• 9.372.278 stemmen

Killer Crocodile 2 (1990)

Avontuur / Horror | 82 minuten

Genre: Avontuur / Horror

Alternatieve titel: Killer Crocodile II

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Giannetto De Rossi

Met onder meer: Richard Anthony Crenna, Debra Karr en Ennio Girolami

Plot Killer Crocodile 2

"Radioactive waste creates a killer croc."

Een journaliste stuit op illegale chemische lozing in een toeristisch gebied, waar door de uitbater is nagelaten het op te ruimen. Er schuilt echter een ander gevaar dat de bewoners en toeristen onveilig maakt: een reusachtige, gemuteerde krokodil.

avatar van ToNe

ToNe

Had deel 1 nog enigszins een 'aannemelijk' verhaaltje om de moordpartijen heen; deel 2 zou er beter aan gedaan hebben om het 'verhaal' helemaal overboord te gooien, want het raakt kant noch wal.

Een gepromoveerde journaliste probeert een fishy zaakje op te lossen en zodra de krokodil verschijnt krijgt ze hulp van de croc-killer uit deel 1.

Je kijkt zo'n film al niet voor het verhaal, des te lomper is het als de moordende krokodil screentime moet delen met een hoop oeverloos gezwans. Een hogere bodycount had de film echt niet slechter gemaakt.

Hoe Kevin uiteindelijk de croc overwint is wel een plaatje.

Als je van cheesy special effects houdt, uiteraard...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hoe dan?

avatar van ToNe

ToNe

Hm, wat herinner ik mij nog van deze film?

Ik heb twee beeldsequences in mijn hoofd
waarbij de hoofdrolspeler op de croc staat en deze z'n buitenboordmotor als een kettingzaag hanteert en inhakt op de croc.
Een ander sequence is dat hij dynamiet tussen de kaken mikt en de croc ontploft.

Waarschijnlijk de eindes van deel 1 en deel 2, die beiden totaal te verwaarlozen zijn...

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Verdomd saai

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Waar het eerste deel nog erg leuk was om te kijken, laat deze een veel mindere indruk achter.

Het lijkt alsof Killer Crocodile 2 vooral uit overgebleven scene's van Killer Crocodile 1 bestaat. Het verhaal is ook nagenoeg hetzelfde. Het voornaamste probleem zijn niet eens de matige effecten of het beroerde acteerwerk (Inclusief onozele dialogen), maar de vele saaie stukken tussen de aanvallen van de krokodil heen.

Het enige wat mij wel goed bijgebleven is, is een scene met een boot vol schoolkinderen en nonnen. Waar vreemd genoeg niemand het in de loop van de film over praat. Je zou toch zeggen dat iemand de verdwijning van al die mensen gemerkt moet hebben. Maarja het is immers maar een film.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zeker geen denderend vervolg, maar voor mij als liefhebber van Grindhouse en B-Films wel acceptabel om te hebben gezien. Ik hou van dit cheesy shit. Een 2.0

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Film begint iets vlotter dan deel 1 met een paar leuke (idiote) kills, maar verzand daarna snel. Het mist ook de geweldige eindscene die het eerste deel nog naar een kleine voldoende wist te liften.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Geen idee waarom deze film zoveel kritiek krijgt. Teveel oeverloos gezwans te lage bodycount zijn enkele punten van kritiek die ik zie terugkomen. Misschien moeten ze de eerste film dan maar eens herzien want daar is de bodycount een stuk lager, is er meer gepraat en veel minder actie. Gaat men serieus deze film gaan beoordelen omdat het verhaal flut is ten opzichte van het ook al dunne verhaal in het eerste deel? De eerste film zette al de poort open naar een sequel als we een van de eitjes van mama krokodil zien openbreken. Dat kleintje is nu dus de nieuwe reuzekrokodil nog iets groter dan mamalief denk ik.We zien ook krokodiljagers uit deel 1 Kevin en Joe zowat halfweg de film terugkeren als de knappe (maar bazige) journaliste Liza hulp wordt opgedrongen van haar werkgever. De actie het is misschien niet altijd spectaculair maar zo een trashy film gewoon verstand op nul en genieten eigenlijk.