Ramon K schreef:
Film is ook een tikkeltje te lang.
Inderdaad, maar ik heb me er evengoed wel mee vermaakt. Sowieso leuk om Takakura Ken eens als 'slechterik' te zien. Tenminste niet zo'n geflipte leipo als Hopper in 'Speed' of andere Hollywood slechterikken, wiens drijfveren alleen geschiftheid lijken te zijn en die bijna geen mens meer zijn. De special effects zijn wel wat verouderd en er is soms wat hinderlijke overacting van sommige personages.
Ramon K schreef:
[Vooral de flashbacks die inzicht moeten geven in het leven, de motieven en de onderlinge relaties van/tussen de criminelen halen flink wat vaart uit de film.
Hier ben ik het wel mee eens, maar met de aantekening dat dit de film wel een eigen smoelwerk geeft, daar in soortgelijke films de terroristen meestal maar inktzwarte, gestoorde personages zijn, wiens motieven naar we moeten aannemen door de duivel zijn ingefluisterd (zie hierboven).
Ramon K schreef:
Ik zag ook Takashi Shimura (Ikiru) nog even voorbijkomen. Meer een cameo dan een echte rol helaas.
Ja, leuk altijd dat bekende acteurtje spotten. Ik zag Tetsurô Tanba en Kunie Tanaka ook nog in cameo's.