Jawbreaker (1999)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Darren Stein
Met onder meer: Rose McGowan, Rebecca Gayheart en Julie Benz
IMDb beoordeling: 5,7 (29.636)
- Bekijk via iTunes
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Jawbreaker
"Death totally bites."
In de poging een goede verjaardagsgrap uit te halen doen de vriendinnen Julie, Foxy en Courtney net alsof ze een vriend kidnappen. Ze schuiven een snoepbal in haar mond om te zorgen dat ze niet schreeuwt. Ze verslikt zich echter, en overlijdt. Het is nu aan de drie meiden om de misdaad te verbergen.
Courtney Shayne
Dane Sanders
Brenda
Liz Purr
Justice4All
slappe hap. Eerste kwartier begon het goed en eindigde waardeloos. Er zat geen humor en/of spanning in. Net of ik een broodje zonder beleg at. Droog. Ik hou het op 2 sterren.
alexis
ik vond het wel een lekker krengerige film. Het geeft de klassenstrijd op een US highschool heel goed weer.
***
U-96
Pffff, wat een figuren zeg; alleen maar denkende aan populariteit, schoonheid en jongens.. Vooral hoe Courtney 'reageerde' op de dood van Elizabeth. Heb me nogal geërgerd aan de personages; maar dat verder los van de film.
Al met al een vermakelijke film, met een plot dat me erg aansprak. Dan te bedenken dat men ook een hele serieuze film kan maken met dit plot. Akteerprestaties van de barbiepoppen vond ik maar matig. De film begon meteen bij 't plot, en 't geheel was makkelijk te volgen.
Niks bijzonders verder; geen haan die hier naar hoort te kraaien.
Lang getwijfeld tussen 2.5* en 2.0*..
*2.0* uiteindelijk.
neo
Toch vond ik juist die vreselijke high school typetjes wel erg vermakelijk om naar te kijken. Leuk stukje trivia: de castleden die een familielid van het vermoorde meisje spelen, zaten al eerder in deel 1 of 2 van Carrie. 3 sterren
Het zit je wel hoog hé, die tutjes op die middelbare scholen...
movie-freak
Zwakke komedie. Rose McGowan is fantastisch als superbitch maar kan hiermee de film niet redden. 2 sterren
xenne
tegen alle verwachtingen in vond ik dit een vermakelijk filmpje... moeilijk te verklaren waarom, ik genoot van de sfeer en het vrouwelijk schoon ... en vooral dan van Rose McGowan, die hier een zeer geloofwaardige bitch neerzet. leuke muziek ook, met optreden van The Donnas op 't eind ... voor mij is dit één van de betere tienerfilms, een genre dat ik normaal gezien haat, deze film is anders, heeft iets onweerstaanbaars - laat je dus niet (mis)leiden door het lage gemiddelde en proef er eens van ... 3
matthijs_013
Vond het een hele mooie film. Perfecte komedie, perfecte cast.
*4,5
kArIzMa_TuRk
Voldoende film. er waren een paar grappige momenten waarvan het film een 2,5* krijgt.
Nassira
Mooie & grappige film, Rose speelt haar rol heel er goed.. alleen vond ik het einde niet zo goed... 4*
Marielle83
Leuke film als je er van houdt. Een typische meidenfilm waarbij ik vind dat Rose McGowan inderdaad een goede rol neerzet.
hannes64
- 1918 berichten
Niks mis mee, alleen ik had soms wel `t gevoel, wat een bitches.
Dus de film werkte wel bij mij.
Goeie tienerfilm....jaloezie ten top.
movie acteurs
Redelijk filmpje. Redelijk ingepakt allemaal. McGowan speelt een bitch en doet het redelijk goed. Ik heb wel veel betere rollen van haar gezien. De rest van het acteerwerk is nogal zwakjes. En het verhaaltje is ook wat mager. 2,0.
Kliko_Green
Ik heb wel geteld 1x gelachen. Gewoon een mindere film.
Toch nog 2 punten voor de goede muziek en de rock chicks band tijdens het gala.
Deze film is alleen aan te bevelen als je je uitermate verveeld.
mjk87 (moderator films)
Wat betreft inhoud had deze film met gemak vandaag uit kunnen komen, zoveel veranderen dit soort films niet door de jaren heen. Maar dan had de film vol hiphop en elektropop gezeten en niet met gruizige gitaarmuziek van indiebandjes, in de 90s toen nog eigenlijk de standaard.
Aardig filmpje wel. De typetjes zijn wel leuk, dat er iemand overlijdt en dat men dat probeert te verbloemen geeft deze film net wat meer gif dan de standaard tienerkomedie en het is redelijk vlot verteld. Het is geen goede film verder, want acteerwerk is erg matig en visueel ook weinig bijzonders, maar ik vond de film vermakelijk genoeg. 3,0*.
BlueJudaskiss (moderator films)
Van genoten! Niet altijd even grappig of boeiend, maar het voelt als een Mean Girls avant la lettre gemaakt door John Waters, met moddervet kleurgebruik, camerawerk en rollen van met name Rose McGowan die een heerlijke bitch is. Judy Greer als het meisje met twee gezichten en Rebecca Gayheart vond ik allebei ook zalig. Pam Greer heeft te weinig te doen maar is verrukkelijk in elke scene die ze heeft. Ondergewaardeerd jaren ´90 ding met gigantisch veel lef!
Shadowed
Flauwtjes.
Film die erg graag een herhaling wilt zijn van soortgelijke bubbeltienerfilms die achter elkaar uitkwamen rondom deze tijd. Daarin is Jawbreaker absoluut niet speciaal en juist dat onderscheidende zorgt ervoor dat het wat in elkaar zakt. Stein toont zichzelf vooral niet regisseur genoeg om de energie van de film aan te kunnen.
Qua sfeerzetting in ieder geval druk en verwarrend. Er lijkt eigenlijk nooit een plan te zijn gemaakt voor een scene. De kleuren schieten door elkaar heen maar vloeken ook ontzettend, opgeleukt met een bijzonder lelijke filter die het er allemaal nog wat meer inwrijft. Gelukkig zwingt de film wel vrolijk en ligt het tempo hoog. Ze gooien er wel vanalles tegenaan, dus saai is het moeilijk te noemen.
Uiteindelijk trekt het acteerwerk de film wat verder, ondanks dat de personages niet ver genoeg komen om ook echt memorabel te blijven. Toch worden er redelijke prestaties neergezet en boeit het verhaal aardig. Kwalitatief alleen zo chaotisch dat er soms niet naar te kijken valt, maar al bij al ben ik blij het eens afgetikt te hebben.
Populaire horrorthriller 'Curve' van Iain Softley keert deze week alweer terug op Netflix
Halloween staat voor de deur: hier vijf legendarische regisseurs en hun favoriete horrorfilm
Bizarre theorie over man Anne Hathaway (40) gaat viraal: 'Ik zoek naar je in een volgend leven'
Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord
3 Women
Gia
Biografie / Drama, 1998
Thirteen
Drama, 2003
confessionjaloezienachtmerrieambitiongroupievrouwelijke vriendschapmiddelbare schoolwraakpromdead bodydatingpopularitymoderockbandmakeoverpolaroid camera public humiliationsocial outcastprank gone wrongsocial climbingback stabbing accidental killing
Realtimes | Publishing Network
Social media