• 9.372.440 stemmen

Morte Sospetta di una Minorenne (1975)

Misdaad / Komedie | 94 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Alternatieve titels: The Suspicious Death of a Minor / Suspected Death of a Minor / Too Young to Die

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Martino

Met onder meer: Claudio Cassinelli, Mel Ferrer en Lia Tanzi

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Morte Sospetta di una Minorenne

Een meisje wordt vermoord en Paolo Germi gaat op onderzoek. Al snel komt hij steeds meer te weten over de criminele organisatie die er achter zat. Samen met kruimeldief Marisa komt hij achter steeds meer duistere zaken.

avatar van Wouter

Zeer genietbare mix van een poliziottesco en komedie, met een vleugje giallo. Cassinelli is in vorm.

avatar van Wouter

Ach, halfje erbij.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Plot klinkt helemaal giallo, maar dit is duidelijk een poliziotto.

Redelijk standaard aktie met wat humor en een paar kills.

Toch tamelijk onderhoudend allemaal met een fijne autoachtervolging en een geweldige scene in de achtbaan.

avatar van Robi

Robi

Als ik zo de berichten hieronder lees heeft de regisseur of acteur een echte cult status. Voor mij is het toch echt gewoon een slechte b-film. Met heel dubieus acteerwerk en nog dubieuzere dialogen en verhaal. Het is echter ook zo slecht dat ik het aanvankelijk nog wel leuk vond. Ook gebeurt er in het begin nog genoeg dat de film enigszins blijft boeien. Er zit ook een mooie achtervolging in met Italiaanse auto's uit de jaren zeventig. Maar halverwege kakt de film echt in en is het toch nog een vervelend lange zit naar een typisch b-film einde.

avatar van lezertje

lezertje

Italiaanse pulp van het aller, maar dan ook werkelijk van het aller, aller slechtste soort. Met muziek die eer totaal niet bij past. Nog geen halve ster waard.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Arrow Blu-ray release 11 september (Italiaans met Engelse subs, 100 min.)

Brix schreef:

Arrow Blu-ray release 11 september (Italiaans met Engelse subs, 100 min.)

En momenteel te zien op Netflix!

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film met een aangenaam tempo en een plot dat best aardig is. Het is een potpourri van genres. De humor is van bedenkelijk niveau het detective gebeuren vrij aardig net als de actie. Geinig om gezien te hebben.

avatar van joolstein

joolstein

Eerder 'Poliziotteschi' dan 'Giallo' en met een plot wat sterk lijkt op het betere La Polizia Chiede Aiuto (Film, 1974) Waarin ook Cassinelli speelt, de hoofdrolspeler in deze... Alleen omdat je niet precies weet of die bebrilde Paolo nu aan de goede of foute kant staat kan je misschien nog spreken van een giallo-manier. De verhalende gebeurtenissen zijn bekend; Het draait om een ​​golf van ontvoeringen en de moord op een jong meisje in Milaan. Naarmate het verhaal vordert, verandert de zaak in een ring van drugs- en minderjarige meisjes-handelaren. Paolo Germi (Claudio Cassinelli) met zijn onorthodoxe methoden los het wel even op! Regisseur Sergio Martino kende het genre wel maar mist, net zoals bij de meeste andere van zijn films, het talent om er iets echt goeds mee aan te vangen. Rommelt maar wat aan, waardoor er zowel goede als mindere delen in film ontstaan. Echte spanning ontbeert de film omdat er gekozen wordt om steeds de komische slapstick kant op te willen. Zodoende weet de film een auto-achtervolging die spannend had moet zijn vakkundig de nek om te draaien. Om vervolgens het beter te doen met een vuurgevecht / achtervolgingsscène in een achtbaan. Het is een solide film maar te standaard om vele genre-genoten te overtreffen.

avatar van mikey

mikey

Toch teleurstellend, het begint lekker als giallo maar wordt een cop flick met komedie elementen maar is nergens grappig. Okay dat mannetje dat wordt aangereden tolt vervolgens rond op zijn hoofd (2x) is wel lollig maar ook heel raar. Aantal scenes zijn best okay, met name die van de creep en zijn overbelichte stiletto. Ik begreep maar weinig van het verhaal, bovendien. Aardig van de netflix om hem toe te voegen.

A.s. donderdag te zien in Eye in het kader van Sergio Martino Night, in aanwezigheid van Sergio Martino!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Paolo Germi is een excentrieke undercoverdetective die de moord op een minderjarig meisje onderzoekt en zo in een netwerk van prostitutie, chantage en georganiseerde misdaad verzeild raakt. Wat begint als een klassieke giallo met een moordmysterie en schaduwrijke personages, verschuift al snel naar een meer actiegerichte, bijna buddy-cop-achtige toon, mede door de introductie van een ietwat komische sidekick.

Martino’s verhaal heeft interessante spanningsbogen en thema's – met name het exploiteren van kwetsbare vrouwen maar de toon is grillig. De overgang van duister en ernstig naar luchtig en bijna slapstick-achtig werkte voor mij wel maar kan bij sommigen misschien verwarrend overkomen. Het is een hybride film die balanceert tussen giallo, poliziotteschi en zelfs komedie. Visueel is de film typisch voor Sergio Martino: stijlvol, dynamisch, met een scherp oog voor compositie en sfeer.

De achtervolgingen door het grauwe Milaan zijn effectief en de cinematografie zorgt voor een broeierige, grimmige sfeer die de morele leegte van de stad weerspiegelt.

Fans van Sergio Martino en liefhebbers van obscure Italiaanse genrefilms zullen aan hun trekken komen.

3,25