• 9.373.588 stemmen

Met onder meer: Eddie Murphy, Charlotte Lewis en Charles Dance

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Tibetaans

Releasedatum: 2 april 1987

Plot The Golden Child

"Eddie Murphy is the chosen one."

Chandler Jarrell (Eddie Murphy) is een privé-detective met een speciale gave voor het vinden van vermiste kinderen en tieners. Hij wordt benaderd door de knappe, jonge vrouw Kee Nang (Charlotte Lewis) inzake de ontvoering van 'Het Gouden Kind' (J.L. Reate). Volgens haar is Chandler 'De Uitverkorene' en is het zijn taak het kind te vinden en te beschermen. Hij gelooft hier niets van, maar de zaak komt als vanzelf weer op zijn pad en hij besluit Kee Nang toch te helpen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ongelooflijk stomme actiekomedie. Echt rommel. Eddie murphy valt nog wel te smaken,alhoewel. 1,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Het stelt inderdaad weinig voor. 2 keer een lach op mijn gezicht. ook van mij 1,5*

avatar van Mischa

Mischa

Viva Nepal!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb deze ook nooit weten te waarderen. Murphy's minste film wat mij betreft.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vind m wel aardig eigenlijk. De treiterende houding van Murphy tov 'Numpsy', die ouwe gek in Nepal was ook wel grappig. Echt amazing trouwens dat die James Hong echt in elke film of serie zit waar een aziatisch tintje in zit. Heb die man echt al duizendenkeren zien langs komen.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Het verhaal en de film zelf, en vooral het eind zijn een drama!! Ik krijg zelfs de nasmaak die ik had na het zien van Jeepers Creepers toen die Numsy aan het eind achter Murphy en dat kind aanzat, maargoed Murphy zelf vond ik (in zijn rol dan he) goed acteren. Niet dat ik rollenbollend over de grond lag van het lachen, maar zoals hierboven al gezegd, die arrogante nuchtere houding was toch lekker en vooral die lach van hem

En ik zie hier iemand zeggen dat het zijn slechtste film is, ik kan er niet helemaal over oordelen want moet er nog een stuk of 6 zien, maar Doctor Doolittle (en vooral II) vind ik verreweg de slechtste. Daar heeft hij ook weinig humor en komen zijn kwaliteiten niet tot uiting.

avatar van ex_uva

ex_uva

Hilarisch was het DJ-en van Eddie in de tempel, bij die gebedsrollen: I-I-I-I-IIIII want the knife. Pleeaaase.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

erg jammer dat deze film zo slecht overkomt, normaal heeft Murphy erg goede films maar deze is toch wel in het genre rampenfilm.

toch nog een 2,0# voor Murphy

avatar van Denisa

Denisa

deze film is niet zo leuk maar het valt wel mee 2,0

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Murphy vindt hem zelf ook shit, zei hij ooit in een interview.

avatar van Jorick

Jorick

Matige komedie. Hier en daar een glimlach waardig. 2*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Slechte fantasycomedy met een zwakke rol van Eddie Murphy, die sowieso al niks kon beginnen met het slappe script. Bijna alle grappen slaan stuk en er zijn maar een paar écht leuke grappen. De droomscènes zijn ook apart en slaan nergens op. 2*

avatar van Waku

Waku

Captain Pervert schreef:

Ik heb deze ook nooit weten te waarderen. Murphy's minste film wat mij betreft.

Grappig, op 48 hours en Beverly Hills Cop na vond ik dit juist een van de betere Eddie Murphy films.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Waku schreef:

Trading Places wel eens gezien?

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

hahaha ik wist niet dat die stukje Zoo Grappig was van 'There is the ground' en dan gooit tie een muntje gaat tie luisteren en zegt tie there is no ground

Alleen voor dat krijgt deze film een half punt meer dan ik eerst had gegeven

avatar van Poeha

Poeha

orbit schreef:

Trading Places wel eens gezien?

Trading Places

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Mwah... laten we zeggen voor een keertje is hij wel eens leuk maar niet overdreven goed want ik ben echt geen Eddie Murphy fan en ook in deze film niet wel een beetje vermakelijk en leuk en daarom verdient hij van mij minstens een gemiddeld aantal sterren en wil ik hem best ooit nog eens zien!

* * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Ook niet echt zo'n super film van Eddie Murphy, lekker tussendoor filmpje maar verder is hier niet veel aan vind ik!

* * *

avatar van DeCol

DeCol

Niet goed en ook niet leuk 2*

avatar van Youri

Youri

Leuk en grappige humor. Toen was Eddie Murphy nog goed in komedies.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Alleen het dansende colablikje is vet.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Eddie Murphy deed het redelijk acteren maar over het algemeen vond ik de Film helemaal niet geweldig opna wat Leuke grappen, Voor Eddie Murphy fans kan hij Leuk zijn maar ik vond hem niet helemaal de moeite waard, Hij was Vermakelijk maar meer niet hoor .

2.5* (Net over de 2*)

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Youri schreef:

Leuk en grappige humor. Toen was Eddie Murphy nog goed in komedies.

Mwah , ik vond Eddy nooit echt goed. Hij doet altijd zo overdreven. Hij moet het altijd van dezelfde (raciale) grappen hebben.

Aan Eddy:we weten het; je bent een neger, en je bent luidruchtig. Stop nu met films maken en ga lekker met pensioen, je hebt het verdient!!

avatar van markq1

markq1

Goede grappige film erg gelachen

avatar van The Last

The Last

Vergeten op te stemmen. Redelijk vermakelijk filmpje, met een grappige Murphy. Lang niet 1 van zn betere films, maar het kan er nog net mee door.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

eddie is te gek!

verder niet echt een bijzondere film ofzo...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De laatste keer dat ik hem zag was ik 12/13 en toen heb ik ervan genoten. Het heeft wel enkele memorabele scenes, zoals het dansende colablikje. Misschien geen klassieker, wel vermakelijk.

avatar van Zinema

Komische avonturenfilm met Murphy in zijn nog goede tijd. Niets hoogstaands maar absoluut onderhoudend en luchtig vermaak. Redelijk.

avatar van aerts007

aerts007