• 9.373.940 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Robert Moresco

Met onder meer: James Marsden, Giovanni Ribisi en Brad Renfro

Plot 10th & Wolf

"The Intersection Where Family, Honor and Betrayal Collide."

Een lid van een straatbende uit Philadelphia raakt betrokken bij een maffia-afrekening. Wanneer hij de kans krijgt om zijn celstraf te ontlopen door bij het leger te gaan, bedenkt hij zich geen moment. Als hij terugkomt uit het leger merkt hij dat zijn broer in gevaar is. Om zijn broer te beschermen moet hij zich weer inlaten met de criminele elementen die ervoor gezorgd hebben dat hij bijna in de cel was beland.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Down_By_Law

Down_By_Law

Ik ben zeer benieuwd naar deze film. Blijkt een soort "Donnie Brasco" te zijn (schrijver is de hoofdpersoon uit die film), met een topcast, waaronder Dennis Hopper en Val Kilmer, twee van mijn favorieten. Opvallend is ook dat op imdb de naam Tommy Lee wordt genoemd, bedoelen ze hier echt de Motley Crue drummer? Kan die acteren? Ik weet in ieder geval zeker dat dit een steengoede film gaat worden. Ik hoop dat ze Kilmer als maffiabaas casten, zou hij zeer goed kunnen doen denk ik...

avatar van Nohands

Nohands

Toen ik de trailer van deze film zag moest ik gelijk denken aan een soort gelijke film State of grace met Sean penn en Ed Harris en Garry Oldman. (steengoede film overigens die weinig waardering heeft gekregen die het wel verdient had)

Maar dit lijkt me zeker ook wel weer een goede film, kijk er dan ook zeker naar uit!!

avatar van donnie B.

donnie B.

Interessante trailer. 18 augustus 2006 in de VS in de bios.

Zal hier waarschijnlijk rechtstreeks naar de videotheek gaan, helaas..

avatar van Ganjaman

Ganjaman

heerlijk dit is lang geleden dat er weer eens goede film is uitgekomen in dit genre.

topcast en ook geen slecht verhaal,

dit moet wel in de bios uitkomen want wegstoppen in de videotheek is zonde.

ik heb iedergeval genoten van deze film en het hield me geen moment van het beeldscherm af

van mij krijgt deze film dikke 4.5

avatar van edejong

edejong

lijkt me inderdaad een mooie film!

hoe kunnen er al zoveel stemmen zijn?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het zijn er maar vijf, en het kan zijn dat het mensen zijn die hem internationaal in de bioscoop hebben gezien, gedownload, vooraf gestemd, you name it.

Lijkt me een aardige film, maar alleen vanwege James Marsden die voor deze rol perfect is.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een link met Donnie Brasco had ik niet verwacht, maar het heeft mijn verlangen naar de film alleen maar vergroot. Aardige trailer, maar ik hoop dat de film wel wat uitgediepter is dan de trailer doet lijken.

En wat heeft de maffia met slagerijen?

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

De film zette al in de trailer de toon voor een maffia-film à la Donnie Brasco, niet alleen door het verhaal dat daarop zou lijken, maar ook door een topcast. Beide zijn me eigenlijk nogal tegengevallen. De rollen van Val Kilmer en Dennis Hopper zijn minuscuul, vooral die van Kilmer, die eigenlijk voor Jan met de korte achternaam in de film gestopt is. Het verhaal is niets nieuws, het begint pretentieus - een infiltratie in de mafia door een familielid - maar daar komt al snel een eind aan als de film over gaat in hersenloos schieten en acteerwerk dat zelfs door Jean Claude van Damme beter gedaan had kunnen worden. Ribisi is hier en daar wel aardig, en Renfro en Perabo zijn ook te harden, maar Marsden is over het algemeen onuitstaanbaar. Slap aftreksel van een aantal goede mafiafilms, jammer, er had meer in gezeten.

avatar van god1

god1

heb hem bekeken mijn mening....vind hem zwaar tegenvallen ik geeg hem een 1 meer is hij niet waard....

een slaap verwekkende vertoning

avatar van dvdvalley

dvdvalley

heb deze film gisteren gezien en ik moet zeggen dat het me meeviel.

ik las al positieve berichten op imdb, maar aangezien dit soort films in nederland meteen op dvd komen had ik mijn twijfels.(ondanks de goeie cast)

er zitten vele bekende gezichten in 10th and wolf, de wat nieuwere generatie (james marsden, brad renfro en giovanni ribisi) maar ook de oude garde, waaronder dennis hopper als maffia baas, val kilmer en zelfs brian dennehy.

de film word een klein beetje vergeleken met donnie brasco, het verhaal lijkt op elkaar, maar kan uiteraard niet worden vergeleken met deze klassieker.

al met al een goeie film waarmee ik me zeker heb vermaakt!

3* en

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Hele mooie film ik ergerde me alleen aan de slecht geacteerde schietpartijen 4*

avatar van linda1968

linda1968

echt een aanrader goed verhaal ik heb genoten

avatar van Waku

Waku

Degelijk maffia drama.

Sterk acteerwerk.

Al haalt "10th&Wolf" het net niet bij "Goodfellas"

De rolletjes van Dennis Hopper en zeker Val Kilmer zijn wel heel kleinschalig aanwezig.

Lekkere eind jaren 80 soundtrack.

avatar van koekkebakker

koekkebakker

De moeite om te kijken maar zeker geen topfilm.

Een 2,5 van mij.

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Goeie vermakelijke film

4.0

avatar van Nohands

Nohands

Ik ben toch nog steeds zeer benieuwd naar deze film, hij staat niet in de lijst van uit te komen films bij de videotheek? (wel hierboven?)

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Ondanks de voorspelbaarheid een 3*. Heb me weten te vermaken. Hij is ook niet echt slecht ofzo.

avatar van Spineglass

Spineglass

Het verhaal doet me lichtelijk denken aan Blood in Blood out.

Ik ga de film snel kijke, ben benieuwd.

avatar van james_cameron

Acceptabele misdaadfilm, goed gemaakt en goed gespeeld. Marsden is overtuigend in de (zwijgzame) hoofdrol en hij wordt omringd door een goede cast, maar de film bevat net iets te weinig stootkracht en originaliteit om echt boven de middelmaat uit te stijgen.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Spineglass schreef:

Het verhaal doet me lichtelijk denken aan Blood in Blood out.

Ik ga de film snel kijke, ben benieuwd.

VATOS LOCOS FOREVER ESAY!

avatar van 606

Rocco1984 schreef:

VATOS LOCOS FOREVER ESAY!

ja en die was goed zal deze ook wel eens willen zien

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Gister de film gezien, geen Donnie Brasco, maar ook geen peppie en kokkie.

Maar als je maffia film liefhebber bent is het zeker de moeite waard om deze film te gaan kijken.

avatar van helleke

helleke

Heel goeie maffia film.

Kan wel niet tippen aan Goodfellas en The Godfather Trilogie maar een schande is dat zeker niet.

De acteerprestaties vond ik ook wel dik in orde,vooral van James Marsden en Giovanni Ribisi.

Het verhaal zat goed in elkaar,was geloofwaardig en de film bleef me boeien van begin tot eind.

Daarom 3,5 sterren.

avatar van Marietjuh

Marietjuh

Lange tijd niet zo'n goede film gezien.

Het acteren was ook goed, vooral dat van Ribisi.

avatar van elisamad

elisamad

Goede mafia film met respectabele acteurs

Alhoewel Val Kilmer en Dennis Hopper als een soort lokmiddel gebruikt worden ,omdat Hopper een klein rolletje heeft en Kilmer heb ik eigenlijk helemaal niet opgemerkt!

Verder is een italiaanse zanger/comedy-acteur aanwezig die me aleens in italie opgevallen is wegen zijn markante kop...

en wel Francesco Salvi..Hij liet me van zijn andere"kant"versteld staan.

Al met al een goede actie-misdaad film en ik geef 4 sterren..

avatar van helleke

helleke

elisamad schreef:

Kilmer heb ik eigenlijk helemaal niet opgemerkt!

Die man aan den toog die lastig deed tegen die serveerster en waartegen het hoofdpersonage die net van Irak kwam(naam ontsnapt me nu even) in stilte tegen babbelde om hem te kalmeren.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Degelijke misdaad film! Absoluut niet verkeerd. Om hem nou te gaan vergelijken met Donnie Brasco en/of Goodfellas is misschien niet helemaal eerlijk, aangezien die films zwaargewichten als Pacino, Depp, DeNiro en Liotta in hun midden hadden. En aangezien dat bij veel mensen al een groot pluspunt is...

Deze film heeft als grote namen dan wel Hopper en Kilmer, maar die hebben, zoals eerder vermeld, zulke kleine rollen dat ze haast het vermelden niet waard zijn.

Maar de (veelal jonge) acteurs in deze film weten hier toch ook een behoorlijke film neer te zetten.

Marsden is een acteur die nog niet al te grote rollen op zijn naam heeft staan, maar die zeker wel de uitstraling en talent heeft om meer uit zijn carriëre te halen als nu het geval is. Misschien komt dat nog. Dit geld eigenlijk ook voor Perabo. Een bijzonder mooie vrouw, maar nog niet echt rollen gespeeld die er echt tussen uit springen. Maar deze rol speelde ze wél met meer overtuiging dan andere.

Ribisi is al wat verder in zijn carriëre en dat laat ie hier ook wel zien. Meest overtuigende rol in de film.

Het verhaal stak goed in elkaar en was goed te volgen.

Helaas nog niet zo bekend bij het grote publiek, zoals uit het aantal stemmen blijkt. Jammer, want deze film is toch zeker wel aan te raden!

avatar van christophel

christophel

Ik vond dit een goede maffia film, was zeker goed te volgen.

****4

avatar van Glacius

Glacius

Aardige film/acteerprestaties, minder verhaal, aantal ongeloofwaardige niet-passende actiescénes..

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Heb me prima vermaakt, gewoon een goede film.

3,5 *