedenis van de 'Bismarck' gelezen en ik moet toegeven, het is klasse wat men geleverd heeft.

Ook de acteurs hebben echt hun werk serieus genomen net als de regisseur Lewis Gilbert. Bekend van 3 'Bond films'.

Een kleine 8.


avatar van frans123

frans123

 • 3807 berichten
 • 990 stemmen

Er is wat gerommeld met de feiten door de Engelsen. De Duitsers hebben de Bismarck zelf tot zinken gebracht opdat de Engelsen dit machtige schip niet in handen zouden krijgen. Verder hebben de Engelsen overal ter aarde klapjes gekregen van de Duitsers; van Afrika tot aan de Balkan. Ook zouden de Engelsen de Duitsers zonder hulp van Amerika en Rusland nooit hebben kunnen verslaan. Het is niet voor niets dat in de geweldige serie Dad's Army het leger en de Engelse mentaliteit op de hak wordt genomen. Ik verdenk de Engelsen er ook van dat er in verhitte strijd rustig rond 16.00 tea werd gedronken.

Het tot zinken brengen van de Bismarck heeft voor het verdere verloop van de oorlog geen betekenis gehad. Er kwam wat gemeners"" dan de Bismarck....U boten!!! Uiterst doeltreffend en veel minder kwetsbaar dan een varend stadje.

Matige verfilming van een nautisch oorlogsgebeuren. (Wat een lekker wijf die Dana Wynter.!!!! ) Het is vnl een "'lul-kaarten- kantoorfilm geworden wat zich grotendeels afspeelt op een commandocentrum in Londen. Ik heb ook flink doorgezapt , naar actie. Ik denk 10 jaar later zou dit gegeven heel anders verfilmd zijn , maar dan zouden lichaamsdelen door de zaal gevlogen zijn. De schaalmodellen zijn niet storend, afgewisseld met echte beelden. Een film die de tand des tijds niet heeft doorstaan, daar is het te gezapig en te strak voor. En natuurlijk Engels sprekende Duitsers aangevuld met een Duits accent vind ik mateloos storend. Ze hadden gewoon Duitse acteurs moeten nemen. O...op het Duitse schip werd door iemand ""Achtung geroepen.....lol.

Vooruit 3*


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10280 berichten
 • 705 stemmen

Ook al uit mijn top 10 maar blijft toch nog erg goed en dvd is ook al heel lang in bezit.

Goede drama-oorlogsfilm uit de oude doos. Beeldkwaliteit is ook zeer goed (zie verschil met trailer). Hier en daar wat humoristisch maar vaak ook ernstig. Goede acteurs, helaas hebben vele maar piepkleine rolletjes. Spanning wordt rustig maar goed opgebouwd. Strak maar beslist niet storend. Traag begin maar daarna goede actiescènes en spannend. Flinke stap terug in de lijst maar de vijf sterren kunnen blijven staan.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6633 berichten
 • 6560 stemmen

Prima oorlogsfilm, had ik vroeger ook al eens gezien. Alleen dat de Duitsers weer Engels spreken, komt wel onecht over, dan hoor je gewoon Duits te praten.