• 9.377.044 stemmen

Geregisseerd door: Fabrizio De Angelis

Met onder meer: Richard Anthony Crenna, Julian Hampton en Van Johnson

Gesproken taal: Duits, Italiaans en Engels

Plot Killer Crocodile

Een team wetenschappers gaat in een moeras op zoek naar de oorzaak van een vervuiling. Ze ontdekken er tonnen met radioactief materiaal aan de waterkant. Alvorens de autoriteiten in het naburige dorp te verwittigen, besluiten ze even aan wal te gaan en de zaak te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

...en daarbij stuiten ze dus op een gemuteerde krokodil.

Deze film ziet er vandaag de dag wel minder cool uit dan toen, maar ik heb er jaren geleden oprecht van genoten Ik was wel 12, moet ik erbij zeggen

Ik geef 'm daarom 3 sterren. Ook om het schrale gemiddelde wat op te krikken

avatar van sharky

sharky

Captain Pervert schreef:

...en daarbij stuiten ze dus op een gemuteerde krokodil.

Ik geef 'm daarom 3 sterren. Ook om het schrale gemiddelde wat op te krikken

Kwam deze film in NL uit dan? Ik zie 'm nu nergens meer.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Werd ooit op de Duitse TV uitgezonden, vandaar.

Wat een stomme samenvatting heeft deze film eigenlijk.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

ik geef hem een 3,0. ik heb me best vermaakt allen krokodil ziet er niet echt zo goed uit...

avatar van Reticulated

Reticulated

Heb hem toen in het duits vroeger gezien, tja niet echt een hoogstandje..

avatar van erik1677

erik1677

Hahaha Hilarisch en heb hier oprecht van genoten!

Sommige dialogen zijn super komisch, zoals Kevin, dont lose your Cool!!

Ik heb compleet in een deuk gelegen

De krokodil is supernep, de acteurs kunnen niet acteren, en special effects zien er niet uit.

maar toch vind ik dit een klein klasiekertje.

Gewoon genieten deze b-film

avatar van jordandejong

jordandejong

Heerlijk vermaak van Fabrizio De Angelis met een uit de kluiten gewassen krokodil.

Geweldige openingsscène met die vissers. Dan zit je toch gelijk lekker in zo'n film. De krokodil ga ik niets negatiefs over zeggen, die ziet er gewoon héél tof uit. Komt gelukkig ook redelijk vaak voor. Was voor aanvang een beetje bang dat ie maar heel schaars aanwezig zou zijn, of telkens niet echt goed in beeld zou komen, maar dat viel gelukkig dus heel erg mee.

Riz Ortolani (Cannibal Holocaust) verzorgde klaarblijkelijk de soundtrack, en die mag er dan ook wezen. Één track is schaamteloos geript van Jaws, maar ook de rest van de tracks zijn meer dan prima. De cast heeft er overigens ook zin in en doet zijn best. Spugen af en toe ook wat leuke one-liners uit. De kills zelf zijn misschien niet héél overtuigend, maar toch vloeit er door de gehele film heen best wel wat bloed.

Killer Crocodile is heerlijk B vermaak zoals de Italianen dat zo goed konden in de jaren 80. Goede soundtrack, wat gore en een prachtige handgemaakte krokodil. Af en toe zelfs best wel spannend, en tevens gefilmd op een mooie locatie in de Dominicaanse Republiek.

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Krijgt een limited blu ray release van Severin.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Leuke italiaanse trash, waarbij dat enge monster wél de hele tijd in beeld komt, in tegenstelling tot die ene bepaalde Steven Spielberg film. Dat maakt de boel een stuk meer entertaining om naar te kijken. Lekker pretentieloos b-vermaak.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

jordandejong schreef:

Ik als liefhebber van Grindhouse en trashy B films kan mij hierin helemaal vinden. Ik heb zojuist Killer Crocodile met veel plezier uitgekeken en is voor genre liefhebbers zeker een must see. Deel 2 volgt binnenkort ook. Een 3.0+

avatar van Shadowed

Shadowed

Trashy.

Goedkope Italiaanse B-horror uit de jaren 80. Ook al is het bijna begin jaren 90 te noemen, de film voelt altijd aan als een erg oude film omdat het kwalitatief zeker niet de beste film is. Wat de film wel kan doen, is goed werken met wat het wel heeft. En met zo'n locatie is dat al snel veel.

De locatie is werkelijk prachtig en dat levert een aantal magische plaatjes op. Een echt avontuurlijk sfeertje mist alleen, want de film dobbert rond met het letterlijke beeld dat het heeft, en dat is troebel water met een nogal plantvriendelijke achtergrond. Niet dat je mij erover hoort klagen, ik vind het allemaal prachtig, maar toch had het inhoudelijk wat mooier mogen zijn.

Zeker omdat het cinematografisch niet de knapste film is. Er is geen filter te bekennen en de krokodil komt matig in beeld. Hij ziet er leuk uit, maar ook heel gemaakt. Het is vooral de charme die aan het dier vastzit die het hem doet. Alleen is het wel zo dat een film zoals deze niet perse profiteert van een dergelijke soort charme.

Het acteerwerk is slecht en het verhaal niet bestaand. Het is vooral rondvaren en tegen een krokodil aanlopen die de crew een voor een opeet. De kills zien er matig uit, waarschijnlijk vanwege budgettaire beperkingen. Je krijgt er maar weinig van te zien, ik denk dat niet alles daarvan te wijten is aan te weinig geld, maar ook aan luiheid.

De film krijgt vooral wat voordeel vanuit de locatie, die je als kijker net aan genoeg mee kan voeren om niet compleet saai te worden. De inhoudelijke ondersteuning mist, waardoor het vooral een slechte film is geworden verpakt in een keurige doos. Jammer, maar tevens te verwachten. Nu een film met veel geld en zo'n locatie.

avatar van joolstein

joolstein

Spaghetti Jaws in de Jungle. Oftewel een Italiaanse low-budget rip-off. Ja een zeer eenvoudige Italiaanse versie van een 'beesten maken amuck' Gek genoeg voelt het nooit echt als een JAWS-do-over, maar meer als een goedkope voorloper van Anaconda (1997) Aandoenlijk en plezier vanwege de enthousiaste schepselsequenties. Ja...de gigantische krokodil komt al vroeg en vaak in beeld en in vrijwel elke mogelijke hoek. Er wordt nooit een poging gedaan om de reuzenkrokodil uit de weg te gaan. Maar tja.. een laag budget dus hij werd ook nooit angstaanjagend! En veel onnodig heen en weer gedoe, (herinner je de oude 'Big Bug'films uit de jaren 50 nog?), over wetenschappers die het monster wilden bestuderen terwijl de overheid/jager het wil doden. Ook de gebruikelijke eco-boodschap uit het genre; illegaal gedumpt chemisch afval als reden voor de buitengewone proporties. Plus de onontkoombare explosieve finish Tja goed... misschien niet maar het is nooit minder dan vermakelijk, en zeker beter dan de vele CGI-Alligators!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze krokodil lijkt wel veel op die uit Dark Age die 2 jaar eerder is uitgebracht. Killer Crocodile heeft wel wat minder actie en duidelijk een kleiner budget en ook een beduidend kleinere cast. Eenvoudig verhaal met de thema's van vervuiling door toxic waste en bescherming van de krokodil die wellicht de enige in haar soort is worden lichtjes aangeraakt. Zoals anderen al opmerkten de film is trashy en daar is niks mee. Ik heb me in elk geval niet verveeld. De krokodil maakt slachtoffers en er wordt jacht op hem gemaakt dat is de hele simpele plotlijn. Er wordt weinig tijd gespendeerd aan randzaken of opbouw van spanning en dat vind ik goed. Uiteindelijk kijk je dit soort film om de krokodil in actie te zien en niet voor sfeerschepping, sterke dialogen of uitgediepte karakters. Misschien de reden dat er zo weinig slashers zijn die ik echt leuk vind, trage lange opbouw waarin niet veel interessants gebeurt en ik ook geen boodschap aan heb. Geef mij dan maar de trashy stuff, als ik een ouwe knar ben zal ik nog wel tijd hebben om intelligentere horror te bekijken.