• 9.374.138 stemmen

Le Porte del Silenzio (1991)

Thriller | 91 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: Door to Silence / Door into Silence

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Lucio Fulci

Met onder meer: John Savage, Sandi Schultz en Richard Castleman

Gesproken taal: Italiaans

Plot Le Porte del Silenzio

De succesvolle zakenman Melvin Devereux komt door een begrafenisstoet vast te zitten een file. Al snel heeft hij nachtmerries met daarin een vrouw in een rode sportauto. Zou de begrafenisstoet er iets mee te maken kunnen hebben?

Melvin Devereux

Mystery Woman

Sylvia Devereux

Aunt Martha

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vooral het tempo van de film nekt het kijkplezier enorm. Als weldenkende kijker heb je namelijk al vrij snel door hoe de vork in de steel zit.
In deze Fulci is geen gore te bekennen om de boel wat op te leuken. Waar we het vooral van moeten hebben is de sfeerschepping rondom het personage van John Savage.
Fulci slaagt er niet in om een binding te scheppen tussen de kijker en het personage van Savage. Mede hierdoor voel je als kijker dan ook weinig als je er achter komt dat het personage al dood is. Ook weet Fulci er niet in te slagen om de carchase scenes spannend te maken en krijgen we een zwakke kopie te zien van dergelijke scenes uit o.a. Duel.
Anno 1991 was het verhaal van Fulci al niet origineel meer, daar we vergelijkbare plotlijnen al in eerdere films hadden gezien.
Fulci doet er nog wel zijn best in om de film Amerikaans te doen overkomen. Hier slaagt hij mede door de settings dan nog wel redelijk in.
Een film die zo ingeruild zou kunnen worden door betere (Amerikaanse) producties. Mede daardoor is deze film dus verre van een van Fulci's klassiekers te noemen.
Een van zijn laatste films en als je het mij vraagt bijlage na biet zijn beste.