Lonesome Jim (2005)
Geregisseerd door: Steve Buscemi
Met onder meer: Casey Affleck, Liv Tyler en Seymour Cassel
Plot Lonesome Jim
"Change your outlook. Change your life."
Jim is een 27-jarige man, die besluit dat hij zich niet kan redden in z'n eentje en hij trekt terug naar zijn ouders in Indiana. Zijn familie blijkt echter ook niet echt normaal te functioneren, maar Jim's leven verandert wanneer hij een lokale vrouw en haar zoontje ontmoet, die in hem een vaderfiguur zien.
Jim
Sarah
Bar Patron
Evil
Phillip - Welder
Dramatisch laag imdb gemiddelde (4.3). De film heeft behalve festivalvertoningen nog geen release gehad.
Jammer, geen tweede Trees Lounge blijkbaar.
BoordAppel
En het echte gemiddelde is een 7,4. 42 keer een 10 en 6 keer een 1. Dat achterlijke systeem bij IMDb zorgt er elke keer voor dat films met weinig stemmen op een bizar laag "gemiddelde" uitkomen.
Goed dat je het even zegt. Dat nuanceert de boel nogal. Klote imdb systeem inderdaad.
moviefreak#1
Casey Affleck bewijst na Gerry (Gus van Sant) wederom dat het talent aan zijn kant van de familie terecht is gekomen. Hij speelt hier een manisch depressieve schrijver die terugkeert naar zijn geboortestad. Daar word hij verliefd op de mooie Anika, een alleenstaande moeder. Als hij een gesprek voert met zijn broer over de zin van het leven blijkt zijn broer ook al niet al te lekker in zijn vel te zitten en doet zijn broer een zelfmoordpoging.
Om zijn vader en moeder gelukkig te maken gaat hij in het familiebedrijf werken waar zijn oom een drugsdealer blijkt te zijn.
In elk geval een inktzwart drama van Steve Buscemi met hier en daar wat welbekende Buscemi-humor. Niet de meest opzwepende film allertijden maar zeker waard om te kijken.
3,5 *
Als ik de verhalen moet geloven die ik gehoord heb, schijnt het niet best te zijn...
Nogal wisselende reacties. Het Non-us voters gemiddelde op imdb stelt me wel tevreden: 7,0.
Kan best een heel goede film zijn. Love it or hate it probably.
as
Wilde er wel heen op het iffr, maar het paste niet in m'n schema...
jherb
veel gelachen, leuke film. had vooraf slechte verhalen gehoord, maar hij viel me alleszins mee.
tovenaar
De zoveelste film van het festival, de laatste op een lange dag na vermoeiende dagen en weken... ik had dus eigenlijk gepland om heel deze film te gaan slapen
. Maarja, dat gaat niet als de film zo verdomde leuk en treffend is. Drama en komedie beiden fijn gedoseerd en dik in orde. Casey Affleck vind ik de perfect gecaste acteur voor de rol van verdwaalde Jim. Daarnaast is de situatie tussen Jim en z'n ouders wat te dik aangezet, maar is het toch heel herkenbaar en op momenten tragisch grappig. De beste film van Buscemi tot nu toe.
PS, ik snap de lage gemiddeldes echt niet...
Mooi om te horen! Imdb gemiddelde is aardig bijgetrokken overigens. Stond eerst op 4.3, nu 6.6.
US users: 5.8
Non-US users: 6.9
Dat zie ik toch veel vaker. De US voters gooien heel vaak roet in het eten.
Had 'm ook wel willen zien, maar haakte af toen ik ergens (VPRO gids meen ik) een vernietegend stuk las.
Wellicht toch maar eens kijken dan...
titan
Op zijn tijd moet ik gewoon een film als deze gaan zien, al is het maar om te beseffen hoe goed ik het wel niet heb
. Hij is gelukkig niet zo slecht als ik hier en daar gehoord/gelezen heb, maar een echte topper is het ook niet. Gewoon een vermakelijke film met diverse tragisch grappige momenten. 3*.
as
Mooie tragische komische film. Een paar erg harde goede grappen en met veel liefde voor de personages gemaakt. Ik heb de hele film genoten van de heerlijke onderkoelde humor. Vooral Mark Boone Junior (Memento) als oom Evil was bij vlagen Hilarisch.
Evil tegen Affleck: Hey I got another Half hour with the hooker...wanna have a go? Of:
Evil: nice joint he? yeah.. zegt affleck. Evil: I put some crack in it....
Hier en daar misschien teveel Liv Tyler maar erg vermaakt en ik wacht op de volgende van Buscemi. Hopelijk komt ie snel weer met een opvolger.
Aardig filmpje inderdaad.
Leuk om Casey Affleck weer eens aan het werk te zien. En Liv Tyler blijkt ook wel te kunnen acteren als ze haar puntoren niet aanheeft.
Ook ik begrijp de lage scores niet echt. 't Is geen geniale film, maar wel boeiend en vermakelijk. Hoe een drama als Junebug wel in de lucht kan geprezen worden en deze niet ontgaat mij een beetje.
Onderhoudende tragikomische film, die jammer genoeg net dat beetje diepte mist om echt sterk te worden. Na ook deze week It's Only Talk gezien te hebben kan ik vol overtuiging zeggen dat er betere films over manisch depressieve mensen gemaakt zijn.
Visueel is het aardig tot matig, ook de soundtrack is niet super. De humor redt de film, maar verder dus ook gewoon wel aardig allemaal. Solide 3.5* filmpje.
kijkert
Jammer van het einde, ik had liever gezien dat Jim in de bus naar New Orleans het laatste shot was geweest. Nu moet hij weer zonodig alsnog bij zijn vriendinnetje terugkeren.
toch vier sterren, heb me prima vermaakt. (ondanks de irritante franse ondertiteling bij IFFR.)
Yak
Mooie kleine film. Ik moest er een beetje inkomen, maar naarmate de film voortduurde werd het toch steeds overtuigender. Jim werd zowaar van een hees kuchende niksnut een aandoenlijk persoon, en de hele film raakte na zo'n drie kwartier (eindelijk) in een kleine stroomversnelling. Casey Affleck is gran-di-oos en draagt de mooiste momenten uit deze film bijna geheel en alleen op zijn eigen schouders. 4*
xenne
aardige film, die echter toch iets mist om echt hoge ogen te gooien, weet niet juist wat - misschien wat diepgang, want aan cast lag het zeker niet. de muziek & het visuele aspect zijn maar aan de saaie kant, maar dat past dan wel weer bij het verhaal van de film, alles draait zo'n beetje rond het immens saaie leventje van Jimmy. zeker wel de moeite waard (opvallend weinig stemmen) want vermakelijk van begin tot einde, soms grappig, soms ontroerend, soms herkenbaar ... 3
grovonion
toch maar een saaie film. Past natuurlijk goed als beschrijving van het leven van saaie Jim maar levert de film te weinig boeiende stof op. Mij stoort dat apatisch gedoe de hele tijd. Bwah doe maar, who gives a f**k.
Pure
Dit doet me een beetje aan Garden State denken, ik ben hier nu best benieuwd naar.
mayhemblik
God, wat hou ik toch ontzettend van dit soort films, ik ben echt gek op dit soort subtiele humor.
Heel erg genoten!
En ik wil een t-shirt van mijn nieuwe held, EVIL!!
Zandkuiken
Éindelijk op DVD! De verrassing van de eerste kijkbeurt is een beetje weg, maar toch heeft m'n geheugen me niet bedrogen: Lonesome Jim is een tragikomisch pareltje.
De hoofdattractie is natuurlijk Casey Affleck, die het weer adembenemend goed doet. Veel van de komische scènes zouden met een andere acteur compleet de mist in kunnen gaan. Ook is hij gewoon bijzonder charismatisch en zijn présence tilt elke film wel naar een hoger plan. De rest van de cast is eveneens overtuigend, waarbij Liv Tyler eindelijk 'ns écht charmant is.
Wat de cinematografie betreft is het duidelijk dat Steve Buscemi een intimistisch filmpje wilde maken en Jim is dan ook redelijk sober. Toch wordt de sfeer van zo'n godvergeten Amerikaans dorpje heel treffend overgebracht, wat Buscemi's aanpak rechtvaardigt. Hetzelfde geldt voor de soundtrack, die op zich weinig memorabel is maar gewoon wérkt in deze film.
'k Heb echt een zwak voor dit soort filmpjes en het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik hier uithaal met 4,5*.
hulkio
Wederom een overtuigende rol van Casey Affleck in deze film waar Steve Buscemi achter de camera stond. Op zich een goede combinatie van humor en drama, maar het blijft allemaal een beetje oppervlakkig en de film heeft moeite om te blijven boeien. Liv Tyler is in deze film eens een keer niet een storende factor en er is een leuke bijrol van Mark Boone Junior als Evil.
Norma
Affleck zet uitstekend een type neer dat je af en toe wel eens flink door elkaar zou willen rammelen maar waar je ondanks zijn hopeloos passieve instelling geen al te grote afkeer van kunt krijgen. Het verhaal sleept zich een beetje voort in gelijke tred met het lijzige stemgeluid van Affleck maar er zijn genoeg tragikomische momenten om het geheel toch onderhoudend te noemen. En sommige scènes zijn zeker memorabel te noemen. Liv Tyler zal nooit mijn favoriet worden, ik blijf me irriteren aan een volwassen vrouw die zo timide en kleine-meisjes-achtig praat. Ook de algehele look van de film had van mij wel iets verzorgder gemogen, het was nu allemaal wel héél erg basic. Al past dit gebrek aan opsmuk dan wel weer goed bij de oprechtheid van dit filmpje met het hart op de juiste plaats.
Donkerwoud
Steve Buscemi had zich als acteur al bewezen als komisch talent, maar ook als regisseur doet hij het niet onverdienstelijk. In deze simpele zwarte komedie weet hij perfect de absurde grappen te plaatsen op de juiste momenten. De stijl is melodieus zwartgallig maar tegelijkertijd ook opbeurend en mooi. Over de echte wereld en alle gemankeerde mensen die erin rondlopen. Casey Affleck is briljant als de depressieve kankerpit en Liv Tyler is helemaal niet zo vervelend als ze in andere films is. Een erg fijne independent dus.
Jasper72
Beetje een tegenvaller. Ik had meer verwacht van Buscemi. Ik had vooral moeite met dat de personages nergens echt werden uitgediept. Hoewel de film wel een paar droogkomische (cynische) stukjes had bleef bij mij toch het gevoel van teleurstelling achter. Vooral weer dat onnodige happy-end.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Die Unberührbare
Drama, 2000